100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Ook in 2023 krijgen we weer te maken met ongekende prijsstijgingen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk voor de meest voordelige prijs.

  • Inmiddels hebben wij al tienduizenden klanten geholpen bij hun eigen project
  • Al ruim 1.000.000 betonblokken verkocht waarmee een zwembad kan worden gebouwd
  • We worden beoordeeld met 8.7 door onze klanten. Gebaseerd op ruim 2.200 Kiyoh beoordelingen.

Laatste update: 1 februari 2022

Zelf een zwembad bouwen met betonblokken

Hoeveel betonblokken heb je nodig?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de maat betonblokken die je kiest. Een veel gebruikte maat is 29x20x19 cm. Voor deze blokken geldt dat er ca. 16 blokken per m2 nodig zijn. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van de maat van het zwembad. Hoe groter het zwembad in de tuin, hoe meer betonblokken je nodig hebt. Op de productpagina kan je eenvoudig het aantal m2 opgeven, automatisch wordt het juiste aantal om te bestellen berekend. 


Wat heb je nog meer nodig?

Je hebt natuurlijk meer materialen nodig dan alleen de betonblokken. Denk hierbij aan het juiste type cement, wapening, bouwstaalmatten etc. Deze producten kan je hieronder bekijken en toevoegen aan je winkelwagen.


Wat kost het om zelf een zwembad te bouwen met betonblokken?

Een zwembad bouwen met betonblokken heeft veel voordelen. Het is bijvoorbeeld erg duurzaam, omdat het zwembad waarschijnlijk tientallen jaren mee gaat. Daarnaast kun je het zwembad precies aanpassen aan je tuin en aan jou wensen. Met betonblokken heb je dus vrijheid om je eigen droomzwembad te maken. Daar zit wel een prijskaartje aan, een zwembad bouwen met betonblokken is niet goedkoop. Als je zelf de betonblokken bestelt, kun je veel geld besparen op de materialen.

De kosten worden bepaald door de afmeting en afwerking van het zwembad en welke accessoires in het zwembad worden geplaatst. Denk hierbij aan een trap, afdekking, etc. Als we denken aan een gemiddeld zwembad dan kunnen we stellen dat de kosten voor alle materialen ongeveer tussen €10.000 en €15.000 liggen. Dit zijn de kosten voor het aanschaffen van alle materialen, exclusief de verwerking hiervan. Dit zal dan nog door een aannemer of door jezelf moeten gebeuren.

De kosten van de bouwmaterialen voor alleen de muren van het zwembad (betonblokken) liggen meestal tussen de €1.000 en €2.000, afhankelijk van de afmeting van het zwembad. De hierboven geschatte kosten zijn natuurlijk een indicatie, als je een groot zwembad hebt met bijzondere afwerkingen en accessoires dan zal de totaalprijs hoger liggen.

BESTEL ZELF ONLINE

Schaf de bouwmaterialen zelf online aan

 

 

 

Net zoals Max, in de video hierboven, kan jij ook tot de helft besparen op de kosten van de bouwmaterialen voor je zwembad door zelf alles online te bestellen. Via onze webshop vind je betonblokken, cement, beton en isolatiemateriaal waarvoor een laagste prijsgarantie geldt. Je vindt deze materialen dus nergens anders goedkoper. Onder aan de streep ben je bij ons altijd het goedkoopste uit. Een buitenzwembad bouwen is niet goedkoop, maar op deze manier houd je zeker honderden euro’s in je zak.

Zo bouw je stap voor stap zelf een zwembad

  • Stap 1: Ontwerpen en plannen van je zwembad.
  • Stap 2: Uitgraven van de grond voor het zwembad. Een graafmachine is hierbij handig, net als een laser om de grond volledig uit te vlakken. Let hierbij op dat je geen belangrijke leidingen of kabels kruist.
  • Stap 3: De betonnen vloer, het fundament van het zwembad, storten. Leg een betonlaag aan van zo’n 15 tot 20 cm. Let op dat de vloer volledig waterpas is.
  • Stap 4: De muren van het zwembad opzetten met betonblokken. Stapel de blokken en zorg ervoor dat de verticale voeg verspringt. Dit zorgt voor extra stevige wanden van het zwembad.
  • Stap 5: Inbouwdelen plaatsen, PVC-leidingen aanleggen en het plaatsen van het zwembadfolie.
  • Stap 6: Het afwerken van het zwembad. Bijvoorbeeld randtegels van hardsteen of natuursteen plaatsen langs de randen en de buitenkant van de wanden aanvullen met gestabiliseerd zand. Dit voorkomt een mogelijke instorting van de wanden indien het zwembad leeg is.

DOE ONDERZOEK

Vraag meerdere offertes aan en zoek een specialist in de buurt

Met betonblokken kunt u zelf uw eigen droomzwembad maken

Als je ervoor kiest om meerdere werkzaamheden (zoals het graven of het aanleggen van leidingen) uit te besteden, kun je online snel offertes opvragen. Houdt er echter wel rekening mee dat je ook naar specialisten in de buurt kijkt, omdat dan geen of minder voorrijkosten worden berekend. Je kunt ook aanzienlijk geld besparen door iets langer de tijd te nemen om onderzoek te doen en zwembadbouwers te vergelijken.

Als je offertes opvraagt dan krijg je een overzicht van wat de diverse werkzaamheden (van graven tot afwerken) zullen gaan kosten. Op basis hiervan kun je zelf gaan beslissen wat je eventueel zelf wilt doen (en wat je dan bespaart) en wat je eventueel uit wilt besteden.

Probeer zoveel mogelijk zelf te doen, breng goed in kaart wat je zelf kunt en wat je wilt laten uitbesteden.

WEES DUURZAAM

Kies voor hoogwaardige producten om in de toekomst kosten te besparen

Een zwembad kost niet alleen geld om te bouwen, per jaar zul je namelijk ook een aanzienlijk bedrag kwijt zijn om het zwembad te kunnen gebruiken. Houd hier ook rekening mee bij de aanleg van het zwembad.

Als je duurzamere producten koopt dan is de kans groot dat het verbruik qua stroom lager zal liggen. Energiezuinige producten zijn namelijk wat duurder in aankoop, maar besparen op termijn geld.

Onze bouwmaterialen zijn ook allemaal van A-kwaliteit. Je weet dan ook zeker dat je met onze bouwmaterialen goed zit voor de toekomst. In principe zou een zwembad gemaakt van betonblokken vele jaren mee moeten gaan.

Wanneer in het jaar een zwembad bouwen

De basis van het zwembad kan in principe het hele jaar door worden geplaatst. De betonvloer en de wanden kunnen bijvoorbeeld in het najaar worden gebouwd en de rest van het zwembad kan dan in het voorjaar af worden gemaakt. Je splitst dan als het ware de werkzaamheden. In ieder geval wil je natuurlijk het zwembad klaar hebben als de zon weer volop begint te schijnen.

Houd in je planning dan ook genoeg tijd, dat je ruim voor de zomer klaar bent. Wees in ieder geval bedacht dat het hele proces enkele weken tot enkele maanden duurt.

Een zwembad bouwen met betonblokken

ISOLEREN

Denk aan goede isolatie

Zwembadverwarming is duur in verbruik. Net zoals je jouw huis goed wilt isoleren om geld te besparen, wil je je zwembad ook goed isoleren om te besparen op de energierekening. Als je onze betonblokken gebruikt heb je ook qua isolatie al meteen een eerste stap gezet. De betonblokken hebben namelijk al van zichzelf een uitstekende isolatiewaarde.

Daarnaast kun je de wanden extra isoleren met EPS. Ook EPS kun je in onze webshop vinden en direct online bestellen samen met de betonblokken. Let er hierbij op dat de EPS platen geschikt zijn voor de hoge druk die erop komt te staan.

De meeste warmte verlaat het zwembad aan de bovenkant, het is dus ook belangrijk om te investeren in een goede afdekking van het zwembad en dit ook op te nemen in het budget.

VEELGESTELDE VRAGEN

Als we denken aan een gemiddeld zwembad dan kunnen we stellen dat de kosten voor alle materialen ongeveer tussen €10.000 en €15.000 liggen. Dit zijn de kosten voor het aanschaffen van alle materialen, zoals betonblokken maar ook isolatie en cement. exclusief de verwerking hiervan. Dit zal dan nog door een aannemer of door jezelf moeten gebeuren.

Afhankelijk van de grootte van het zwembad, heeft u een x aantal betonblokken nodig. Daarnaast heeft u nog materialen nodig als cement, wapening, bouwstaalmatten, etc.

Holle betonblokken zijn voor het bouwen van een zwembad uitermate geschikt. Een veel gebruikte maat is 29x20x19 cm. Voor deze blokken geldt dat er ca. 16 blokken per m2 nodig zijn. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van de maat van het zwembad. Hoe groter het zwembad in de tuin, hoe meer betonblokken je nodig hebt. Op de productpagina kan je eenvoudig het aantal m2 opgeven, automatisch wordt het juiste aantal om te bestellen berekend.

De ruwbouw kan op elk moment tijdens het jaar worden gerealiseerd. Je kan er ook voor kiezen om het bouwen van het zwembad op te splitsen. Bijvoorbeeld door in het voorjaar de betonvloer en de wanden te plaatsen en de rest in het voorjaar te doen. Kijk op onze kluspagina ‘fundering maken’ voor het storten van een betonvloer en op de productpagina betonblokken voor de wanden van het zwembad.

Een zwembad op basis van betonblokken gaat jaren mee. Het staat dus garant voor jaren plezier!