100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Metalstud

0 items gevonden

Geen producten gevonden

Metal Stud

Metal Stud is een veelzijdig en veelgebruikt materiaal voor het creëren van scheidingswanden, voorzetwanden en verlaagde plafonds in allerlei ruimtes. Of het nu gaat om woningen, kantoren of andere gebouwen waar flexibiliteit in de indeling gewenst is, Metal Stud biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing. Dankzij de eenvoudige verwerking, duurzaamheid en het gemak van aanpassingen is Metal Stud een populaire keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Werken met Metal Stud: Eenvoudig en Efficiënt

Voor het maken van scheidingswanden, voorzetwanden en verlaagde plafonds wordt vaak gebruik gemaakt van Metal Stud. Op deze metalen profielen worden vervolgens isolatie en beplating, meestal gipsplaten, bevestigd. Het systeem is eenvoudig te installeren en biedt veel flexibiliteit in ontwerp en toepassing.

Voordelen van Metal Stud

Brandwerendheid

Metal Stud biedt goede brandwerendheid. Door het gebruik van brandwerende platen en andere brandwerende materialen, kan de verspreiding van vuur worden beperkt en de veiligheid worden vergroot.

Eenvoudige Verwerking

Metal Stud systemen zijn licht en gemakkelijk te hanteren. Er zijn geen ingewikkelde bouwtechnieken of zware gereedschappen nodig, wat de installatie snel en efficiënt maakt.

Geluidsisolatie

Metal Stud constructies kunnen effectief geluid isoleren. Door isolatiemateriaal en geluidsisolerende beplating toe te voegen, kan de geluidsoverdracht aanzienlijk worden verminderd.

Duurzaamheid

Metal Stud systemen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. De metalen profielen zijn bestand tegen corrosie en kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt.

flexibele ontwerpen

De profielen kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt en aangepast aan specifieke afmetingen, waardoor ruimtes flexibel kunnen worden ingedeeld en aangepast.

Metal Stud U- en C-profielen

Er zijn twee hoofdtypen Metal Stud profielen die vaak worden gebruikt: U-profielen en C-profielen.

U-profielen

Worden vaak als liggers gebruikt en aan de vloer of het plafond bevestigd. Ze vormen de basis voor de constructie van wanden en plafonds.

C-profielen

Worden als staanders in de U-profielen geplaatst en bieden ondersteuning voor isolatie en beplating. Ze zorgen voor stevigheid en stabiliteit in zowel wand- als plafondconstructies.

Toepassing van Metal Stud U- en C-profielen

Wandconstructies

U-profielen worden verticaal geplaatst en de C-profielen worden in de U-profielen geschoven. Dit framewerk biedt ondersteuning voor isolatie en beplating.

Plafondconstructies

U-profielen worden horizontaal geplaatst en de gipsplaten worden direct aan de onderzijde van de U-profielen bevestigd. C-profielen kunnen horizontaal worden geplaatst voor extra ondersteuning en stevigheid.

 

Ontdek ook wat wij nog meer te bieden hebben op het gebied van afbouwproducten.

De Brok Service

Thuiswinkel Waarborg

We bestaan al sinds 1944

Ideal banktransfer Klarna Visa Mastercard Bancontact AfterPay NL B2B Digital Invoice

Achteraf betalen & betalen in termijnen

Levering in Nederland en België

Aan particulieren & bedrijven