100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Lateien & Dorpels

0 items gevonden

Geen producten gevonden

lateien

Een latei is een essentieel bouwelement dat wordt gebruikt in de constructie van openingen in muren, zoals deuren, ramen en poorten. Lateien spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van het metselwerk boven deze openingen, waardoor de belasting gelijkmatig wordt verdeeld en structurele stabiliteit wordt gewaarborgd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals staal, beton en composiet, en worden geselecteerd op basis van de belastingvereisten en architectonische ontwerpvoorkeuren. Lateien zijn ontworpen om duurzaamheid en langdurige prestaties te bieden, en zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Neem ook een kijkje bij ons assortiment andere ruwbouwproducten.

Veelstelde vragen

Wat is het doel van een latei in de bouw?

Een latei wordt gebruikt om het metselwerk boven openingen zoals deuren en ramen te ondersteunen. Het verdeelt de belasting gelijkmatig zodat het metselwerk niet doorbuigt of verzakt.

Welke materialen worden gebruikt voor lateien?

Lateien kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals staal, beton en composieten. De materiaalkeuze hangt af van de belastingen die de latei moet dragen en de architectonische vereisten.

Hoe wordt een latei geïnstalleerd?

Het installatieproces van een latei omvat meestal het plaatsen ervan boven de opening in de muur, waarbij de latei stevig wordt verankerd in het omliggende metselwerk of de constructie. Het is belangrijk dat de latei correct wordt gepositioneerd en ondersteund om optimale stabiliteit te garanderen.

Dorpels

Dorpels vormen een essentieel onderdeel van de bouwconstructie rond ramen en deuren, waar ze fungeren als overgangselementen tussen de binnen- en buitenomgeving. Deze constructieve elementen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals natuursteen, beton, staal en composietmaterialen, en worden gekozen op basis van esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid.

Bekijk ook wat wij te bieden hebben op het gebied van andere ruwbouwproducten.

Veelgestelde vragen

Wat is een dorpel en waarom is het belangrijk?

Een dorpel is een horizontaal element onderaan een raam of deur dat dient als overgang tussen binnen en buiten. Het beschermt tegen waterinfiltratie en draagt bij aan de isolatie van het gebouw.

Welke materialen worden gebruikt voor dorpels?

Dorpels kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen zoals natuursteen, beton, staal, aluminium en kunststoffen. De keuze hangt af van esthetische voorkeuren, duurzaamheidseisen en architectonische stijl.

Hoe wordt een dorpel geïnstalleerd?

De installatie van een dorpel omvat typisch het plaatsen ervan in de drempelopening, waarbij zorg wordt gedragen voor een goede afdichting en waterafvoer. Het correct afstemmen op de omringende bouwmaterialen is essentieel voor een langdurige en effectieve werking.

Bekijk ook wat wij te bieden hebben op het gebied van andere ruwbouwproducten.

De Brok Service

Thuiswinkel Waarborg

We bestaan al sinds 1944

Ideal banktransfer Klarna Visa Mastercard Bancontact AfterPay NL B2B Digital Invoice

Achteraf betalen & betalen in termijnen

Levering in Nederland en België

Aan particulieren & bedrijven