100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven €2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
LET OP: Bestel je bouwmaterialen dit jaar nog om prijsverhogingen voor te zijn!

Welke kleur gevelstenen kunt je het best kiezen?

Welke kleur gevelstenen kunt je het best kiezen?

Het is geen eenvoudige klus om een keuze te maken voor een bepaalde kleur gevelstenen. Zo zijn er niet alleen donkere bakstenen of metselstenen, zoals antraciet en bruin, maar ook lichte metselstenen als geel en grijs. Welke kleur je ook kiest, het zal uiteindelijk, samen met de voeg, de uitstraling van jouw woning bepalen. De voeg kan namelijk het huis maken of breken. Naast de kleur en de voeg spelen de textuur en het formaat van de gevelstenen ook een rol, maar die zullen niet op deze pagina beschreven worden.

  • Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 klanten geholpen bij hun eigen project
  • Al meer dan 1.750 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 8.7
  • Al meer dan 1.000.000 Metselstenen verkocht

Wie of wat bepaalt welke kleur metselstenen je kunt kiezen?

Natuurlijk ligt de beslissing voor de kleurkeuze voor jouw bakstenen/metselstenen bij jezelf. Ga voor jezelf na wat je de mooiste kleur vindt en gebruik deze dan ook als gevelsteen. Toch kunnen er een aantal factoren meespelen waardoor je jezelf, bewust of onbewust, laat beïnvloeden. Hieronder volgen een aantal van die factoren.

De kleuren in de buurt

Wellicht is de uitstraling van bijna ieder huis in je buurt wel hetzelfde. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om dezelfde kleur metselstenen te gebruiken voor jouw eigen huis, zodat je huis niet buiten de toon valt. Vind je de uitstraling van de overige huizen niet mooi of heb je zelf al een kleur in gedachten? Kies dan voor een andere gevelsteen waardoor je een unieke uitstraling creëert.

De voeg is een belangrijk onderdeel bij het kiezen van gevelstenen

Je kunt vandaag de dag verschillende kleuren kiezen voor jouw voeg. Het is aan te raden om een kant-en-klare voegmortel te gebruiken, zodat je geen verschillen krijgt qua kleur. Als je zelf gaat mengen, dan kun je eenvoudig fouten maken met de hoeveelheden. Een kant-en-klare mortel scheelt ook tijd. Wij bieden een aantal voegmortels aan. Daarnaast hebben wij ook een aantal kant-en-klare metselmortels voor het metselen van de gevelstenen.

1

Bij een verbouwing (bijna) dezelfde soort baksteen weer gebruiken

Mocht je gaan verbouwen, dan is het meestal mooi om de huidige bakstenen weer te gebruiken. Helaas hebben wij niet altijd de gevelstenen in ons assortiment die vroeger ook werden gebruikt. Daarom kun je ons om advies vragen. Stuur een aantal foto's van de huidige steen naar onze WhatsApp of stuur een mailtje naar: [email protected]. Bovendien kun je ook altijd monsterstenen bestellen om zeker te weten dat de stenen overeenkomen.

Experts op het gebied van gevelstenen

Laat je adviseren door mensen die er verstand van hebben. Denk bijvoorbeeld aan een architect of een aannemer. Zij zijn specialisten op het gebied van gevelstenen. Wij van Brokbouwmaterialen.nl kunnen je ook advies geven, maar wij weten jouw huidige of toekomstige woonsituatie niet. Een architect of aannemer kun je thuis uitnodigen om het gesprek aan te gaan.