100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Gezien de marktsituatie verwachten we dat productprijzen zullen blijven stijgen. Bestel dus snel en profiteer van de huidige prijzen!

Spenner metselcement MC12,5 25kg

Spenner metselcement MC12,5 25kg

Spenner metselcement MC12,5 25kg is gemakkelijk te verwerken door de toevoeging van kalk. Dit cement kan gebruikt worden voor het verwerken van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen. 

Waarom bouwmaterialen online bestellen?
  • Standaard geleverd binnen 7 werkdagen
  • Een order weegt gem. 10.000 kg
  • Afhalen is mogelijk
  • Altijd de laagste prijsgarantie
  • Gespreid betalen in 36 maanden
Beschrijving Specificaties Gerelateerde producten Recent bekeken

Belangrijke Specificaties

Prijs per stuk incl. btw €6,99
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Aantal zakken per volle pallet 64 zakken
Kwaliteit 1e keus
Levering In folie verpakt op wegwerp pallets (niet te verplaatsen d.m.v. een palletwagen)
Afhaalmogelijkheid Ja
Uitgebreide specificaties

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw €6,99
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Aantal zakken per volle pallet 64 zakken
Kwaliteit 1e keus
Levering In folie verpakt op wegwerp pallets (niet te verplaatsen d.m.v. een palletwagen)
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur uur voor u klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Spenner metselcement is bedoeld, zoals de naam al doet vermoeden, voor het aanmaken van metselmortel. Door de toevoeging van kalk wordt de metselspecie smeuïg, waardoor het goed verwerkbaar is. Zo kan metselcement gebruikt worden voor de verwerking van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen. Het is niet geschikt voor andere doeleinden zoals voegwerk, betonmortel, etc. Hiervoor kunt u Spenner portland cement bestellen. Spenner metselcement MC12,5 voldoet aan de eisen zoals gesteld in de Europese norm voor metselcement EN 413-1. Een zak Spenner metselcement heeft een inhoud van 25 kg. Om er zeker van te zijn dat u genoeg Metselcement heeft voor uw klus, adviseren wij u om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van cementmortel

Voor het aanmaken van cementmortel of cementspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat u 1 deel cement en 4 delen zand dient te gebruiken. Ook moet er water worden toegevoegd aan het mengsel. Hierdoor ontstaat een prima te verwerken specie en dit zal ook resulteren in metselwerk van uitstekende kwaliteit.

Er zit kalk in Metselcement

Spenner metselcement bevat wel kalk. Het is dus zeer geschikt voor het aanmaken van metselmortel. U hoeft in tegenstelling tot ENCI Portland cement geen afwasmiddel toe te voegen voor de smeuïgheid. Daar zorgt de kalk voor.

Wat betekent MC 12,5

De waarde MC 12,5 geeft aan dat dit metselcement te gebruiken is voor normaal zuigende stenen. Met normaal zuigend wordt bedoeld dat een steen een normale hoeveelheid water opneemt. Een normaal zuigende steen behoort tot de initiële wateropzuigingcategorie 1,5 – 4,0 kg/m2 .min, wat wil zeggen dat een vooraf gedroogde baksteen zoveel water kan opzuigen in de eerste minuut dat deze in contact komt met 5 mm diep water.

Sneller werken met kant-en-klare mortels

Er bestaan ook kant-en-klare mortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met uw klus. Onze kant-en-klare mortels zijn van Spenner. U kunt kiezen voor Spenner betonmortel of Spenner metselmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop uw ENCI Metselcement gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren uw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 7 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet u van alle voordelen van het online bestellen van cement.

Lees meer minder

Recent bekeken