100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Ook tijdens de Bouwvak zijn wij geopend en u kunt dus gewoon blijven bestellen!

Zelf een garage bouwen

 

 

Card image cap
Ook voor een garage kunt u op ons bouwen

Het zelf bouwen van een garage kan vele voordelen hebben, maar waar te beginnen? Voorbereiding is hierbij essentieel.

Leestijd ongeveer 5 minuten

Om u op weg te helpen, vindt u hier allerlei informatie en handige tips bij bij het bedenken, ontwerpen en realiseren van uw garage. Ontdek hier alle ins- en outs van het bouwen van de garage, de voordelen van het bouwen van een garage en ontdek welke bouwmaterialen u nodig heeft.

EEN GARAGE BOUWEN - VOORBEREIDING 


Voordat u start is het belangrijk om te bepalen hoe u dit project wilt aanpakken. Heeft u zelf de kwaliteiten in huis voor het bouwen van een garage of schakelt u liever enige hulp in? Voor het bouwen van een garage heeft u verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het zelf bouwen van een garage of een samenwerking aangaan met een aannemer.

Prefab garage
Een prefab garage kan een goede optie zijn, alleen heeft u hierbij geen mogelijkheden om uw eigen wensen te vervullen. U zult dus alles via de standaard afmetingen en uitvoeringen moeten kiezen. Bij het bouwen van een garage, of u dit nou zelf doet of door iemand anders laat doen, is dit natuurlijk niet het geval!

Zelf een garage aanbouwen of uitbouwen
Het is natuurlijk ontzettend leuk om zelf een garage te bouwen die precies aan uw wensen voldoet. Daarvoor is wel een goede planning nodig. Een goede en vooral realistische planning, zorgt ervoor dat u de garage binnen de geplande termijn kunt afronden en ook nog eens binnen budget. Let er op dat de afwerking van uw garage ook niet onderschat wordt. Hoe meer ervaring u heeft en hoe beter u zich voorbereid, des te beter het resultaat. Maar het is belangrijk om het niet te onderschatten.

garage bouwen
Een muur voor de garage kan gemaakt worden met metselstenen.


Samen bouwen met een aannemer
Het kan een flinke onderneming zijn om een garage te bouwen. Daarbij wilt u natuurlijk graag dat de garage een lange tijd meegaat en van goede kwaliteit is. Daarom kan het verstandig zijn om krachten te bundelen door een aannemer in te schakelen en deze de garage te laten bouwen. Er zijn veel aannemers te vinden. Zorg ervoor dat u een aannemer kiest die het best bij u past!

Wanneer u een aannemer inhuurt, betekent dit niet dat u de regie uit handen moet geven. U kunt namelijk zelf geschikte materialen aanschaffen en op die kosten besparen. Op die manier wordt uw garage door een professional gebouwd, maar bespaart u tot zo'n 30% op de totale kosten én heeft u vrije keuze in materialen. Kies uw ideale materialen uit ons grote aanbod van bijvoorbeeld betonblokken en metselstenen. Ook de verwerkingsmaterialen kunt u makkelijk bij ons aanschaffen!

KOSTEN GARAGE BOUWEN


Het is lastig om aan te geven wat het bouwen van een garage exact kost, dit is natuurlijk onder andere afhankelijk van de omvang van het project, maar gemiddeld genomen (bij een omvang van 15 tot 20 m2) zal het bouwen van een garage ongeveer €15.000 kosten. Wel kunt u dus zo'n 30% aan kosten besparen door zelf de bouwmaterialen online bij ons te bestellen. Op deze manier kunt u dus toch al een behoorlijk bedrag besparen.

Wat het bouwen van een garage in uw geval gaat kosten is dus lastig aan te geven, er zijn namelijk tal van factoren die de uiteindelijke prijs bepalen. Om een idee te geven, de belangrijkste factoren zijn:

  • Grootte van de garage
  • Materiaalkeuze
  • Isolatie
  • Fundering
  • Afwerkingsniveau

VOORDELEN ZELF GARAGE BOUWEN 

 

1. Extra ruimte

Wanneer u een garage bouwt, zorgt dit natuurlijk voor extra ruimte. U bepaalt zelf waar u deze ruimte voor wilt gebruiken. Natuurlijk is het een ideale opbergruimte en opslagruimte van bijvoorbeeld uw auto of fiets. Maar een garage kan ook uitermate geschikt zijn als hobbyruimte. Door de extra ruimte is dit nu mogelijk!

 

2. Woningwaarde

Door een garage kan de waarde van uw woning stijgen. Dit komt omdat een garage zorgt voor meer oppervlakte en deze oppervlakte wordt opgeteld bij de oppervlakte van uw woning.

 

3. Sneller bouwen

Door uw eigen materialen in te kopen kunt u sneller bouwen! Bouwmaterialenkopen.com levert u materialen vaak al binnen een week! Zo kunt u snel starten met de bouw van uw ideale garage! Wanneer u uw materialen laat bestellen via de aannemer, kan het langer duren voordat uw materialen binnen zijn. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

 

4. Goedkoper bouwen

Door zelf de bouwmaterialen in te kopen, kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Dit is natuurlijk ideaal als u wel een aannemer het werk wilt laten doen, maar niet de hoofdprijs wilt betalen! Op bouwmaterialenkopen.com vindt u voordelige materialen die ook nog eens snel worden geleverd.

 

5. Flexibel bouwen

Door zelf uw garage te bouwen kunt u zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien. U kunt het formaat, de kleur en de structuur helemaal zelf bepalen! U houdt zelf de regie en kunt uw creativiteit de volle loop laten! Neem vooral eens een kijkje tussen onze betonblokken en metselstenen.

 

BENODIGDE BOUWMATERIALEN


Voor het (aan)bouwen van een garage heeft u verschillende materialen nodig. Om u goed op start te hebben, leggen wij uit welke materialen u nodig heeft per bouwonderdeel. Brok Bouwmaterialen heeft alle benodigde materialen met de laagste prijsgarantie. Hieronder geven we per categorie aan welke materialen er nodig zijn. Mocht u vragen hebben over de materialen neem dan contact met ons op.

Fundering
Voor veel garages is het nodig om een goede fundering te storten voordat de garage gebouwd kan worden. Een garage weegt veel en daarom is een gedegen fundering van groot belang. U kunt het beton zelf vermengen, maar vaak is het voordeliger en beter om het beton te laten storten door een betoncentrale. Voor een goede fundering heeft u de volgende materialen nodig:

 

Muren
Een garage bestaat natuurlijk uit enkele muren. Wilt u een garage met een enkele muur? Kies dan voor metselstenen voor een mooi resultaat! Wilt u een garage bouwen met een binnenmuur en een buitenmuur? Dan kunt u voor de binnenmuur kiezen voor onze voordelige betonblokken of kalkzandsteen blokken. Beiden hebben een goede isolerende werking en zijn goedkoop waardoor ze ideaal zijn voor binnenmuren. Indien u de binnenmuur niet verder gaat afwerken zou u ook even moeten kijken naar de kalkzandsteen vellingblokken. Deze worden vaak niet verder afgewerkt en realiseren toch een mooi resultaat. Kies een minimale dikte van 10cm voor de kalkzandsteen blokken of de betonblokken als u deze wilt gebruiken voor de dragende binnenmuur.

 

Dak
Voor het dak heeft u verschillende materialen nodig. Kiest u voor een plat dak? Zorg er dan voor dat u de volgende materialen in huis heeft: