100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Gezien de marktsituatie verwachten we dat productprijzen zullen blijven stijgen. Bestel dus snel en profiteer van de huidige prijzen!

Veelgestelde vragen

Heeft u ergens een vraag over, maar kunt u nergens het antwoord vinden? Wellicht dat deze pagina u verder kan helpen. Op deze pagina worden de veelgestelde vragen getoond. Zo kunt u informatie inwinnen over alles omtrent uw bestelling of de levering.

Wij zijn daarnaast gewoon geopend tijdens de Bouwvak.

1. Wat is jullie standaard levertijd?
Wij leveren standaard binnen zeven werkdagen (tenzij anders aangegeven). U zult echter pas één werkdag voor levering bericht krijgen op welke dag dit zal zijn. Op voorhand kunnen we dus helaas niet aangeven wanneer uw bestelling geleverd gaat worden. De levering ligt namelijk volledig bij onze externe transporteur. Zij proberen de meest gunstige combinaties te maken van alle orders. Daarnaast heeft onze transporteur geen vaste routes, waardoor een leverdag onmogelijk is om aan te geven. U heeft echter wel de optie om tegen een meerprijs te kiezen voor levering op een specifieke leverdag of voor de optie spoedlevering. 

2. Hoeveel bedragen de standaard transportkosten?
De transportkosten bij ons bedragen standaard 174,95 euro incl. btw, ongeacht de ordergrootte, door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

3. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Wij kunnen helaas niet op voorhand aangeven wanneer uw bestelling geleverd wordt. De planning wordt pas één werkdag voor levering door onze externe transporteur gemaakt. Het is voor ons tot dan onmogelijk om aan te geven wanneer er bij u geleverd wordt. Zodra wij de datum van de transporteur vernemen, stellen wij u meteen per e-mail op de hoogte. Er zal uiterlijk binnen zeven werkdagen na het ontvangen van de betaling geleverd worden. U heeft echter wel de optie om tegen een meerprijs te kiezen voor levering op een specifieke leverdag of voor de optie spoedlevering. 

4. Kunnen jullie een exacte tijd aangeven voor de levering?
Helaas is het voor ons niet mogelijk om een exacte tijd aan te geven. De chauffeur heeft vaak meerdere adressen waar hij levert, de precieze route bepaald hij aan de hand van onder andere de drukte op de weg. U hoeft niet thuis te zijn voor de levering, u kunt bijvoorbeeld een briefje op de voordeur (of een andere zichtbare plaats) achterlaten voor de chauffeur, wanneer u specifieke losinstructies heeft. Doorgaans neemt de chauffeur één uur voor levering telefonisch contact met u op.

5. Hoe wordt mijn bestelling geleverd?
Onze externe transporteur kan uitsluitend leveren met vrachtwagens van circa 18 meter lang waarop een vaste kraan zit. Deze kraan kan de materialen naast of achter de vrachtwagen lossen met een maximale reikwijdte van 4 meter. Andere bezorgmogelijkheden hebben wij hierdoor dus niet. Op het moment dat er geleverd zal gaan worden, zal er altijd gelost gaan worden. Veelal op de gewenste plaats, maar dit is echter niet altijd mogelijk vanwege de bereikbaarheid of omdat er bijvoorbeeld personenauto’s in de weg kunnen staan. De vrachtwagenchauffeur zal ter plekke beoordelen wat voor hem de beste optie is.

6. Wanneer gaat de levertijd in?
De levertijd gaat in zodra wij de betaling ontvangen hebben. Wanneer u bijvoorbeeld gekozen heeft voor betaling via handmatige overboeking of bouwdepot, ontvangen wij de betaling niet meteen. Dit kan tot drie werkdagen duren. U moet hier rekening mee houden. Het is in dat geval mogelijk dat de bestelling niet binnen zeven werkdagen na het plaatsen van uw bestelling geleverd wordt. 

Wanneer wij de betaling ontvangen, hebben wij wat tijd nodig om uw order te verwerken. Wanneer u op een werkdag vóór 12.00 uur bestelt, wordt uw order dezelfde dag nog verwerkt. De eerstvolgende werkdag telt dan als de eerste van de maximaal zeven werkdagen. Plaatst u uw order ná 12.00 uur? Dan is de eerste werkdag na bestelling de verwerkingsdag. De tweede werkdag zal tellen als eerste van de maximaal zeven werkdagen.

1. Kan ik een specifieke leverdag kiezen?
 Dit is bij ons mogelijk. Dit wordt tijdens het afrekenen ‘Levering op een specifieke werkdag’ genoemd. De kosten hiervoor zijn €274,95,-. Houd u er rekening mee dat uw bestelling eerst nog verwerkt moet worden. Als u bijvoorbeeld op maandag voor 12 uur 's middags bestelt, dan zal uw bestelling vanaf vrijdag geleverd kunnen worden. Wij hebben 3 werkdagen nodig om alles te kunnen verwerken. U kunt in het opmerkingenveld bij ‘Controleer uw bestelling’ tijdens het afrekenproces aangeven op welke werkdag u graag geleverd wil krijgen.

2. Kan ik met spoed iets geleverd krijgen?
Dat kan! Wij bieden een spoedlevering met een verwachte levertijd van 1 tot 3 werkdagen. Als u bijvoorbeeld op maandag voor 12 uur 's middags bestelt, dan zal uw bestelling uiterlijk donderdag geleverd worden. Een spoedlevering kost €274,95,-.

3. Kan ik mijn bestelling zelf afhalen?
Het is mogelijk om uw bestelling zelf af te halen in Zevenbergschen Hoek (Noord-Brabant). U moet er wel rekening mee houden dat u voor minimaal €125,- moet bestellen en de bestelling zelf geladen dient te worden. Voor het afhalen wordt €15,- gerekend voor handling kosten. Tijdens het afhalen kunt u zich eerst op kantoor melden en aangeven dat u bij Brok Bouwmaterialen een bestelling heeft geplaatst. Daarbij moet u uw bestelnummer vermelden. U kunt uw bestelling afhalen op werkdagen tussen 9.00 - 16.00 uur. Het exacte adres van onze afhaallocatie wordt bekendgemaakt nadat u een bestelling heeft geplaatst.

4. Wat zijn de mogelijkheden voor transport naar België?
Bij ons kunt u ervoor kiezen om uw bestelling te laten leveren in België. Hiervoor betaalt u een vast tarief van €225,-. Ook voor België geldt een verwachte levertijd van 1 tot 7 werkdagen.

5. Wat zijn de mogelijkheden voor transport naar Duitsland?
Levering in Duitsland is mogelijk, maar daar zit wel een meerprijs aan vast. Wij kunnen op voorhand geen transportkosten aangeven naar Duitsland. Dit is afhankelijk van de plaats waar de bestelling geleverd moet worden en de hoeveelheid producten. Voor transport naar Duitsland kunt u het best een e-mail sturen naar [email protected]. Geef in deze mail aan waar de bestelling geleverd moet worden en om welke (hoeveelheid) producten het gaat. Met deze informatie kunnen wij u terugmailen met de totale transportkosten.

1. Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?
Dit is mogelijk tot 24 uur na het plaatsen van een bestelling (mits de order nog niet is ingepland). Dit is omdat wij trachten zo snel mogelijk te leveren, dus meteen aan de slag gaan met uw order. 24 uur na het plaatsen van uw bestelling is het helaas niet meer mogelijk om uw bestelling te wijzigen.

2. Is het mogelijk om mijn bestelling op afroep te plaatsen?
Het is bij ons mogelijk om uw bestelling op afroep te plaatsen. In het opmerkingenveld kunt u aangeven in welke week u het geleverd zou willen hebben. Weet u nog niet wanneer u uw bestelling wilt ontvangen? Dan kunt u uw levering op afroep zetten. De bestelling wordt klaargezet, maar nog niet ingepland voor transport. Wij zullen dit pas doen wanneer u ons een e-mail stuurt, waarin u aangeeft uw order te willen afroepen. Hierbij dient u uw bestelnummer te vermelden. Vanaf het moment dat wij uw mail ontvangen, gaan de 1 tot 7 werkdagen in. Weet u al wel wanneer u uw bestelling graag wilt ontvangen? Dan kunt u het weeknummer bij ons aangeven. Wij zullen ervoor zorgdragen dat uw bestelling in deze week geleverd wordt.

3. Kan ik een bijbestelling plaatsen binnen 24 uur na mijn eerste bestelling?
Het is mogelijk om binnen 24 uur na uw eerste bestelling een bijbestelling te plaatsen via de website. U kunt dit doen door nogmaals een bestelling te plaatsen. Hiervoor heeft u een code van ons nodig. Deze code kunt u via [email protected] aanvragen, zodat de transportkosten niet nogmaals berekend worden. Ook kunt u de code vragen via 085 - 401 23 60 of via onze chatservice. Het is van belang dat u uw originele bestelnummer vermeldt in het opmerkingenveld bij ‘Controleer uw bestelling’ tijdens het afrekenproces, zodat wij weten dat uw bestellingen bij elkaar horen. U kunt de bijbestelling het beste zo snel mogelijk plaatsen, aangezien dit niet meer mogelijk is zodra de combinatie voor transport gemaakt is.

4. Kan ik een bijbestelling plaatsen na 24 uur na mijn eerste bestelling?
Helaas is het niet meer mogelijk om een bijbestelling te plaatsen, aangezien het langer dan 24 uur geleden is dat u uw eerste bestelling heeft geplaatst. Uw order is inmiddels doorgegeven aan de transporteur en wordt op dit moment verwerkt. Het is hierdoor helaas niet meer mogelijk om nog producten bij te bestellen. Onze excuses voor het ongemak!

5. Kan ik mijn bestelling verplaatsen? (in geval van kooiaap/heftruck: ja)
Het is mogelijk om de producten die op pallets worden geleverd te verplaatsen. Dit kan echter niet met een palletwagen/pompwagen. U heeft hiervoor een kooiaap of heftruck nodig. De lepels van een pompwagen passen niet onder de wegwerppallets waarop wij onze materialen leveren. Tenzij u bijvoorbeeld zelf kunt zorgen voor lege Europallets waar de chauffeur dit op kan lossen. U dient dit echter wel duidelijk aan te geven in het opmerkingenveld bij ‘Controleer uw bestelling’ tijdens het afrekenproces, zodat de desbetreffende chauffeur hier rekening mee kan houden.

6. Kan ik mijn bestelling verplaatsen? (in geval van eigen pallets: ja)
De stenen worden geleverd op wegwerppallets. Deze kunt u niet verplaatsen door middel van een palletwagen/pompwagen, omdat de pallets hiervoor te laag zijn. Mocht u zelf kunnen zorgen voor lege Europallets, dan is het eventueel wel mogelijk dat de chauffeur de pallets hierop lost. Hierdoor kunt u zelf de pallets verplaatsen met een palletwagen/pompwagen. U dient echter wel duidelijk aan te geven in het opmerkingenveld bij ‘Controleer uw bestelling’ tijdens het afrekenproces dat u eigen pallets heeft, zodat de desbetreffende chauffeur hier rekening mee kan houden.

7. Kan ik mijn bestelling verplaatsen? (in geval van happen: nee)
Helaas is het niet mogelijk uw bestelling direct te verplaatsen, aangezien de blokken niet op pallets worden geleverd. Ze worden namelijk in “happen” geleverd. Het is in sommige gevallen mogelijk om vooraf op eigen gelegenheid Europallets te plaatsen, zodat de chauffeur hierop kan lossen. Dit is afhankelijk van het formaat van de hap. Als u hier zeker van wil zijn, kunt u het beste een e-mail sturen naar [email protected] met uw beoogde bestelling. Wij kunnen u dan aangeven hoe groot de hap zal zijn.

8. Is het mogelijk om korting te krijgen op mijn bestelling?
Doordat wij bijvoorbeeld net zoals een aantal andere aanbieders direct de laagste prijs aanbieden kunnen wij hierin geen extra korting geven. De andere aanbieders welke nog wel korting kunnen geven zijn naar onze mening in eerste instantie eigenlijk al te duur.

1. Wat moet ik doen als ik een klacht heb?
Wat vervelend dat u niet volledig tevreden bent met uw geleverde bestelling. Wij ontvangen, indien van toepassing, graag zo duidelijk mogelijke foto’s van u. Deze foto’s mag u mailen naar [email protected]. Wij zullen deze foto’s vervolgens intern beoordelen. Ook voor overige klachten kunt u het best een e-mail sturen. Via de mail kunnen wij sneller uw klacht in behandeling nemen. Als u nog vragen heeft over deze procedure, horen wij het graag!

2. Is het mogelijk om vooraf een factuur te ontvangen ? (i.v.m. bouwdepot)
Het is mogelijk dat u van ons eerst een factuur ontvangt welke u kunt indienen voor uw bouwdepot. U kunt uw bestelling dan wel gewoon via onze webshop plaatsen en tijdens het afrekenproces kiezen voor de optie ‘Bankoverschrijving’. Hierdoor hoeft u nog niet direct te betalen en kunt u in het opmerkingenveld vermelden dat u graag eerst een factuur wenst te ontvangen voor uw bouwdepot. Wij zullen u dan de factuur digitaal per e-mail toesturen, zodat u deze vooraf kunt indienen. Zodra we hierna uw betaling hebben ontvangen, leveren wij standaard binnen 7 werkdagen (tenzij anders aangegeven) en krijgt u 1 werkdag voor levering per mail bericht op welke dag uw bestelling geleverd zal gaan worden.

3. Kan ik monsterstenen bestellen?
Het is bij ons mogelijk monsterstenen te bestellen. Dit kunt u doen via deze link. De gewenste monsterstenen (maximaal twee stuks per bestelling) dient u te vermelden in het opmerkingenveld bij ‘Controleer uw bestelling’ tijdens het afrekenproces. De kosten van de monsterstenen zijn €15,00, maar deze kosten krijgt u verrekend zodra u daadwerkelijk een bestelling plaatst. Hiervoor kunt u een code aanvragen bij ons die u kunt invullen in de winkelwagen.

4. Kan ik producten komen bezichtigen?
Helaas is het momenteel niet mogelijk om producten te komen bezichtigen. Wilt u toch een metselsteen zien voordat u besteld? Dan is het bestellen van monsterstenen misschien iets voor u. Bestellen kan via deze link. De gewenste monsterstenen (maximaal twee stuks per bestelling) dient u aan te geven in het opmerkingenveld bij ‘Controleer uw bestelling’ tijdens het afrekenproces. De kosten van de monsterstenen zijn €15,00, maar deze kosten krijgt u verrekend zodra u daadwerkelijk een bestelling plaatst. Hiervoor kunt u een code aanvragen bij ons die u kunt invullen in de winkelwagen.

5. Wat is een overgangspartij?
Overgangspartijen zijn partijen waarbij de kans bestaat dat er (lichte) kleur-, structuur- en maatverschillen kunnen optreden tussen de stenen. Het is hierdoor niet mogelijk om garantie te geven op de kleur-, structuur- en maatkwaliteit. Wel kunnen wij u adviseren om ten minste 10% extra te bestellen voor uw klus, zodat u eventuele kleur-, structuur- en maatverschillen op kunt vangen.

De geleverde overgangspartijen kunnen niet geruild worden. U heeft echter wel de mogelijkheid om de partijen binnen 14 dagen tegen de werkelijke transportkosten te retourneren. Over het retourneren kunt u op deze pagina meer informatie vinden. Heeft u verder nog vragen over het retourneren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.

6. Wat houdt tweede keus in?
Tweede keus wil zeggen dat er bij betonblokken/kalkzandsteen blokken mogelijk een verschil tussen kleur, structuur en eventueel maat zou kunnen optreden. Door het mogelijke verschil in kleur en structuur is het gebruik van de blokken minder geschikt als zichtwerk. Daarnaast kan beschadiging of breuk voorkomen. Tweede keus blokken kunnen niet worden omgeruild. U heeft echter wel de mogelijkheid om de partijen binnen 14 dagen tegen de werkelijke transportkosten te retourneren. Over het retourneren kunt u op deze pagina meer informatie vinden. Heeft u verder nog vragen over het retourneren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.