100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Ook in 2023 krijgen we weer te maken met ongekende prijsstijgingen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk voor de meest voordelige prijs.

ENCI Portland cement CEM I 42,5 N 25kg

ENCI Portland cement CEM I 42,5 N 25kg

ENCI Portland cement CEM I 42,5 N 25kg bevat geen kalk en is één van de meest verkochte producten in ons assortiment. Dit cement kan gebruikt worden voor het verwerken van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen. Een volle pallet bevat 64 zakken.

Waarom bouwmaterialen online bestellen?
  • Standaard geleverd binnen 7 werkdagen
  • Een order weegt gem. 10.000 kg
  • Afhalen is mogelijk
  • Altijd de laagste prijsgarantie
  • Gespreid betalen in 36 maanden

Belangrijke Specificaties

Prijs per stuk incl. btw €9,99
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Aantal zakken per volle pallet 64 zakken
Kwaliteit 1e keus
Levering In folie verpakt op wegwerp pallets (niet te verplaatsen d.m.v. een palletwagen)
Afhaalmogelijkheid Ja
Uitgebreide specificaties

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw €9,99
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Aantal zakken per volle pallet 64 zakken
Kwaliteit 1e keus
Levering In folie verpakt op wegwerp pallets (niet te verplaatsen d.m.v. een palletwagen)
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

ENCI is één van de grootste fabrikanten van cement in Europa. Vandaar ook dat de Portland cement een goedlopend product is in ons assortiment. Portland cement is een cementsoort dat is vernoemd naar de grijze kleur, waardoor het lijkt op kalksteen uit de groeven van Portland. Het wordt onder meer toegepast bij het fabriceren van betonproducten en in stortklaar beton wanneer het kort na het storten ontkist moet worden. Portland cement kan gebruikt worden voor funderingen, betonvloeren en dekvloeren. Ook als metselmortel voor de verwerking van betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen is het zeer geschikt. Een zak Enci Portlandcement heeft een inhoud van 25 kg. Om er zeker van te zijn dat je genoeg Portland cement hebt voor jouw klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van beton- en cementmortel

Voor het aanmaken van betonmortel, ook wel betonspecie, wordt de verhouding 1:2:3 vaak gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind dient te gebruiken voor een goede mix. Voor 1 m3 kan je uitgaan van 300kg cement, 600kg zand en 900kg grind. Voor cementmortel of cementspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel cement en 4 delen zand dient te gebruiken.

Er zit geen kalk in Portland cement

Portland cement bevat geen kalk. Om het te gebruiken als metselspecie dient u het smeuïg te maken. Dit kan heel simpel door een druppeltje afwasmiddel toe te voegen aan de gemaakte mortel.

Wat betekent klasse CEM I 42,5 N

CEM I geeft aan dat het portlandcement maar met maximaal 5% andere stoffen is vermengd. Dat wil dus zeggen dat ongeveer 95% portlandcement is, waardoor het puur genoemd kan worden. Daarnaast geeft 42,5 N de sterkteklasse aan. 42,5 wordt in veel gevallen toegepast als de vereiste druksterkte van de mortel/beton op 28 dagen de 30 N/mm² moet overschrijden (dat wil zeggen hoger dan de klasse C25/30).

Sneller werken met kant-en-klare mortels

Er bestaan ook kant-en-klare mortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met jouw klus. Onze kant-en-klare mortels zijn van Spenner. Je kunt kiezen voor Spenner betonmortel of Spenner metselmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw ENCI Portland cement gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 7 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van cement.

Lees meer minder

Recent bekeken