100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Hout

Van gipsplaten tot vurenhout en OSB platen, hier kan je voor allerlei soorten houtproducten terecht. Bestel gemakkelijk en veilig online.

Lees meer minder

Underlayment en Vurenhout online bestellen

Bij Brok Bouwmaterialen bestel je gemakkelijk online jouw hout- en plaatwerk. Zo bieden wij onder andere Underlayment en OSB platen, Vurenhout en Gipsplaten aan. Deze producten kan je gebruiken tijdens jouw bouwproject en wij raden je aan om deze producten direct mee te bestellen. 

Hout is voor zowel kleine als grote klussen inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan een stenen schuur bouwen of een handige garage zelf bouwen, een kelder on der je huis bouwen of zwembad in de tuin aanleggen. De mogelijkheden zijn dus enorm.

Verschillende soorten hout- en plaatwerk

Of je nou underlayment, OSB platen, gipsplaten of metselprofielen nodig hebt, bij Brok Bouwmaterialen hebben we het allemaal. Kijk dus goed naar het product wat voor jouw project het beste geschikt is.

  • Underlayment 

Deze platen kunnen uitsluitend voor binnenwerkzaamheden gebruikt worden. Zo kan je ze bijvoorbeeld gebruiken voor timmerwerk, verdiepingsvloeren of meterkast borden. 

Daarnaast heeft Elliottis underlayment een FSC-keurmerk en is de plaat in verschillende maten beschikbaar. Ook zijn de platen met een tong en groef speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt en zijn deze extra makkelijk om mee te werken.

  • OSB platen

OSB platen kunnen voor zowel binnen- als buitenwerkzaamheden gebruikt worden. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor wandbekleding, dakbedekking en ondervloeren. Daarnaast is deze veelzijdige plaat verkrijgbaar in verschillende diktes.

Daarnaast zijn OSB platen licht en sterk, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor een houtskeletconstructie.

  • Vurenhout

Vurenhout is in Nederland de meest verwerkte naaldhoutsoort. Dat komt doordat vurenhout heel sterk en licht van gewicht is, waardoor men het veel gebruikt als bouwhout. Vurenhout klasse C is hout wat je kunt gebruiken voor constructieve doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan dragend stijl- en regelwerk, betonhout, bedekte vloeren, spanten en gordingen. 

  • Gipsplaten

Gipsplaten zijn te gebruiken voor het afwerken van isolatiemateriaal. Door het lichte gewicht zijn de platen eenvoudig te verwerken en kan er snel een mooi resultaat worden gerealiseerd. De platen zijn geschikt voor zowel een plafond als een wand.

  • Metal studs

De Metal Studs C-profielen zijn in combinatie met U-profielen uitermate geschikt om eenvoudig en snel een scheidingswand of voorzetwand te maken. Gebruik als opvulling steenwol- of glaswolplaten uit ons isolatie aanbod en werk het af met gipsplaten.

  • Metselprofielen

Metselprofielen worden aan het begin en einde van een muur of constructie opgesteld. Hierbij wordt er een metselkoord tussen de metselprofielen in gespannen die waterpas gemeten wordt. Dit zorgt ervoor dat er een horizontaal referentiekader wordt gecreëerd, en je dus goed kunt metselen. 

Metselprofielen zijn erg handig als je aan de slag gaat met het metselen van bakstenen uit ons gehele aanbod van metselstenen

Breed aanbod hout- en plaatwerk

Zoals hierboven is toegelicht bieden wij een breed aanbod op het gebied van zowel hout- als plaatwerk. Zo zijn er voor iedere klus wel geschikte materialen beschikbaar. 

Voor ons gehele aanbod geldt dat wij je aanraden om zeker 5% extra materiaal te bestellen. Dit zodat je niet tijdens het bouwen tekort komt.

Veelgestelde vragen  

Wat kost hout?

De prijzen van hout verschillen. Dit ligt aan het soort hout dat men wil gebruiken. Voorbeelden van hout zijn vurenhout balken en latten en underlayment en OSB.

Welke producten vallen er onder de categorie hout?

Onder de categorie hout vallen de producten vurenhout balken en laten, metselprofielen, underlayment en OSB, metal studs en gipsplaten.

Waar gebruik je de verschillende producten in de categorie hout voor?

De producten worden gebruikt voor hout- en plaatwerk. Denk hierbij aan materialen voor wandbekleding, dakbedekking, ondervloeren, timmerwerk, houtskeletconstructie etc. 

hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)