100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Dak

Bestel al jouw materialen voor het dak nu gemakkelijk online! Of je nu als particulier jouw eigen dak gaat bedekken of je een professionele dakbedekker bent, voor een optimale dakbedekking heb je het beste materiaal nodig.

Lees meer minder
Dak

Dak

Bestel al jouw materialen voor het dak nu gemakkelijk online. Of je nu als particulier je eigen dak gaat bedekken of een professioneel dakbedekker bent, voor een optimale dakbedekking heb je het beste materiaal nodig. Dakbedekking en dakpannen kopen doe je bij Brok Bouwmaterialen.

Dak benodigdheden online bestellen

Voor alle dak benodigdheden kan je terecht bij Brok Bouwmaterialen. Je kan bij ons eenvoudig de materialen voor dakbedekking online bestellen. Wij hebben verschillende soorten dakpannen. Van Tuile du Nord en Sneldek tot VHV en OVH dakpannen. De wensen, omstandigheden, daken en benodigde bouwmaterialen zijn bij iedere dakbedekking weer anders. Bij Brok Bouwmaterialen heb je een grote keuze uit diverse dakrollen, dakbedekking en dakpannen. Bestel nu jouw dakbedekking online!

Tuile du Nord dakpan

Tuile du Nord dakpan is pure nostalgie. Een kleine, platte dakpan met een boordje rond de rand. Deze dakpannen zijn uit de jaren tachtig, maar dat betekent niet dat deze dakpan verouderd of ouderwets is. Een Tuile du Nord dakpan wordt vandaag de dag nog heel veel toegepast op de Nederlandse daken. Deze dakpan soort kan zowel bij een moderne woning worden toegepast als op het dak van een historisch bouwwerk.

Kenmerken Tuile du Nord dakpannen:

 • Weersbestendig waarbij het regenwater goed wegloopt dankzij de sterke kop- en zij-afdichtingen.
 • De halve maantjes en de combinatie van het oppervlak met een subtiele rand scheppen een opvallend beeld.
 • Onderhoudsarm en lange levensduur.
 • Leverbaar als nieuwe en gebruikte dakpannen.

VHV dakpannen kopen

Voor het aanschaffen van VHV dakpannen kan je terecht bij Brok Bouwmaterialen. VHV staat voor Verbeterde Holle Variabele verwerkbare dakpannen. VHV dakpannen zijn populair, omdat deze breed inzetbaar zijn en qua uitstraling ook veel mogelijkheden hebben. De licht gebogen goot van de dakpan gaat langzaam over naar een golvende wel. De zogenoemde ‘wenkbrauwen’ op de VHV dakpan zorgen voor een uitmuntende watergeleiding. Met het grote aanbod van kleuren kan je deze dakpannen op tal van daken toepassen. De VHV natuurrood en zwart satin zijn daarbij favoriet.

Kenmerken VHV dakpan:

 • Weersbestendig en een optimale waterafvoer.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Onderhoudsarm en een lange levensduur.
 • Verkrijgbaar als nieuwe en als gebruikte dakpannen.

OVH dakpan

De OVH dakpan is op menig Nederlands dak te bewonderen. OVH staat voor Opnieuw Verbeterde Holle. Dit model is dan ook puur Hollands en geeft een pannendak een prachtige authentieke uitstraling. Je ziet deze dakpannen soort vaak terug op oude monumentale panden of boerderijen. Daarom passen ze goed op een klassieke woning, maar ook voor nieuwbouwwoningen wordt de OVH dakpan veel toegepast. Je krijg hierbij een historische look. Eigenlijk is een OVH dakpan voor vrijwel alle dakvormen geschikt.

Kenmerken OVH dakpannen:

 • Keramisch gebakken dakpan
 • OVH dakpan heeft een diepe goot die overloopt in een doorgetrokken wel.
 • Sluit nauw aan op de naastgelegen dakpan.
 • Onderhoudsarm en lange levensduur.

Sneldek betonnen dakpannen

Sneldek betonnen dakpannen hebben de naam te danken aan hun grote formaat, waardoor het dekken van een dak snel plaatsvindt. Hierdoor bespaar je op panlatten en manuren. Een ander groot voordeel van een Sneldek pan is dat deze na verloop van tijd niet kromtrekt, ze zijn namelijk gemaakt van beton. Daarnaast zijn Sneldekkers eenvoudig op maat te maken, waardoor de installatie gemakkelijker verloopt. Sneldek dakpannen zijn niet alleen gunstig voor dakpannen leggen, maar ook qua prijs zijn deze pannen een stuk gunstiger in vergelijking met keramische dakpannen.

Kenmerken Sneldek dakpan:

 • Verkrijgbaar in rood, zwart en antraciet
 • Tijdloos uiterlijk
 • Gemaakt van beton.
 • Scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Dakbedekking

Als we over dakbedekking spreken, bedoelen we eigenlijk de buitenste huid van het dak. Het doel van dakbedekking is om de dakconstructie te beschermen tegen de diverse weersinvloeden. Ook kan dakbedekking dienen om het pand tochtvrij te maken. Een goed aangelegde dakbedekking is belangrijk om condensatie, schimmel en houtrot aan de constructie te voorkomen. Bij Brok Bouwmaterialen kan je terecht voor bitumen dakbedekking, welke in rollen verkrijgbaar zijn. Bitumen wordt vooral op platte daken toegepast. Uiteraard zijn toebehoren voor dakbedekking ook in onze online winkel te verkrijgen. Zoals daktrim, hemelwaterafvoer, vogelschroot en universele ruiterrollen.

Voordelig online dakpannen of dakbedekking bestellen

Wil je zelf dakpannen leggen of laat je een dakrenovatie uitvoeren door een aannemer? Bestel in beide situaties zelf alle benodigdheden online bij Brok Bouwmaterialen. Door zelf de materialen als dakpannen en dakbedekking te kopen, bespaar je wel tot 40% op de kosten dan als je dit zou uitbesteden aan de dakdekker. Dit is een grote besparing, waarbij je niet inboet op de kwaliteit van de dakpannen of dakbedekking.

Bij Brok Bouwmaterialen heb je bovendien de keuze tussen nieuwe en gebruikte dakpannen. De gebruikte dakpannen soorten zijn voordeliger, maar kunnen uit diverse periodes komen. Dit betekent dat de afmetingen verschillend kunnen zijn. Weet je nog niet goed welk soort dakpan je moet kiezen en wat de dakpannen prijs is? Neem gerust contact met ons op. We geven je graag meer informatie over ons breed assortiment dakpannen. Ook voor andere bouwmaterialen vragen kan je bij ons terecht.

Veelgestelde vragen  

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Er zijn vele soorten dakbedekking mogelijk. Zo zijn er dakpannen, rieten dakbedekking, zinken dakbedekking, bitumen dakbedekking etc. De verschillende soorten dakbedekking hebben een verschillende uitstraling, prijs en levensduur.

Wat is de prijs van dakpannen?

De prijzen van dakpannen verschillen. Dit ligt aan het soort dakpannen men wil gebruiken. Voorbeelden van dakpannen zijn VHV dakpannen en OVH dakpannen. Altijd lage prijzen bij Brok Bouwmaterialen!

Welke soort dakpan is het beste?

Dat ligt eraan wat je belangrijker vindt. Laagste prijs? De betonnen Sneldek dakpan is de goedkoopste dakpan. Deze worden ook vaak gebruikt bij een renovatie van een dak. Uiterlijk? Kleidakpannen hebben meestal een herkenbaar, traditioneel en mooi uiterlijk en zijn dan ook de meest populaire dakpannen.

Welke dakpannen gaan het langst mee?

Keramische dakpannen zijn uit klei gebakken en gaan het langst mee. Bij Brok Bouwmaterialen krijg je 30 jaar garantie op deze dakpannen.

hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)