100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

  • Inmiddels hebben wij al tienduizenden klanten geholpen bij hun eigen project
  • Al meer dan 2.500 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 9.1

Laatste update: 13 april 2023

Mogelijkheden om je oprit te bestraten!

Het aanleggen van een oprit is een belangrijke stap in het creëren van een functionele en esthetisch aantrekkelijke entree voor je huis en werkt net een tikje anders dan het bestraten van je tuin. Er zijn verschillende soorten bestratingsmaterialen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Zo kunnen klinkers en waaltjes bijvoorbeeld een rustiek en klassiek uiterlijk geven aan je oprit, terwijl tegels en longstone juist een moderne uitstraling hebben. 

Naast het kiezen van het juiste bestratingsmateriaal, is ook de dikte van het gekozen product van invloed op de keuze. Een dunnere bestrating kan geschikt zijn voor lichtere voertuigen en lagere belastingen, terwijl een dikkere bestrating meer duurzaamheid en stabiliteit kan bieden voor zwaardere belastingen en intensiever gebruik. Het is dus belangrijk om de belasting en het gebruik van de oprit in overweging te nemen bij het maken van de juiste keuze voor het bestratingsmateriaal en de dikte ervan.

Leuke bestrating ideeën opgedaan na het lezen van de pagina?

Wanneer je na het bekijken van deze inspiratie pagina of door het bekijken van ons assortiment leuke ideeën hebt opgedaan voor jouw bestratingsproject dan kun je eenvoudig contact met ons opnemen via Whatsapp, chat, mail of telefonisch een vrijblijvende offerte aanvragen zodat je altijd bent voorzien van de beste prijs! 

Bij vragen of advies kan er altijd contact met ons worden opgenomen en helpen wij jou graag met de zoektocht naar jouw ideale bestrating!

 

Betonklinkers

Oprit bestraten met betonklinkers

Een oprit bestraten met betonklinkers is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en relatief lage kosten van dit materiaal. Er zijn verschillende soorten betonklinkers beschikbaar, waaronder normale betonklinkers, antieke en getrommelde betonklinkers en S-top BSS klinkers. Deze klinkers hebben elk hun eigen unieke uitstraling en kunnen bijdragen aan de esthetiek van je oprit.

De keuze van kleur is ook belangrijk bij het bepalen van de uitstraling van de oprit. Betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van traditioneel grijs tot meer moderne kleuren zoals betonklinkers antraciet en roodbruin. Elke kleur heeft zijn eigen esthetische eigenschappen en kan bijdragen aan de algehele uitstraling van de oprit.

Verschillende legverbanden kunnen ook bijdragen aan de uitstraling van de oprit. Een standaard halfsteensverband is bijvoorbeeld een populaire optie, maar er zijn ook meer creatieve opties zoals het blokverband. Bij het leggen van de klinkers is het belangrijk om de juiste dikte te kiezen, waarbij wij diktes verkopen vanaf 6 cm die al geschikt zijn voor de oprit. Voor zwaardere belasting raden wij een dikte van 7 of 8 cm aan.

Populaire betonklinkers

Waaltjes

Oprit bestraten met waaltjes

Waaltjes zijn een veelgebruikte optie voor het bestraten van opritten. Het gebruik van waaltjes biedt een rustieke uitstraling aan de woning, waardoor jouw huis er stijlvol en uitnodigend uitziet. Daarnaast zijn waaltjes veelzijdig en kunnen ze in verschillende legverbanden worden gelegd. De meest populaire legverbanden zijn het elleboogverband en keperverband / visgraatverband. 

Er zijn verschillende soorten waaltjes beschikbaar, waaronder getrommelde, antieke waaltjes. Getrommelde waaltjes hebben een verweerde uitstraling, wat een oude en nostalgische sfeer geeft. Antieke waaltjes zijn opzettelijk verouderd en geven een rustieke uitstraling. Normale waaltjes hebben een schone en moderne uitstraling en passen goed bij eigentijdse woningen.

Betonnen waaltjes, die wij als Brok bouwmaterialen aanbieden van Kijlstra, zijn een betaalbare optie die een aantrekkelijke uitstraling biedt. Daarnaast zijn er verschillende diktes beschikbaar voor waaltjes. Voor opritten wordt meestal een dikte van minimaal 6 cm aanbevolen, omdat dit dik genoeg is om het gewicht van voertuigen te dragen. Als je echter van plannen hebt voor zwaardere belasting van de oprit dan zijn dikkere waaltjes noodzakelijk. 

Populaire waaltjes

Vind hieronder de meest populaire waaltjes!
Longstone

Oprit bestraten met longstone stenen

Longstone stenen zijn een uitstekende keuze voor het bestraten van opritten en zijn met hun afmetingen van 31,5 bij 10,5 vrij lange stenen. Deze stenen geven de woning een stijlvolle en elegante uitstraling. Longstone stenen zijn verkrijgbaar in verschillende legverbanden, waardoor je de mogelijkheid hebt om een eigen unieke patroon te creëren dat past bij de stijl van uw woning. Denk hierbij aan halfverband en het elleboogverband.

Er zijn verschillende uitstralingen beschikbaar voor longstone stenen, waaronder antieke trommel en nature top stenen. Bij getrommelde stenen zijn de hoeken afgerond wat zorgt voor een authentieke uitstraling. De nature top stenen zijn gecoat en gehydrofobeerd.

De standaard dikte van longstone stenen is 7 cm, wat geschikt is voor zware belastingen. Een voordeel van longstone stenen is dat ze relatief gemakkelijk te installeren zijn. 

Populaire longstone stenen

Vind hieronder de meest populaire longstone stenen!
Tegels

Oprit bestraten met tegels

Tegels zijn een populaire keuze voor het bestraten van opritten, vanwege hun moderne en strakke uitstraling. Er zijn verschillende maten beschikbaar, waaronder de populaire maten 60 x 60, 50 x 50 en 60 x 40, maar er zijn ook andere maten verkrijgbaar.

Tegels kunnen in verschillende legverbanden gelegd worden, zoals blokverband, halfverband, banenverband en wildverband. Blokverband is het meest gebruikelijke legpatroon voor tegels en creëert een strak en modern uiterlijk. Halfverband legt de tegels in een verspringend patroon, wat een speelser effect geeft. Wildverband is het meest natuurlijke legpatroon en wordt vaak gebruikt voor het creëren van een rustieke uitstraling.

Er zijn ook tegels beschikbaar met een coating die ervoor zorgt dat ze vuil- en waterafstotend zijn en geen last hebben van kalk. Dit maakt het onderhoud van de tegels veel gemakkelijker. Hier vallen de nature top, H2O en patio tegels onder. Daarnaast zijn alle tegels gemaakt van beton en zijn van het merk Kijlstra, wat zorgt voor een betaalbare optie.

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, maar voor een oprit wordt meestal minimaal een dikte van 6 cm aanbevolen. Dikkere tegels zijn geschikt voor zwaardere belasting en kunnen worden gebruikt voor opritten waar zwaardere voertuigen overheen rijden. Zie hiervoor ook de blog tegels voor de oprit om meer te weten te komen welke tegels geschikt zijn voor de oprit.

Populaire tegels

Vind hieronder de meest populaire tegels!
Straksteen

Oprit bestraten met straksteen

Straksteen biedt een moderne, strakke uitstraling aan de buitenkant van een woning en creëert een solide basis voor voertuigen. De strakstenen hebben een afmeting van 20 bij 30 centimeter, wat ze geschikt maakt voor verschillende legverbanden. Het blokverband is een veelvoorkomende optie, waarbij de stenen om en om worden gelegd in een patroon dat lijkt op een rechthoek. Dit legverband biedt een sterk en stabiel oppervlak. Het halfverband is een ander populair legverband, waarbij de stenen in een patroon van halve stenen worden gelegd. Dit verband biedt een meer decoratieve uitstraling.

Strakstenen zijn gemaakt van beton, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen slijtage. Bovendien biedt het merk Kijlstra een betaalbare optie voor strakstenen. Daarnaast zijn er verschillende diktes verkrijgbaar voor strakstenen, maar voor een oprit is minimaal 6 centimeter nodig om een stevige en stabiele ondergrond te creëren.

Populaire strakstenen

Advies

Vragen of advies nodig?

Onze goed opgeleide verkoopmedewerkers staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. In plaats van ons te bellen op 085-401 23 60, kan je ons ook bereiken via de online chat service of whatsapp. Ten slotte kan je ons ook een e-mail sturen naar [email protected] Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op!