100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Portland cement 25kg Spenner klasse CEM ll 42,5 N

Portland cement 25 kg Spenner klasse CEM ll 42,5 N bevat geen kalk en is zeer scherp geprijsd. Dit cement kan gebruikt worden voor het verwerken van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen. Een volle pallet bevat 56 zakken.

Waarom materialen bij Brok bestellen?
  • Standaard levering binnen 5 werkdagen
  • Gratis levering boven 2.000,-
  • Afhalen is ook mogelijk
  • Ruim 2.800 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,9
  • Altijd de laagste prijsgarantie

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw 7,99
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Aantal zakken per volle pallet 56 zakken
Kwaliteit 1e keus
Levering In folie verpakt op wegwerp pallets (niet te verplaatsen d.m.v. een palletwagen)
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Portland cement is een cementsoort dat is vernoemd naar de grijze kleur, waardoor het lijkt op kalksteen uit de groeven van Portland. Het wordt onder meer toegepast bij het fabriceren van betonproducten en in stortklaar beton wanneer het kort na het storten ontkist moet worden. Portland cement kan gebruikt worden voor onder andere funderingen, betonvloeren en dekvloeren. Ook als metselmortel voor de verwerking van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen is het zeer geschikt. Een zak Portland cement Spenner heeft een inhoud van 25 kg. Om er zeker van te zijn dat je genoeg Portland cement hebt voor de klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van beton- en cementmortel

Voor het aanmaken van betonmortel, ook wel betonspecie, wordt de verhouding 1:2:3 vaak gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat u 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind dient te gebruiken voor een goede mix. Voor 1 m3 kunt u uitgaan van 300kg cement, 600kg zand en 900kg grind. Voor cementmortel of cementspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel cement en 4 delen zand dient te gebruiken.

Er zit geen kalk in Portland cement

Portland cement bevat geen kalk. Om het te gebruiken als metselspecie dient je het smeuïg te maken. Dit kan heel simpel door een druppeltje afwasmiddel toe te voegen aan de gemaakte mortel.

Wat betekent klasse CEM ll 42,5 N

CEM II geeft aan dat het portlandcement verschillende mengvormen heeft met bijvoorbeeld kalksteen of leisteen. Het hoofdbestanddeel met minimaal 65% is echter portlandcement. Daarnaast geeft 42,5 N de sterkteklasse aan. 42,5 wordt in veel gevallen toegepast als de vereiste druksterkte van de mortel/beton op 28 dagen de 30 N/mm² moet overschrijden (dat wil zeggen hoger dan de klasse C25/30).

Sneller werken met kant-en-klare mortels

Er bestaan ook kant-en-klare mortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met de klus. Onze kant-en-klare mortels zijn ook van Spenner. Je kunt kiezen voor Spenner betonmortel of Spenner metselmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop Portland cement gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van cement.

Lees meer minder

Klantfoto's betonblokken

In verschillende vormen en maten!

Schuur van betonblokken Yvonne, Bergen op Zoom

Zwembad van betonblokken Gijs, Leeuwarden

Binnenmuur van betonblokken Harm, Oploo

Vijver van betonblokken Achmed, Opheusden

Recent bekeken