100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

De beste en mooiste tuintegels op de markt!
 • Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 klanten geholpen bij hun eigen project
 • Al meer dan 1.750 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 8.7
 • Meer dan 20.000 m2 tuintegels producten verkocht tot nu toe

 Laatste update: 9 mei 2023

Welke tuintegels zal ik kopen?

Bij het ontwerpen van je buitenterrein is er veel keuze voor tuintegels. Net zoals de binnenkant van een huis essentieel is, is de buitenkant dat ook. De buitenruimte toont de persoonlijkheid van de bewoners van het huis. Een mooie tuin is als het toevoegen van een kers op de top van het huis; het verheft onmiddellijk het hele uiterlijk en voegt warmte toe aan de woning. Een mooi tuinontwerp creëert een unieke dimensie in je tuin. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van tuintegels en hoe kan je besparen?


Waar op moet je letten bij het uitkiezen van tuintegels

In het verleden werden tuintegels veel voor praktische doelen gebruikt. Ze hadden geen enkele vorm van opwinding en uitstraling die het tegenwoordig biedt. Met de vooruitgang innovaties en ontwerpen, zijn tuintegels meer duurzaam en mooier geworden en dus zeker de investering waard. Bij het aanschaffen van kleine en grote tegels, zijn er een aantal zaken die je in gedachten moeten houden. 

 1. Duurzaamheid en draagkracht
 2. Anti-slip tegel
 3. De kleur van de tuintegel
 4. Stijl van tegels voor tuin
 5. Type tuintegels

Duurzaamheid en sterkte

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van tuintgels is duurzaamheid. Of het nu dakterras-, tuin- of terrastegels zijn, ze moeten duurzaam zijn. Veel mensen negeren de sterkte van de tegel. De buitentegels voor tuin of terras moeten, in tegenstelling tot de binnentegels, extra bestand zijn tegen scheuren, krassen of andere langdurige schade van buiten. Oftewel de tuintegels moeten in staat zijn te overleven in een buitenomgeving. Of het nu regenwater, vorst of zelfs het krassen van het meubilair is, de tuin- en terrastegels moeten bestand zijn tegen al deze situaties. Betontegels zijn hierbij een goede en betaalbare optie. Daarnaast kunnen tegels die behandeld zijn met coating extra lang meegaan. Hiervoor zijn H2O, patio of nature top tegels goed voor bestemd.


Niet-gladde tuintegels 60x60

Geen twijfel, duurzaamheid is heel belangrijk bij het selecteren van tuintegels, maar ze moeten niet te glad zijn. Bij het zoeken naar de juiste tegel kijken mensen meestal naar kenmerken als complementair, duurzaamheid, uiterlijk etc. Ze verwaarlozen echter een belangrijke eigenschap, namelijk antislip. Ongetwijfeld zou een gepolijst marmer de buitenruimte een prachtige uitstraling geven, maar het installeren van zulke tuintegels zijn gevaarlijk als de natuursteen tegels nat zijn of zelfs vochtig worden. Als de tegel glad of glanzend is, ontwikkelt deze een vettig residu dat tot ernstige verwondingen kan leiden, vooral in het regenseizoen. Daarom moeten de tuintegels die je kiest zeer slipvast zijn. Anti-slip tuintegels maken het wandelen over de buitenruimte minder gevaarlijk, vooral voor de kinderen en senioren. 


Kies de juiste kleur voor je tuintegels

Het kiezen van een algemene kleur voor de tuin tegels is belangrijk in plaats van te gaan voor een complementaire of gedessineerde tegel die past bij de muren, kozijnen en deuren van je huis. Net als terrastegels beige en crème gaan deze kleuren heel goed samen met zand en bruin. En evenzo gaan grijze terrastegels goed samen met antraciet of zwart. Iets anders om in gedachten te houden is de portie natuurlijk licht die buiten beschikbaar is. Als het zonlicht de hele dag in de buitenruimte aanwezig is, is het installeren van een tegel met een donkere kleur het beste idee. Als de binnenplaats wordt omgeven door hoge gebouwen en veel schaduw, helpt het gebruik van bleke en zandkleurige tuintegels om het beschikbare licht te vergroten.


Stijl van tuintegels

Het volgende aspect waar je rekening mee moet houden is de stijl van de tuintegel. We weten allemaal dat als het gaat om de keuze van tuintegels, er ontelbare keuzemogelijkheden zijn. Een landelijk huisje met een tegel met metaaleffect zou een ongewone uitstraling geven. Het gebruik van veelkleurige tuintegels zou het beste zijn voor een ultramodern terras. Stel dat je tuin of binnenplaats verschillende strakke muren heeft, een perfect gepareerde heg en  scherpe hoeken, dan is een betonnen tegel die vakkundig is gevlekt de beste keuze. En zo is zijn er voor elke stijl tuintegels bij Brok Bouwmaterialen!


Type tuintegel

Last but not least is het type tuintegel dat je wilt leggen ook belangrijk. De behandelde en keramische tegels zijn degenen die tegenwoordig op de trending lijst staan voor tuintegels. Beide tegels geven een geweldig uitzicht op het buitenleven, of het nu de tuin, het zwembad of zelfs de binnenplaats is. Daarnaast hebben deze tegels een lange levensduur en zijn ze onderhoudsvriendelijk. Elke tuintegel heeft verschillende plus- en minpunten. Nogmaals, het hangt ook af van het type van buitenruimte dat je wilt. Bekijk dus alle voordelen van het tuintegels, en neem de juiste voor jou tuin. Uiteraard kan je hiervoor ook advies inwinnen bij Brok Bouwmaterialen.

 

Soorten tuintegels

Inspiratie

Tuintegels inspiratie en ideeën

Weet je nog niet precies welke tegels je zoekt voor in de tuin? Dan kan deze collage hieronder jouw helpen bij maken van de juiste keuze passend bij jouw stijl en smaak!

Soorten tuintegels

Tips

Geld besparen bij het aanschaffen van tuintegels

Nu je weet waar je op moet letten bij tegels tuin kopen, zijn er nog een aantal zaken waar je op kan besparen bij grote tuintegels goedkoop aanschaffen. Wil je grote tuintegels goedkoop kopen, maar niet op de kwaliteit beknibbelen? Kies er dan voor om een grote partij tuin tegels online te bestellen bij Brok Bouwmaterialen. Kijk daarbij ook eens bij de restpartijen tuin tegels. 

Brok Bouwmaterialen biedt bovendien een 100% laagste prijsgarantie aan. Dat wil zeggen dat al onze producten die we aanbieden, nergens anders goedkoper is. Door de grote tuintegel goedkoop en online te bestellen bespaar je al snel 30 tot 40% op de bouwmateriaalkosten. Bestel gelijk het verwerkingsmateriaal erbij, waardoor je ook op een besparing kan rekenen. 


Per m2 tegels tuin goedkoop kopen

Je wilt nooit te veel betalen voor een product. Onze tegels tuin goedkoop inkopen gaat per m2. Wat de prijs is per m2 tuintegel is niet exact aan te geven. Dit komt omdat er aardig wat prijsverschillen zitten tussen de soorten en afmetingen tegels tuin. Wel kunnen we aangeven dat je gemiddeld een derde van de kosten bespaart door de tegels tuin goedkoop en direct online te bestellen bij Brok Bouwmaterialen. 

Stel je koopt een goedkope tuintegel van € 25 per m2 voor jouw buitenterrein van 30 m2. Door deze tegels tuin goedkoop bij onze webwinkel te kopen, kan je rekenen op een besparing van € 225 tot € 300 ten opzichte van de prijs die de aannemer of hovenier aan je doorberekent voor dezelfde tegels tuin. 

Wil je de tegels tuin goedkoop per m2 kopen? Wacht niet te lang, investeer nu in buitentegels en start met grote tegel leggen voor je tuin. Zodat je straks in het voorjaar al kan genieten van je mooie nieuw ontworpen tuin. Bekijk de scherpe prijzen en soorten tuin tegels in de online winkel. Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment tegels tuin, neem dan gerust contact op.

 

Soorten tuintegels

Gebruiksaanwijzing

Hoe worden tuintegels precies gelegd?

 • De ondergrond: zand en drainage (doorwatering)
 • Zorg voor de afwatering: laat het terras bij elke meter een centimeter aflopen. 
 • Egaliseren van de zandbaan: houd bij een kantopsluiting rekening met het afschot. 
 • Stabilisatie van de tegels: gebruik bij het aanbrengen van de tuintegels opsluitbanden, zodat de bestrating niet ‘weg kan lopen’.
 • Voegen bij grote tegels leggen: Als de grote tegels er strak in liggen, kun je de finishing touch aanbrengen, namelijk de voeg. Je kan voor het voegen kiezen uit zand, maar ook mortel of split. Bij grote tegels leggen zorgen de twee laatstgenoemde voegen ervoor dat deze helemaal vast liggen.
Brok Bouwmaterialen

De beste tuintegels koop je bij Brok Bouwmaterialen!

De uiteindelijke keuze voor het kopen van de beste tuintegels bij Brok Bouwmaterialen hangt helemaal af van je persoonlijke keuze. Waar de ene tegel een mooie uitstraling heeft, geeft de andere tuintegel misschien een andere geavanceerde of vereiste eigenschap. Kijk dus naar alle mogelijke aspecten bij het bepalen van de beste tuintegels voor jouw buitenterrein. 

Verken de nieuwste collectie buitentegels van Brok Bouwmaterialen in de online winkel. En mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met ons bouwteam.

VEELGESTELDE VRAGEN