100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Gezien de marktsituatie verwachten we dat productprijzen zullen blijven stijgen. Bestel dus snel en profiteer van de huidige prijzen!

Big-Bag Metselzand 0-3mm (1m³) 1400 kg

Big-Bag Metselzand 0-3mm (1m³) 1400 kg

Een big-bag Metselzand 0-3mm (1m³) is geschikt voor het aanmaken van metselmortels. In sommige gevallen wordt het ook gebruikt in betonmortels. Voor één big-bag metselzand van 1400 kg heeft u 12 zakken metselcement nodig om het te verwerken.

Waarom bouwmaterialen online bestellen?
  • Standaard geleverd binnen 7 werkdagen
  • Een order weegt gem. 10.000 kg
  • Afhalen is mogelijk
  • Altijd de laagste prijsgarantie
  • Gespreid betalen in 36 maanden
Beschrijving Specificaties Gerelateerde producten Recent bekeken Reviews

Belangrijke Specificaties

Prijs per stuk incl. btw (NL) € 83,50
Besteleenheid per Big-Bag
Gewicht per besteleenheid 1400 kg
Levering Big Bag, zonder pallet
Materiaal Zand
Afhaalmogelijkheid Ja
Uitgebreide specificaties

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw (NL) € 83,50
Besteleenheid per Big-Bag
Gewicht per besteleenheid 1400 kg
Levering Big Bag, zonder pallet
Materiaal Zand
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur uur voor u klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Metselzand wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortels. Met een metselmortel worden betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen gemetseld. In sommige gevallen wordt het ook in betonmortels verwerkt. De big bags met metselzand wegen 1400 kg en de zandkorrels hebben een grootte van 0 tot 3 mm. Het zijn vrij grove korrels ten opzichte van korrels in voegzand. Om er zeker van te zijn dat u genoeg metselzand heeft voor uw klus, adviseren wij u om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van cementmortel

Voor het aanmaken van cementmortel of cementspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat u 1 deel cement en 4 delen zand dient te gebruiken. Bij zowel Spenner Metselcement als bij ENCI Metselcement gaat het om 12 zakken metselcement en één big-bag metselzand van 1400 kg. Ook moet er water worden toegevoegd aan het mengsel. Hierdoor ontstaat een prima te verwerken specie en dit zal ook resulteren in metselwerk van uitstekende kwaliteit. Wilt u Spenner Portland cement of Enci Portland cement gaan gebruiken voor uw metselmortel? Dan moet u er rekening mee houden dat Portland cement geen kalk bevat. Om het te gebruiken als metselspecie dient u het smeuïg te maken. Dit kan heel simpel door een druppeltje afwasmiddel toe te voegen aan de gemaakte mortel.

Aanmaken van betonmortel

Voor het aanmaken van betonmortel, ook wel betonspecie, wordt de verhouding 1:2:3 vaak gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat u 1 deel cement (Spenner Portland cement of ENCI Portland cement), 2 delen zand en 3 delen grind dient te gebruiken voor een goede mix. Voor 1 m3 kunt u uitgaan van 300kg cement, 600kg zand en 900kg grind.

Het metselzand wordt gezeefd tot 0-3mm

Metselzand wordt op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland gewonnen en in een zandklasseerinstallatie gezeefd op een fractie van 0 tot 3mm. Door de verschillende groottes van de zandkorrels worden de ruimtes tussen bepaalde korrels opgevuld met kleinere zandkorrels. Dit zorgt voor meer stevigheid en draagvermogen, waardoor metselzand ideaal is voor metselmortels en betonmortels.

Sneller werken met kant-en-klare mortels

Er bestaan ook kant-en-klare mortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met uw klus. Dit betekent dus dat u geen metselzand nodig heeft. Onze kant-en-klare mortels zijn van Spenner. U kunt kiezen voor Spenner betonmortel of Spenner metselmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop uw Big-Bag Metselzand 0-3mm (1m³) 1400 kg gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren uw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 7 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet u van alle voordelen van het online bestellen van metselzand.

Lees meer minder

Reviews

5 sterren gebaseerd op 1 review

Recent bekeken