100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven €2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
LET OP: Bestel je bouwmaterialen dit jaar nog om prijsverhogingen voor te zijn!

Groen

Nederland gaat voor groen in de bouw

Bouw is een krachtige spil binnen de Nederlandse economie. Maar in een wereld waarin duurzaamheid en milieu steeds centraler staan, moet ook de bouw mee veranderen. Het goede nieuws? Nederland neemt hierin het voortouw en wordt gezien als een pionier binnen Europa op het vlak van duurzame bouwmethoden.

De overheid heeft heldere doelen gesteld voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het verhogen van de energiezuinigheid. Eén van die doelen is dat nieuwe gebouwen vanaf 2020 grotendeels hun eigen groene energie produceren en verbruiken.

Er zijn verschillende steunmaatregelen en projecten opgezet om deze ambities te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het 'Stroomversnelling'-programma, dat zich inzet voor het transformeren van oudere woningen naar energieneutrale huizen.

Als klussen kun je ook van deze duurzame initiatieven profiteren. Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar die het financieel aantrekkelijk maken om duurzaam te (ver)bouwen. Hier kun je bijvoorbeeld denk aan:

  • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)
  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
  • Energiebesparinglening

Deze subsidies verlagen de kosten voor duurzame aanpassingen zoals isolatie, zonnepanelen, en warmtepompen. Voor een overzicht van beschikbare subsidies en hun voorwaarden, kun je de website van de Rijksoverheid of de Energiesubsidiewijzer bezoeken. Zo wordt het eenvoudiger voor klussers om een bijdrage te leveren aan een groenere bouwsector in Nederland.

Vernieuwing

Vernieuwing in de bouwsector

Hier lees je meer over hoe bouwsector zich momenteel innoveert: 

  • Circulair bouwen: dit nieuwe bouwconcept draait om het hergebruiken van materialen, waardoor er geen afval ontstaat. In Nederland zien we een groeiende interesse voor deze aanpak.
  • Biobased bouwen: met hernieuwbare grondstoffen zoals hennep, vlas en bamboe komt duurzaam bouwen binnen handbereik.
  • Slimme toepassingen: door slimme thermostaten, betere isolatie en zuinige apparaten kunnen we in woningen en kantoren het energieverbruik flink terugdringen.
Vakmanschap

75 jaar vakmanschap

Al sinds 1944 staat Brok Bouwmaterialen synoniem voor kwaliteit in de bouwsector. Terwijl de tijden veranderden, evolueerden wij mee. Ons doel? Jouw vertrouwde leverancier blijven voor traditionele bouwmaterialen, met de betrouwbaarheid en de vakmanschap die je van ons gewend bent. 

We profileren ons als dé specialist in topkwaliteit bouwmaterialen, waaronder betonblokken en kalkzandsteen. Ondanks dat we bekendstaan als de beste en meest voordelige online bouwmarkt van Nederland en België, blijven we ons doel verleggen: het aanbieden van materialen die zowel superieur van kwaliteit zijn als het milieu ontzien.

Onze toewijding aan duurzaamheid reflecteert in onze bedrijfsstrategie. We hebben bewust gekozen voor een exclusieve online aanpak, zonder de overhead van fysieke winkels. Bij ons draait het niet enkel om bouwmaterialen, maar ook om het inspireren van klanten tot groene beslissingen. We staan dan ook klaar om je te voorzien van de nodige middelen en expertise voor een milieuvriendelijke bouw.

Ben jij klaar om met ons te werken aan een groenere toekomst? Bekijk ons aanbod en kies vandaag nog voor duurzaamheid in jouw bouwproject!

VEELGESTELDE VRAGEN

Circulair bouwen draait om het hergebruiken en recyclen van materialen. Hierdoor wordt er nauwelijks afval geproduceerd. Dit vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen, wat op zijn beurt leidt tot minder ontginning en energiegebruik in de productie. Het resultaat is een verminderde impact op het milieu en een vermindering van de CO2-uitstoot.

Ja, door volledig online te opereren, zoals Brok Bouwmaterialen doet, verminderen bedrijven hun CO2-voetafdruk aanzienlijk. Fysieke winkels en showrooms vereisen verwarming, verlichting en andere energiebronnen. Door deze overhead te vermijden, kunnen online bedrijven hun ecologische impact verminderen en besparen ze tegelijkertijd op operationele kosten.

Energie-efficiënte ramen zijn ontworpen om de binnenkomende en uitgaande warmteoverdracht te minimaliseren. Ze gebruiken meerdere lagen glas, speciale coatings en verbeterde frames om te voorkomen dat warmte ontsnapt in de winter en binnenkomt in de zomer. Dit helpt huiseigenaren om energie en geld te besparen op verwarmings- en koelingskosten, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een comfortabeler binnenklimaat.