100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Spenner metselcement MC12,5 25kg

Spenner metselcement MC12,5 25kg is gemakkelijk te verwerken door de toevoeging van kalk. Dit cement kan gebruikt worden voor het verwerken van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen. Dit wordt ook wel eens kalkmortel genoemd.

Waarom materialen bij Brok bestellen?
  • Standaard levering binnen 5 werkdagen
  • Gratis levering boven 2000,-
  • Afhalen is ook mogelijk
  • Ruim 2.800 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,9
  • Altijd de laagste prijsgarantie

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw 7,99
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Aantal zakken per volle pallet 64 zakken
Kwaliteit 1e keus
Levering In folie verpakt op wegwerp pallets (niet te verplaatsen d.m.v. een palletwagen)
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Spenner metselcement is bedoeld, zoals de naam al doet vermoeden, voor het aanmaken van metselmortel. Door de toevoeging van kalk wordt de metselspecie smeuïg, waardoor het goed verwerkbaar is. Dit wordt ook wel eens kalkmortel genoemd. Zo kan metselcement gebruikt worden voor de verwerking van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen. Het is niet geschikt voor andere doeleinden zoals voegwerk, betonmortel, etc. Hiervoor kun je Spenner portland cement bestellen. Spenner metselcement MC12,5 voldoet aan de eisen zoals gesteld in de Europese norm voor metselcement EN 413-1. Een zak Spenner metselcement heeft een inhoud van 25 kg. Om er zeker van te zijn dat je genoeg Metselcement hebt voor de klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van cementmortel

Voor het aanmaken van cementmortel of cementspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel cement en 4 delen zand dient te gebruiken. Ook moet er water worden toegevoegd aan het mengsel. Hierdoor ontstaat een prima te verwerken specie en dit zal ook resulteren in metselwerk van uitstekende kwaliteit.

Er zit kalk in Metselcement

Spenner metselcement bevat wel kalk. Het is dus zeer geschikt voor het aanmaken van metselmortel. Je hoeft in tegenstelling tot ENCI Portland cement geen afwasmiddel toe te voegen voor de smeuïgheid. Daar zorgt de kalk voor.

Wat betekent MC 12,5

De waarde MC 12,5 geeft aan dat dit metselcement te gebruiken is voor normaal zuigende stenen. Met normaal zuigend wordt bedoeld dat een steen een normale hoeveelheid water opneemt. Een normaal zuigende steen behoort tot de initiële wateropzuigingcategorie 1,5 – 4,0 kg/m2 .min, wat wil zeggen dat een vooraf gedroogde baksteen zoveel water kan opzuigen in de eerste minuut dat deze in contact komt met 5 mm diep water.

Sneller werken met kant-en-klare mortels

Er bestaan ook kant-en-klare mortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met de klus. Onze kant-en-klare mortels zijn van Spenner. Je kunt kiezen voor Spenner betonmortel of Spenner metselmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop de ENCI Metselcement gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van cement.

Lees meer minder

Klantfoto's betonblokken

In verschillende vormen en maten!

Schuur van betonblokken Yvonne, Bergen op Zoom

Zwembad van betonblokken Gijs, Leeuwarden

Binnenmuur van betonblokken Harm, Oploo

Garage van betonblokken Teun, Almere

Recent bekeken