100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Ook tijdens de Bouwvak zijn wij geopend en u kunt dus gewoon blijven bestellen!

Zo maakt u prijsbewust een tuinmuur met metselstenen

 
Card image cap
U wilt een tuinmuur metselen? Zo doet u dat!

U wilt zelf een tuinmuur gaan metselen en u bent op zoek naar hoe dit prijsbewust kan? Wij hebben enkele tips en uitleg voor u.

Leestijd ongeveer 5 minuten


Een tuinmuur kunt u het beste maken met metselstenen. Deze stenen zijn namelijk erg weerbestendig en goedkoop. Daarnaast passen metselstenen vaak goed bij uw woning. Metselstenen kunt u krijgen in allerlei verschillende kleuren, formaten en vormen. Zo kunt u precies kiezen wat u zelf goed bij uw tuin vindt passen.


Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 klanten geholpen bij het bouwen van een aanbouw, muur of garage.


Al meer dan 1.100 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 8.7. 95% beveelt ons aan.


Inmiddels hebben wij al meer dan 100.000 stenen mogen leveren voor diverse muren.


ZELF EEN TUINMUUR METSELEN OF EEN METSELAAR DIT LATEN DOEN?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een tuinmuur te maken. U dient dan wel handig te zijn of al wat ervaring te hebben. U kunt wel veel geld besparen door de tuinmuur zelf te metselen, want hierdoor hoeft u natuurlijk geen loonkosten te betalen aan een metselaar. Op deze manier hoeft het bouwen van een tuinmuur dus niet zo duur te zijn.

Wilt u toch liever gebruik maken van de deskundigheid van een metselaar? Dan moet u dit vooral doen. Bestel dan wel zelf de materialen om toch nog geld te besparen. Het grote voordeel van een metselaar het uitvoerende werk te laten doen is natuurlijk dat u er zelf geen omkijken meer aan heeft. Dat terwijl u weet dat de muur er netjes uit zal komen te zien.

Voordelen zelf online bouwmaterialen bestellen:

Door zelf uw benodigde materialen te bestellen bespaart u veel geld. Ook als u een aannemer het uitvoerende werk laat doen, bestel dan zelf de materialen. Op deze manier kunt u toch besparen en hoeft u niet zelf aan de slag te gaan.
Door zelf uw bestelling te plaatsen kunt u sneller beginnen met bouwen. Wij leveren namelijk vaak al binnen een week! Zo kunt u direct na ontvangst aan de slag met uw klus en hoeft u niet lang te wachten op uw materialen.
Wij hanteren een laagste prijsgarantie. Dit betekent dat u zelfs inclusief levering bij ons het goedkoopste uit bent.
Door zelf uw materialen uit te kiezen, kunt u precies bestellen wat u zelf de beste keuze vindt. Zo houdt u zelf de regie en kunt u uw creativiteit de volle loop laten.


TUINMUUR METSELEN KOSTEN

Het metselen van een tuinmuur hoeft niet veel te kosten. Het ligt er natuurlijk aan of u zelf de muur gaat maken of dit laat doen. Indien u niet zelf wilt bouwen, koop dan wel zelf de materialen online. Hierop kunt u al zo’n 30% besparen. Als u de aannemer de materialen laat kopen, dan rekent de aannemer hier namelijk weer een marge over.

Bij ons kunt u zichtwerk metselstenen al bestellen vanaf zo’n €0,16 per stuk.

De kosten van het bouwen van een tuinmuur zullen erg afhankelijk zijn van uw steen keuze. Stel u bestelt een waalformaat metselsteen van zo’n €0,16 per stuk. Dan zal dit neerkomen op zo’n €16-17 per m2 inclusief de juiste hoeveelheid metselzand en cement. Let op: dit is dus ongeveer de laagst mogelijke prijs per m2. Dit zou dus het bedrag zijn waarvoor u zelf de tuinmuur kunt bouwen. Indien u niet zelf gaat maken komen hier dus nog de loonkosten van de metselaar bij.

LET OP

Bij het bouwen van een hafsteensmuur heeft u ook penanten nodig voor extra ondersteuning van de tuinmuur. Voor deze penanten heeft u extra stenen nodig. Bij het bouwen van een steensmuur heeft u geen penanten nodig, maar heeft u wel bijna 2x zoveel stenen per m2 nodig.


WELKE STENEN VOOR EEN TUINMUUR?


Door de enorme mogelijkheden van verschillende metselstenen, kan het erg lastig zijn om een juiste keuze te maken. Dit maken wij graag zo simpel mogelijk voor u.

Op onze website kunt u metselstenen filteren, zodat u precies kunt vinden wat u zoekt. Zo kunt u de stenen filteren op prijs per stuk, kleur, formaat/dikte en vorm. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld alle handvorm metselstenen in waalformaat vinden binnen een bepaalde prijscategorie. Zo hoeft u niet meer te kiezen uit al onze stenen, maar kunt u gericht zoeken.

Het populairste formaat metselsteen is het waalformaat. De afmetingen van een waalformaat steen zijn 21x10x5cm. Verder zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere formaten die veel gebruikt worden. Denk hierbij aan formaten als hilversumsformaat of dikformaat.

Naast verschillende formaten zijn er ook verschillende vormen/structuren die u kunt gebruiken voor uw tuinmuur. De populairste stenen zijn de handvorm en vormbak stenen. Handvorm stenen hebben wat meer nerven en hebben een wat grillig oppervlak. Vormbak stenen hebben daarentegen juist een wat vlakker en gladder oppervlak.

TIP!

Kijk eens bij onze partij aanbiedingen en metselstenen acties. Hier vindt u namelijk de scherpst geprijsde metselstenen van onze hele website.

Benodigdheden (populairste opties):

 

TIP!

Kijk op de productpagina voor de hoeveelheid stenen, metselzand en cement dat u nodig heeft.

zwembad bouwen
Een tuinmuur maken met metselstenen
EEN TUINMUUR METSELEN IN 10 STAPPEN
  • Stap 1: Besprenkel de metselstenen een dag van tevoren.
  • Stap 2: Stel de metselprofielen.
  • Stap 3: Teken de lagenmaat en span het metselkoord.
  • Stap 4: Maak de metselmortel/specie.
  • Stap 5: Begin met metselen in gewenste verband.
  • Stap 6: Metsel de bovenste laag stenen gekanteld.
  • Stap 7: Uitstekende specie weghalen.
  • Stap 8: Laat de muur drogen.
  • Stap 9: Afvoegen van de muur. Eerst stootvoegen en dan lintvoegen.
  • Stap 10: Afborstelen van de muur.