100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Big-Bag Metselzand 0-4mm (1m³) 1400 kg

Een big-bag Metselzand 0-4mm (1m³) is geschikt voor het aanmaken van metselmortels. In sommige gevallen wordt het ook gebruikt in betonmortels. Voor één big-bag metselzand van 1400 kg heb je 12 zakken metselcement nodig om het te verwerken.

Waarom materialen bij Brok bestellen?
  • Standaard levering binnen 5 werkdagen
  • Gratis levering boven 2000,-
  • Afhalen is ook mogelijk
  • Ruim 2.800 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,9
  • Altijd de laagste prijsgarantie

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw (NL) € 88,50
Besteleenheid per Big-Bag
Gewicht per besteleenheid 1400 kg
Levering Big Bag, zonder pallet
Materiaal Zand
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Metselzand wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortels. Met een metselmortel worden betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen gemetseld. In sommige gevallen wordt het ook in betonmortels verwerkt. De big bags met metselzand wegen 1400 kg en de zandkorrels hebben een grootte van 0 tot 4 mm. Het zijn vrij grove korrels ten opzichte van korrels in voegzand. Om er zeker van te zijn dat je genoeg metselzand hebt voor jouw klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van cementmortel

Voor het aanmaken van cementmortel of cementspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel cement en 4 delen zand dient te gebruiken. Bij zowel Spenner Metselcement als bij ENCI Metselcement gaat het om 12 zakken metselcement en één big-bag metselzand van 1400 kg. Ook moet er water worden toegevoegd aan het mengsel. Hierdoor ontstaat een prima te verwerken specie en dit zal ook resulteren in metselwerk van uitstekende kwaliteit. Wil je Spenner Portland cement of Enci Portland cement gaan gebruiken voor jouw metselmortel? Dan moet je er rekening mee houden dat Portland cement geen kalk bevat. Om het te gebruiken als metselspecie dien je het smeuïg te maken. Dit kan heel simpel door een druppeltje afwasmiddel toe te voegen aan de gemaakte mortel.

Aanmaken van betonmortel

Voor het aanmaken van betonmortel, ook wel betonspecie, wordt de verhouding 1:2:3 vaak gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel cement (Spenner Portland cement of ENCI Portland cement), 2 delen zand en 3 delen grind dient te gebruiken voor een goede mix. Voor 1 m3 kan je uitgaan van 300kg cement, 600kg zand en 900kg grind.

Het metselzand wordt gezeefd tot 0-4mm

Metselzand wordt op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland gewonnen en in een zandklasseerinstallatie gezeefd op een fractie van 0 tot 4mm. Door de verschillende groottes van de zandkorrels worden de ruimtes tussen bepaalde korrels opgevuld met kleinere zandkorrels. Dit zorgt voor meer stevigheid en draagvermogen, waardoor metselzand ideaal is voor metselmortels en betonmortels.

Sneller werken met kant-en-klare mortels

Er bestaan ook kant-en-klare mortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met jouw klus. Dit betekent dus dat je geen metselzand nodig hebt. Onze kant-en-klare mortels zijn van Spenner. Je kunt kiezen voor Spenner betonmortel of Spenner metselmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw Big-Bag Metselzand 0-4mm (1m³) 1400 kg gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van metselzand.

Lees meer minder

Reviews

5 sterren gebaseerd op 1 review

Recent bekeken