100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Er is sprake van schaarste bij bepaalde bouwmaterialen, dus wacht niet te lang en bestel snel!

Kalkzandsteen metselstenen

De kalkzandsteen metselstenen zijn geschikt voor binnenwanden en er zijn varianten die geschikt zijn voor dragende wanden.

Lees meer minder

4 items gevonden

Kalkzandsteen metselstenen

Kalkzandsteen metselstenen in diverse afmetingen

Op Brok Bouwmaterialen vindt u goedkope kalkzandsteen metselstenen. Deze metselstenen zijn te verkrijgen in diverse afmetingen en hebben een verhoogde druksterkte van maar liefst CS20. Zo zijn deze stenen dus extra sterk en kunnen ze meer gewicht dragen.

Afmetingen metselstenen kalkzandsteen

Bij ons in de webshop zijn er allerlei verschillende afmetingen metselstenen verkrijgbaar. Zo is er voor iedere klus het geschikte formaat. De metselstenen zijn qua formaat wat kleiner dan onze metselblokken kalkzandsteen.

De stenen zijn er in Waalformaat, Amstelformaat, Maasformaat en Dubbel Maasformaat. Dit zijn de gebruikelijke benamingen voor de verschillende afmetingen metselstenen. Op de productpagina’s kunt u de specifieke afmetingen van de stenen direct terugvinden.

Mocht u daarnaast ook geïnteresseerd zijn in het lijmen van kalkzandsteen, dan kunt u het beste even kijken naar onze zichtwerk vellingblokken of naar onze stevige lijmblokken.

Het gebruik van kalkzandsteen metselstenen

De kalkzandsteen metselstenen zijn erg geschikt voor zowel dragende als niet-dragende muren. Ook voor een renovatie of voor de ophoging van een fundering zijn metselstenen erg geschikt.

Een van de voordelen van deze stenen is dat deze gemakkelijk in de juiste maat te knippen zijn. Dit in combinatie met het feit dat deze metselstenen ook geschikt zijn voor éénzijdig zichtwerk. Zo zijn de kalkzandsteen metselstenen dus ideaal in het gebruik net zoals onze metselblokken kalkzandsteen

De verwerking 

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de metselstenen te verwerken met metselcement in combinatie met metselzand of kunnen ze worden verwerkt met metselmortel. De metselmortel is eigenlijk een combinatie van beiden, waardoor u alleen nog maar water hoeft toe te voegen.

Om er zeker van te zijn dat u genoeg metselstenen heeft voor uw klus, adviseren wij u om zeker 5% extra te bestellen. Zo komt u niet voor extra verrassingen te staan tijdens het bouwen.

Voordelen van kalkzandsteen metselstenen

  • Geschikt als éénzijdig zichtwerk

De metselstenen zijn geschikt als éénzijdig zichtwerk. Dit scheelt in zowel de verwerkingskosten als in de bouwsnelheid. 

  • Verhoogde druksterkte 

De druksterkte van de kalkzandsteen metselstenen is CS20. Dit is hoger dan gemiddeld. Zo zijn er veel andere partijen die de kalkzandsteen met een druksterkte van slechts CS12 verkopen.

  • Handzaam formaat

Door de afmetingen van deze stenen is het erg makkelijk om hiermee te werken. Zo hoeft u niet te sjouwen met enorme stenen die veel wegen.

  • Isolerende kenmerken

Kalkzandsteen heeft een erg goed warmteaccumulerend vermogen. Hierdoor blijft het langer koel in de zomer en langer warm in de winter. Ook zijn deze blokken geluidsisolerend.

  • Brandwerend

Kalkzandsteen is een onbrandbaar materiaal van de categorie A1 volgens de Nederlandse NEN 6064. Deze onbrandbaarheid heeft te maken met het materiaal en het productieproces.

  • Milieuvriendelijk

Alle gebruikte materialen van kalkzandsteen zijn natuurlijk en recyclebaar. Ook is er voor de productie van kalkzandsteen en de bestanddelen relatief weinig energie nodig. 

Altijd de laagste prijs

Wij hanteren een 100% laagste prijsgarantie op onze kalkzandsteen. Onderaan de streep bent u bij Brok Bouwmaterialen het goedkoopste uit. Zelfs inclusief de verzendkosten. Elders toch goedkopere kalkzandsteen metselstenen gevonden? Wij betalen u het verschil terug.