100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Metselstenen Kopen: wat je moet weten


 STAP 1 
Bepaal of je de metselstenen wilt gebruiken voor zichtwerk

Wil je de metselstenen gaan gebruiken als gevelmuur van jouw woning en blijven de stenen in het zicht? Kies dan niet voor vuilwerk metselstenen. Worden de stenen na het metselen nog afgewerkt met bijvoorbeeld stucwerk en blijven de stenen dus niet in het zicht? Dan kun je wel kiezen voor de vuilwerk metselstenen. Vuilwerk stenen zijn namelijk nóg goedkoper.

 

 STAP 2 
Kies welk formaat, structuur en kleur metselstenen je graag wilt

Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld de metselstenen die al gebruikt zijn voor jouw bestaande woning of garage. Mocht je twijfelen over de juiste metselsteen dan kan je ook monsterstenen aanvragen op de productpagina van de metselstenen of foto’s mailen van de steen die je zoekt naar [email protected]. Wij zullen je dan helpen met uw keuze.

Verschillende formaten:

 • Waalformaat: 21x10x5cm (standaard formaat voor woningen in Nederland)
 • Hilversumsformaat: 24x10x4cm (smaller en langwerpiger formaat)
 • Dikformaat: 21x10x6,5cm (hoger en wat vierkanter formaat)
 • Renoformaat: 21x10x5,5cm (iets hoger dan het waalformaat, verder gelijk)

Verschillende structuren/vormen:

 • Handvorm: Handvorm metselstenen zijn wat grilliger in vorm en oppervlak
 • Vormbak: Vormbak metselstenen zorgen voor een strakke en gladde uitstraling
 • Wasserstrich: Wasserstrich metselstenen zitten qua structuur tussen de handvorm en de bakvorm in
 • Strengpers: Strengpers metselstenen zorgen voor een wat gladde en strakke uitstraling. Daarnaast bevatten strengpers stenen vaak kleine uithollingen

 

 STAP 3 
Bepaal het aantal benodigde vierkante meters (m2)

Bereken dit door: Lengte x Breedte = Benodigd aantal vierkante meters (m2). Houd er rekening mee dat je dit berekend voor alle muren van jouw project.

 STAP 4 
Bepaal het aantal metselstenen dat je nodig hebt

Op de productpagina van de metselstenen staat bij de uitgebreide specificaties duidelijk aangegeven hoeveel metselstenen er gemiddeld in een vierkante meter gaan. Zo kan je dus makkelijk berekenen hoeveel stenen je nodig hebt. Tel hier ongeveer 10% bij op om het snij- en breukverlies van de stenen mee op te vangen.

Benodigd aantal stenen = Benodigd aantal m2 x Aantal stenen in per m2 x 1,10

 • Waalformaat: 75 stenen per m2
 • Hilversumsformaat: 83 stenen per m2
 • Dikformaat: 61 stenen per m2
 • Renoformaat: 67 stenen per m2

 

 STAP 5 
Bestel direct het verwerkingsmateriaal mee

Door gebruik te maken van de automatische functie voor het verwerkingsmateriaal, hoef je zelf niet meer alles uit te zoeken. Hier kan je het geschikte verwerkingsmateriaal direct aanvinken en in de juiste hoeveelheid mee bestellen.

 

 STAP 6 
Bepaal of je nog andere materialen nodig hebt voor jouw klus

Wij bieden namelijk een heleboel verschillende bouwmaterialen aan, die je misschien ook nog nodig zult hebben voor jouw bouwproject.

 

 STAP 7 
Rond jouw bestelling af

Selecteer de door jou gewenste leveringsoptie. Standaard leveren wij door heel Nederland binnen 5 werkdagen. Vul jouw gegevens in en controleer deze goed. Rond jouw bestelling af en ontvang meteen de orderbevestiging. Wij houden je op de hoogte van de voortgang van jouw bestelling en laten je één dag voor levering weten wanneer jouw bestelling wordt geleverd inclusief een tijdsindicatie. Houd er wel rekening mee dat we met een vrachtwagen van 18 meter komen. Jouw bestelling wordt gelost en je kunt direct aan de slag!

 

 

Waarvoor zijn metselstenen geschikt?
 • Voor zowel binnen als buiten en funderingen
 • (Dragende) muren
 • Binnenmuren, gevelmuren, tuinmuren, etc.
Hoe bepaal ik het formaat metselsteen dat ik nodig heb?

De waalformaat metselsteen wordt in Nederland het meest gebruikt. Deze vind je dan ook in verschillende kleuren terug op onze website. Als je dus op zoek bent naar een metselsteen voor jouw huis, dan is de kans groot dat het om een waalformaat metselsteen gaat.

Hoeveel metselstenen heb ik nodig?
Dit kan je bepalen aan de hand van het formaat stenen dat je zoekt. Wij geven hier een duidelijk overzicht:
 • Waalformaat: 75 stenen per m2
 • Hilversumsformaat: 83 stenen per m2
 • Dikformaat: 61 stenen per m2
 • Renoformaat: 67 stenen per m2
Welk cement heb ik nodig?

Standaard wordt er gebruik gemaakt van Spenner metselcement in combinatie met metselzand om metselstenen/bakstenen te vermetselen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om kant-en-klare Spenner metselmortel te bestellen. Hier hoef je dan alleen nog water aan toe te voegen. Tip: Op de productpagina van de specifieke metselsteen die je zoekt, kan je direct het gewenste verwerkingsmateriaal in de juiste hoeveelheid mee bestellen.

Wat is van invloed op de uitstraling van de metselstenen?

De kleur van de voeg is voor een groot gedeelte bepalend voor de uitstraling van jouw metselsteen. Op onze website bestaat de productfoto van verschillende metselstenen uit twee helften. Op de ene helft van de foto is de metselsteen te zien met een lichte voeg en op de andere helft is de metselsteen te zien met een donkere voeg.

Kan de kleur van een partij metselstenen verschillen?

Dat kan. Metselstenen zijn namelijk een natuurproduct en deze zijn afhankelijk van de kleisoort van de baksteen. Het kan daarom voorkomen dat een partij metselstenen een iets afwijkende kleur heeft dan degene op de indicatie foto. Deze verschillen zullen echter minimaal zijn en na verwerking van de stenen niet meer zichtbaar zijn.

Kan ik advies krijgen bij het kiezen van een metselsteen?

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar metselstenen die het meeste lijken op de metselstenen van jouw bestaande woning? Of wil je graag advies over een bepaalde metselsteen? Stuur dan een mail naar: [email protected] met foto’s van de steen die je zoekt, zodat wij je kunnen adviseren welke steen het meest geschikt is.

Hoe ziet de levering eruit?

Wij leveren de betonblokken uitsluitend met een grote vrachtwagen van 18 meter lang. Deze vrachtwagen heeft een grijper die ongeveer 4 meter vanaf de vrachtwagen kan reiken. Er zal dus geen kooiaap aanwezig zijn om de betonblokken na het lossen nog te verplaatsen.

Staan de metselstenen op pallets?

Onze metselstenen staan vaak op wegwerp pallets. Dit kan je altijd terugvinden op de productpagina van de metselstenen bij de uitgebreide specificaties (onderaan). Wegwerp pallets zijn niet te verplaatsen met een palletwagen, houd hier dus rekening mee.

Wat zijn de verschillen tussen de structuren/vormen van metselstenen?
 • Handvorm: Handvorm metselstenen zijn wat grilliger in vorm en oppervlak
 • Vormbak: Vormbak metselstenen zorgen voor een strakke en gladde uitstraling
 • Wasserstrich: Wasserstrich metselstenen zitten qua structuur tussen de handvorm en de bakvorm in
 • Strengpers: Strengpers metselstenen zorgen voor een wat gladde en strakke uitstraling. Daarnaast bevatten strengpers stenen vaak kleine uithollingen
Wat zijn vuilwerk metselstenen?

Vuilwerk betekent dat deze stenen niet geschikt zijn voor zichtwerk. Wij raden je dus aan om deze stenen dus af te werken door middel van bijvoorbeeld stucwerk of verf. Vuilwerk stenen kunnen bestaan uit verschillende partijen en dus ook verschillende structuren/vormen. Het kan ook zo zijn dat je stenen uit 1 partij ontvangt, maar dit hoeft dus niet het geval te zijn. Qua kleur kunnen wij je dus niet aangeven wat je ontvangt.

Wat houdt een overgangspartij in?

Overgangspartijen kunnen wij tegen een extra lage prijs aanbieden. Er bestaat echter de kans dat er bij overgangspartijen (lichte) kleur-, structuur-, breuk- en maatverschillen optreden. Hierdoor is het niet mogelijk om garantie te geven op de kleur-, structuur-, en maatkwaliteit. Wel kunnen wij je adviseren om ten minste 10% extra te bestellen voor jouw klus, zodat je eventueel kleur-, structuur- en maatverschillen op kunt vangen.

Kan ik de metselstenen bij de opslag komen bekijken?

Het is niet mogelijk om de opslag te bezoeken. Wil je toch een steen zien voordat je besteld? Dan is het bestellen van monsterstenen misschien iets voor jou. De gewenste monsterstenen (maximaal vier stenen per bestelling) dien je aan te geven tijdens de bestelling van de monsterstenen. De kosten van de monsterstenen zijn €15,00, maar deze kosten krijg je verrekend zodra je daadwerkelijk een bestelling plaatst. Voor het aanvragen van monsterstenen kan je op de productpagina van de metselstenen in de productbeschrijving klikken op “Vraag een monstersteen aan!” Voor een monstersteen aanvraag specifiek naar België, klik hier.

Kan ik mijn bestelling komen afhalen?

In de winkelwagen kan je zien of het mogelijk is om jouw bestelling af te halen. Sommige producten worden namelijk rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd en hierbij komt de afhaalmogelijkheid te vervallen. Onze afhaallocatie bevindt zich in Zevenbergschen Hoek, zodra de bestelling volledig is afgerond en betaalt ontvangt je het exacte adres. Voor het afhalen geldt een minimale orderwaarde van €125,-.

Kan ik de metselstenen bij de opslag komen bekijken?

Het is helaas niet mogelijk om onze producten bij de opslag te bekijken.

Wat kosten metselstenen? (per m2, rode metselstenen, oude metselstenen)

Gemiddeld kosten metselstenen zo’n €0,30 tot €0,40 per stuk. Echter bieden wij al metselstenen aan vanaf €0,13 per stuk. De prijzen kunnen dus behoorlijk verschillen. Metselstenen kosten per m2 dus gemiddeld zo’n €22,50 tot €30,-. De vierkante meter prijs staat ook altijd bij de uitgebreide specificaties op de productpagina. We bieden een heleboel verschillende soorten metselstenen aan in verschillende formaten. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat rode metselstenen kosten? Of vraag je je af wat oude metselstenen kosten? Kijk dan vooral even op onze website voor ons actuele aanbod.

Wat wegen metselstenen?

Metselstenen wegen standaard circa 2 kilo per stuk. Dit zal dus vaak neerkomen op zo’n 800 kilo per pallet. Standaard metselstenen wegen per m2 dus zo’n 150 kilo. Op onze website staat ook altijd het gewicht van de metselstenen vermeldt op de productpagina bij de uitgebreide productspecificaties.

Waar kan je goedkoop metselstenen kopen?

Bij Brok Bouwmaterialen kan je online kiezen uit een breed aanbod van goedkope metselstenen via onze webshop BouwmaterialenKopen.com. Zo bieden wij ook verschillende overgangspartijen aan tegen een nóg scherpere prijs. Daarnaast geven wij van Brok Bouwmaterialen een 100% laagste prijsgarantie op al onze metselstenen. Bij ons ben je dus onderaan de streep altijd het goedkoopste uit!

Brok Bouwmaterialen

Schakel tussen fabrikant en consument | Sinds 1944

Het Brok Bouwmaterialen team

Je bent als klusser op zoek naar goedkope metselstenen, betonblokken, kalkzandstenen, cellenbetonblokken, isolatiematerialen, bouwstaalmatten of wil je andere bouwmaterialen bestellen, maar je zoekt wel kwaliteit? Dan ben je bij Brok Bouwmaterialen aan het goede adres. Hier vind je allerlei goedkope producten op het gebied van bouwmaterialen. Dit wil echter niet zeggen dat hier producten van mindere kwaliteit worden aangeboden. Het gaat gewoon om A-kwaliteit bouwmaterialen, alleen worden onze producten op een andere manier ingekocht en rechtstreeks geleverd, zodoende kunnen deze producten tegen de laagste prijs worden aangeboden. Je bestelt onze bouwmaterialen simpel en snel online!

 • Verzekerde verzending €99.99 inclusief btw
 • 100% laagste prijsgarantie Nergens goedkoper
 • Realistische levertijden Binnen 1 tot 5 werkdagen
 • Veilig betalen Achteraf betalen ook mogelijk