100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Veelgestelde vragen

Heb je ergens een vraag over, maar kan je nergens het antwoord vinden? Wellicht dat deze pagina jou verder kan helpen. Op deze pagina worden de veelgestelde vragen getoond. Zo kun je informatie inwinnen over alles omtrent jouw bestelling of de levering.

Wij zijn daarnaast gewoon geopend tijdens de Bouwvak.

1. Wat is jullie standaard levertijd?
Wij leveren standaard binnen vijf werkdagen (tenzij anders aangegeven). Je zult echter pas één werkdag voor levering bericht krijgen op welke dag dit zal zijn. Op voorhand kunnen we dus helaas niet aangeven wanneer jouw bestelling geleverd gaat worden. De levering ligt namelijk volledig bij onze externe transporteur. Zij proberen de meest gunstige combinaties te maken van alle orders. Daarnaast heeft onze transporteur geen vaste routes, waardoor een leverdag onmogelijk is om aan te geven. Je hebt echter wel de optie om tegen een meerprijs te kiezen voor levering op een specifieke leverdag of voor de optie spoedlevering. 

2. Hoeveel bedragen de standaard transportkosten?
De transportkosten bij ons bedragen standaard 99,- euro incl. btw, ongeacht de ordergrootte, door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

3. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Wij kunnen helaas niet op voorhand aangeven wanneer jouw bestelling geleverd wordt. De planning wordt pas één werkdag voor levering door onze externe transporteur gemaakt. Het is voor ons tot dan onmogelijk om aan te geven wanneer er bij jou geleverd wordt. Zodra wij de datum van de transporteur vernemen, stellen wij je meteen per e-mail op de hoogte. Er zal uiterlijk binnen zeven werkdagen na het ontvangen van de betaling geleverd worden. Je hebt echter wel de optie om tegen een meerprijs te kiezen voor levering op een specifieke leverdag of voor de optie spoedlevering. 

4. Kunnen jullie een exacte tijd aangeven voor de levering?
Helaas is het voor ons niet mogelijk om een exacte tijd aan te geven. De chauffeur heeft vaak meerdere adressen waar hij levert, de precieze route bepaald hij aan de hand van onder andere de drukte op de weg. Je hoeft niet thuis te zijn voor de levering, je kunt bijvoorbeeld een briefje op de voordeur (of een andere zichtbare plaats) achterlaten voor de chauffeur, wanneer je specifieke losinstructies hebt. Doorgaans neemt de chauffeur één uur voor levering telefonisch contact met je op.

5. Hoe wordt mijn bestelling geleverd?
Onze externe transporteur kan uitsluitend leveren met vrachtwagens van circa 18 meter lang waarop een vaste kraan zit. Deze kraan kan de materialen naast of achter de vrachtwagen lossen met een maximale reikwijdte van 4 meter. Andere bezorgmogelijkheden hebben wij hierdoor dus niet. Op het moment dat er geleverd zal gaan worden, zal er altijd gelost gaan worden. Veelal op de gewenste plaats, maar dit is echter niet altijd mogelijk vanwege de bereikbaarheid of omdat er bijvoorbeeld personenauto’s in de weg kunnen staan. De vrachtwagenchauffeur zal ter plekke beoordelen wat voor hem de beste optie is.

6. Wanneer gaat de levertijd in?
De levertijd gaat in zodra wij de betaling ontvangen hebben. Wanneer je bijvoorbeeld gekozen hebt voor betaling via handmatige overboeking of bouwdepot, ontvangen wij de betaling niet meteen. Dit kan tot drie werkdagen duren. Je moet hier rekening mee houden. Het is in dat geval mogelijk dat de bestelling niet binnen zeven werkdagen na het plaatsen van jouw bestelling geleverd wordt. 

Wanneer wij de betaling ontvangen, hebben wij wat tijd nodig om jouw order te verwerken. Wanneer je op een werkdag vóór 12.00 uur bestelt, wordt jouw order dezelfde dag nog verwerkt. De eerstvolgende werkdag telt dan als de eerste van de maximaal zeven werkdagen. Plaats je jouw order ná 12.00 uur? Dan is de eerste werkdag na bestelling de verwerkingsdag. De tweede werkdag zal tellen als eerste van de maximaal zeven werkdagen.

1. Kan ik een specifieke leverdag kiezen?
Dit is bij ons mogelijk. Dit wordt tijdens het afrekenen ‘Levering op een specifieke werkdag’ genoemd. De kosten hiervoor zijn 199,-. Houd er rekening mee dat jouw bestelling eerst nog verwerkt moet worden. Als je bijvoorbeeld op maandag voor 12 uur 's middags bestelt, dan zal jouw bestelling vanaf vrijdag geleverd kunnen worden. Wij hebben 3 werkdagen nodig om alles te kunnen verwerken. Je kunt in het opmerkingenveld bij ‘Controleer jouw bestelling’ tijdens het afrekenproces aangeven op welke werkdag je graag geleverd wil krijgen.

2. Kan ik met spoed iets geleverd krijgen?
Dat kan! Wij bieden een spoedlevering met een verwachte levertijd van 1 tot 3 werkdagen. Als je bijvoorbeeld op maandag voor 12 uur 's middags bestelt, dan zal jouw bestelling uiterlijk donderdag geleverd worden. Een spoedlevering kost 199,-.

3. Kan ik mijn bestelling zelf afhalen?
Het is mogelijk om jouw bestelling zelf af te halen in Zevenbergschen Hoek (Noord-Brabant). Je moet er wel rekening mee houden dat je voor minimaal €125,- moet bestellen en de bestelling zelf geladen dient te worden. Voor het afhalen wordt €15,- gerekend voor handling kosten. Tijdens het afhalen kan je je eerst op kantoor melden en aangeven dat je bij Brok Bouwmaterialen een bestelling heeft geplaatst. Daarbij moet je jouw bestelnummer vermelden. Je kunt jouw bestelling afhalen op werkdagen tussen 9.00 - 16.00 uur. Het exacte adres van onze afhaallocatie wordt bekendgemaakt nadat je een bestelling hebt geplaatst.

4. Wat zijn de mogelijkheden voor transport naar België?
Bij ons kun je ervoor kiezen om jouw bestelling te laten leveren in België. Hiervoor betaal je een vast tarief van 175,-. Ook voor België geldt een verwachte levertijd van 1 tot 5 werkdagen.

5. Wat zijn de mogelijkheden voor transport naar Duitsland?
Levering in Duitsland is mogelijk, maar daar zit wel een meerprijs aan vast. Wij kunnen op voorhand geen transportkosten aangeven naar Duitsland. Dit is afhankelijk van de plaats waar de bestelling geleverd moet worden en de hoeveelheid producten. Voor transport naar Duitsland kun je het best een e-mail sturen naar [email protected]. Geef in deze mail aan waar de bestelling geleverd moet worden en om welke (hoeveelheid) producten het gaat. Met deze informatie kunnen wij je terugmailen met de totale transportkosten.

1. Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?
Dit is mogelijk tot 24 uur na het plaatsen van een bestelling (mits de order nog niet is ingepland). Dit is omdat wij trachten zo snel mogelijk te leveren, dus meteen aan de slag gaan met jouw order. 24 uur na het plaatsen van jouw bestelling is het helaas niet meer mogelijk om jouw bestelling te wijzigen.

2. Is het mogelijk om mijn bestelling op afroep te plaatsen?
Het is bij ons mogelijk om jouw bestelling op afroep te plaatsen. In het opmerkingenveld kun je aangeven in welke week je het geleverd zou willen hebben. Weet je nog niet wanneer je jouw bestelling wilt ontvangen? Dan kun je jouw levering op afroep zetten. De bestelling wordt klaargezet, maar nog niet ingepland voor transport. Wij zullen dit pas doen wanneer je ons een e-mail stuurt, waarin je aangeeft jouw order te willen afroepen. Hierbij dien je jouw bestelnummer te vermelden. Vanaf het moment dat wij jouw mail ontvangen, gaan de 1 tot 5 werkdagen in. Weet je al wel wanneer je jouw bestelling graag wilt ontvangen? Dan kun je het weeknummer bij ons aangeven. Wij zullen ervoor zorgdragen dat jouw bestelling in deze week geleverd wordt.

3. Kan ik een bijbestelling plaatsen binnen 24 uur na mijn eerste bestelling?
Het is mogelijk om binnen 24 uur na jouw eerste bestelling een bijbestelling te plaatsen via de website. Je kunt dit doen door nogmaals een bestelling te plaatsen. Hiervoor heb je een code van ons nodig. Deze code kan je via [email protected] aanvragen, zodat de transportkosten niet nogmaals berekend worden. Ook kan je de code vragen via 085 - 401 23 60 of via onze chatservice. Het is van belang dat je jouw originele bestelnummer vermeldt in het opmerkingenveld bij ‘Controleer jouw bestelling’ tijdens het afrekenproces, zodat wij weten dat jouw bestellingen bij elkaar horen. Je kunt de bijbestelling het beste zo snel mogelijk plaatsen, aangezien dit niet meer mogelijk is zodra de combinatie voor transport gemaakt is.

4. Kan ik een bijbestelling plaatsen na 24 uur na mijn eerste bestelling?
Helaas is het niet meer mogelijk om een bijbestelling te plaatsen, aangezien het langer dan 24 uur geleden is dat je jouw eerste bestelling hebt geplaatst. Jouw order is inmiddels doorgegeven aan de transporteur en wordt op dit moment verwerkt. Het is hierdoor helaas niet meer mogelijk om nog producten bij te bestellen. Onze excuses voor het ongemak!

5. Kan ik mijn bestelling verplaatsen? (in geval van kooiaap/heftruck: ja)
Het is mogelijk om de producten die op pallets worden geleverd te verplaatsen. Dit kan echter niet met een palletwagen/pompwagen. Je hebt hiervoor een kooiaap of heftruck nodig. De lepels van een pompwagen passen niet onder de wegwerppallets waarop wij onze materialen leveren. Tenzij je bijvoorbeeld zelf kunt zorgen voor lege Europallets waar de chauffeur dit op kan lossen. Je dient dit echter wel duidelijk aan te geven in het opmerkingenveld bij ‘Controleer jouw bestelling’ tijdens het afrekenproces, zodat de desbetreffende chauffeur hier rekening mee kan houden.

6. Kan ik mijn bestelling verplaatsen? (in geval van eigen pallets: ja)
De stenen worden geleverd op wegwerppallets. Deze kan je niet verplaatsen door middel van een palletwagen/pompwagen, omdat de pallets hiervoor te laag zijn. Mocht je zelf kunnen zorgen voor lege Europallets, dan is het eventueel wel mogelijk dat de chauffeur de pallets hierop lost. Hierdoor kan je zelf de pallets verplaatsen met een palletwagen/pompwagen. Je dient echter wel duidelijk aan te geven in het opmerkingenveld bij ‘Controleer jouw bestelling’ tijdens het afrekenproces dat je eigen pallets hebt, zodat de desbetreffende chauffeur hier rekening mee kan houden.

7. Kan ik mijn bestelling verplaatsen? (in geval van happen: nee)
Helaas is het niet mogelijk jouw bestelling direct te verplaatsen, aangezien de blokken niet op pallets worden geleverd. Ze worden namelijk in “happen” geleverd. Het is in sommige gevallen mogelijk om vooraf op eigen gelegenheid Europallets te plaatsen, zodat de chauffeur hierop kan lossen. Dit is afhankelijk van het formaat van de hap. Als je hier zeker van wil zijn, kan je het beste een e-mail sturen naar [email protected] met jouw beoogde bestelling. Wij kunnen je dan aangeven hoe groot de hap zal zijn.

8. Is het mogelijk om korting te krijgen op mijn bestelling?
Doordat wij bijvoorbeeld net zoals een aantal andere aanbieders direct de laagste prijs aanbieden kunnen wij hierin geen extra korting geven. De andere aanbieders welke nog wel korting kunnen geven zijn naar onze mening in eerste instantie eigenlijk al te duur.

1. Wat moet ik doen als ik een klacht heb?
Wat vervelend dat je niet volledig tevreden bent met jouw geleverde bestelling. Wij ontvangen, indien van toepassing, graag zo duidelijk mogelijke foto’s van je. Deze foto’s mag je mailen naar [email protected]. Wij zullen deze foto’s vervolgens intern beoordelen. Ook voor overige klachten kun je het best een e-mail sturen. Via de mail kunnen wij sneller jouw klacht in behandeling nemen. Als je nog vragen hebt over deze procedure, horen wij het graag!

2. Is het mogelijk om vooraf een factuur te ontvangen ? (i.v.m. bouwdepot)
Het is mogelijk dat je van ons eerst een factuur ontvangt welke je kunt indienen voor jouw bouwdepot. Je kunt jouw bestelling dan wel gewoon via onze webshop plaatsen en tijdens het afrekenproces kiezen voor de optie ‘Bankoverschrijving’. Hierdoor hoef je nog niet direct te betalen en kan je in het opmerkingenveld vermelden dat je graag eerst een factuur wenst te ontvangen voor jouw bouwdepot. Wij zullen je dan de factuur digitaal per e-mail toesturen, zodat je deze vooraf kunt indienen. Zodra we hierna jouw betaling hebben ontvangen, leveren wij standaard binnen 5 werkdagen (tenzij anders aangegeven) en krijg je 1 werkdag voor levering per mail bericht op welke dag jouw bestelling geleverd zal gaan worden.

3. Kan ik monsterstenen bestellen?
Het is bij ons mogelijk monsterstenen te bestellen. Dit kan je doen via deze link. De gewenste monsterstenen (maximaal twee stuks per bestelling) dien je te vermelden in het opmerkingenveld bij ‘Controleer jouw bestelling’ tijdens het afrekenproces. De kosten van de monsterstenen zijn €15,00, maar deze kosten krijg je verrekend zodra je daadwerkelijk een bestelling plaatst. Hiervoor kan je een code aanvragen bij ons die je kunt invullen in de winkelwagen.

4. Kan ik producten komen bezichtigen?
Helaas is het momenteel niet mogelijk om producten te komen bezichtigen. Wil je toch een metselsteen zien voordat je besteld? Dan is het bestellen van monsterstenen misschien iets voor jou. Bestellen kan via deze link. De gewenste monsterstenen (maximaal twee stuks per bestelling) dien je aan te geven in het opmerkingenveld bij ‘Controleer jouw bestelling’ tijdens het afrekenproces. De kosten van de monsterstenen zijn €15,00, maar deze kosten krijg je verrekend zodra je daadwerkelijk een bestelling plaatst. Hiervoor kan je een code aanvragen bij ons die je kunt invullen in de winkelwagen.

5. Wat is een overgangspartij?
Overgangspartijen zijn partijen waarbij de kans bestaat dat er (lichte) kleur-, structuur- en maatverschillen kunnen optreden tussen de stenen. Het is hierdoor niet mogelijk om garantie te geven op de kleur-, structuur- en maatkwaliteit. Wel kunnen wij je adviseren om ten minste 10% extra te bestellen voor jouw klus, zodat je eventuele kleur-, structuur- en maatverschillen op kunt vangen.

De geleverde overgangspartijen kunnen niet geruild worden. Je hebt echter wel de mogelijkheid om de partijen binnen 14 dagen tegen de werkelijke transportkosten te retourneren. Over het retourneren kan je op deze pagina meer informatie vinden. Heb je verder nog vragen over het retourneren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies.

6. Wat houdt tweede keus in?
Tweede keus wil zeggen dat er bij betonblokken/kalkzandsteen blokken mogelijk een verschil tussen kleur, structuur en eventueel maat zou kunnen optreden. Door het mogelijke verschil in kleur en structuur is het gebruik van de blokken minder geschikt als zichtwerk. Daarnaast kan beschadiging of breuk voorkomen. Tweede keus blokken kunnen niet worden omgeruild. Je hebt echter wel de mogelijkheid om de partijen binnen 14 dagen tegen de werkelijke transportkosten te retourneren. Over het retourneren kan je op deze pagina meer informatie vinden. Heb je verder nog vragen over het retourneren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies.