100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Broodjesvloeren

0 items gevonden

Geen producten gevonden

Broodjesvloeren: Efficiënte Oplossingen voor Betonnen Vloerconstructies

Een broodjesvloer, ook wel bekend als combinatievloer of staltonvloer, is de ideale keuze voor hoogwaardige betonnen vloerconstructies.

Benodigdheden voor Broodjesvloeren

De combinatievloer is specifiek ontworpen voor begane grondvloeren boven kruipruimtes. Voor verdiepingsvloeren (dakvloeren) of begane grondvloeren boven kelders worden lichtbetonnen vulelementen gebruikt. Op bovenverdiepingen worden voornamelijk lichtgewicht betonblokken toegepast. De vloer bestaat uit verschillende componenten, waaronder betonnen vloerliggers, EPS vulelementen, betonnen vloerblokken, bouwstaalmatten, wapeningskorven, Isobouw Powerkisten en diverse toebehoren.

Voordelen van Broodjesvloeren

Snel en Eenvoudig te Installeren

Broodjesvloeren zijn bekend om hun eenvoudige en snelle installatieproces, wat resulteert in lagere bouwkosten en minder benodigde bouwvaardigheden.

Lichtgewicht en Duurzaam

Door het gebruik van lichte materialen zijn broodjesvloeren gemakkelijk te hanteren en te plaatsen op lastig bereikbare locaties. Ze bieden een sterke, duurzame basis met minimale onderhoudsvereisten.

Goede Geluidsreductie en Verbeterde Akoestiek

De constructie van broodjesvloeren zorgt voor uitstekende geluidsabsorptie en verbeterde akoestiek, wat bijdraagt aan het comfort in woningen en gebouwen.

Brandwerende Eigenschappen

Dankzij de betonnen samenstelling bieden broodjesvloeren goede brandwerende eigenschappen, wat de veiligheid van de constructie verhoogt.

Broodjesvloeren zijn ideaal voor woningen, schuren, uitbouwen en diverse andere bouwtoepassingen waar een sterke, efficiënte vloerconstructie vereist is.

Verken ook ons aanbod van andere ruwbouwproducten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een broodjesvloer ten opzichte van traditionele vloerconstructies?

Broodjesvloeren zijn snel te installeren vanwege het gebruik van prefab elementen.

Ze zijn licht van gewicht, waardoor ze geschikt zijn voor diverse bouwomstandigheden.

Deze vloeren bieden goede thermische isolatie en geluidsreductie.

Hoe wordt een broodjesvloer geïnstalleerd?

Een broodjesvloer bestaat uit vloerliggers waarop EPS vulelementen worden geplaatst.

Na het leggen van de vulelementen worden betonnen vloerblokken geplaatst.

Vervolgens worden wapeningskorven en bouwstaalmatten toegevoegd voordat het beton wordt gestort.

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van broodjesvloeren?

Broodjesvloeren worden veel gebruikt voor begane grondvloeren boven kruipruimtes, verdiepingsvloeren en vloeren boven kelders.

Ze zijn geschikt voor zowel woningen als commerciële gebouwen en industriële toepassingen.

Door hun lichte gewicht en eenvoudige installatie zijn ze ideaal voor renovaties en nieuwbouwprojecten.

EPS vulelementen

EPS vulelementen vormen een essentieel onderdeel van broodjesvloeren, ook wel bekend als combinatievloeren of staltonvloeren. Deze elementen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in bouwprojecten waar snelle installatie en lichtgewicht constructies gewenst zijn. EPS vulelementen worden gebruikt om ruimtes tussen betonnen vloerliggers op te vullen, waardoor een solide basis ontstaat voor het storten van beton. Door hun lichtgewicht karakter zijn ze eenvoudig te hanteren en te plaatsen, zelfs op moeilijk bereikbare locaties. EPS vulelementen dragen bij aan de thermische isolatie en geluidsabsorptie van de vloer, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de structurele integriteit van de constructie. Kies voor EPS vulelementen voor een efficiënte en duurzame oplossing bij de realisatie van uw broodjesvloer.

Stalen Balken voor Broodjesvloeren

Stalen balken vormen een essentieel onderdeel van broodjesvloersystemen, ook bekend als combinatievloeren. Deze balken bieden structurele ondersteuning en vormen het raamwerk waarop de vloerconstructie rust. Door hun sterkte en duurzaamheid dragen stalen balken bij aan de stabiliteit en lange levensduur van de broodjesvloer.

Kenmerken en Voordelen:

Structurele Ondersteuning

Stalen balken zorgen voor een solide basis voor de vloerliggers en vormen de dragende elementen van de broodjesvloerconstructie.

Duurzaamheid

Stalen balken zijn bestand tegen zware belastingen en bieden langdurige structurele integriteit.

Eenvoudige Installatie

Prefab stalen balken zijn gemakkelijk te transporteren en te installeren, wat bijdraagt aan een efficiënte bouwtijd.

Compatibiliteit

Ze zijn compatibel met andere componenten van de broodjesvloer zoals EPS vulelementen, betonnen vloerblokken en wapeningsmaterialen.

Supportliggers

Supportliggers, ook wel tralieliggers genoemd, vormen een cruciaal onderdeel van broodjesvloersystemen. Deze liggers worden gebruikt als afstandhouders tussen de vloerliggers in een broodjesvloerconstructie. Ze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van belastingen over de vloer en helpen bij het handhaven van de juiste afstand tussen de vloerliggers.

Toebehoren voor Broodjesvloeren

Matranden zijn essentiële accessoires voor broodjesvloeren die worden gebruikt rondom vloeropeningen zoals trappen of vloerluiken. Ze bieden een veilige afwerking en bescherming van de vloerranden, waardoor struikelgevaar wordt geminimaliseerd en de esthetiek wordt verbeterd.

Vloerluiken, daarentegen, bieden toegang tot onderliggende ruimtes zoals kruipruimtes of technische installaties, waardoor onderhoud en inspectie eenvoudig en efficiënt kunnen worden uitgevoerd zonder verstoring van de vloerconstructie.

De Brok Service

Thuiswinkel Waarborg

We bestaan al sinds 1944

Ideal banktransfer Klarna Visa Mastercard Bancontact AfterPay NL B2B Digital Invoice

Achteraf betalen & betalen in termijnen

Levering in Nederland en België

Aan particulieren & bedrijven