100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Brandwerende platen

0 items gevonden

Geen producten gevonden

Brandwerende platen 

Brandveilig bouwen doe je met brandwerende platen. Deze platen lijken qua uiterlijk veel op andere houten platen, maar onderscheiden zich door hun unieke opbouw. Een brandwerende plaat bevat chemisch gebonden kristalwater dat verdampt bij verhitting, zoals bij brand. Dit verdampingsproces onttrekt energie aan het vuur, waardoor de temperatuur van de hittebestendige plaat constant blijft en de constructie behouden blijft. Het resultaat is dat de brandwerende platen niet verbranden en de grootte van de brand wordt beperkt.

Brandwerende platen zorgen voor een verhoogde veiligheid door de verspreiding van brand te vertragen. Bovendien dragen ze bij aan de structurele integriteit van gebouwen tijdens brandincidenten. Door de isolerende eigenschappen kunnen deze platen ook helpen om de temperatuur in aangrenzende ruimtes te reguleren, waardoor verdere schade beperkt wordt.

 

Toepassingen van brandwerende platen 

Brandwerende platen worden veelvuldig gebruikt in ruimtes met een hoog risico op brand, zoals keukens bij het fornuis of achter een open haard. Ze zijn ideaal als brandwerende plafondplaten en geschikt voor het bekleden van wanden en vloeren. Hittebestendige platen worden meestal bevestigd met metal stud profielen.

De Promatect brandwerende platen uit ons assortiment zijn te gebruiken in elke ruimte en op elke plek waar mogelijk brand kan ontstaan. Zo zijn de platen binnenshuis te gebruiken als scheidingswanden of plafonds om extra veiligheid te creëren. Ook worden de platen veel gebruikt in staalconstructies van industriële werkplaatsen waar met vuur wordt gewerkt, zoals lasbedrijven en smederijen.

 

Gebruik binnen en buiten

Ben je op zoek naar een vuurvaste plaat voor buiten? Daarvoor zijn de hittebestendige platen uit ons assortiment niet geschikt. Wel zou je ze eventueel kunnen gebruiken voor beschut buitengebruik, zoals onder een overkapping. Echter worden ze over het algemeen binnen toegepast, zoals de Promatect-100 platen voor het bekleden van wanden en plafonds en de Promatect-H platen voor het bekleden van liggers, kolommen en de ruimte achter de kachel.

 

Brandwerende platen achter de houtkachel

Bij het gebruik van een houtkachel of open haard komt veel hitte vrij, waardoor het essentieel is om de wand achter de kachel te bekleden met een hittebestendige plaat. Het toepassen van een hittebestendige plaat achter de houtkachel biedt de uitkomst. De Promatect-H is een ideale keuze hiervoor. Deze vuurvaste plaat is vanwege zijn samenstelling volledig onbrandbaar en biedt optimale bescherming tegen de hitte. Met deze platen bouw je een veilige, brandwerende constructie, waardoor je ontspannen en comfortabel bij de kachel kunt zitten.

 

Promat platen voor je verbouwing

Promat platen met brandwerende eigenschappen zijn niet alleen geschikt voor nieuwbouw. Ben je bezig met het verbouwen of verduurzamen van je huis? Ook dan zijn de hittebestendige platen aan te raden. Los van extra veiligheid zorgt het namelijk ook voor een mogelijke waardevermeerdering van je huis. 

Kies voor brandwerende platen voor een veilige en duurzame oplossing bij het bouwen en renoveren van brandgevoelige ruimtes.

 

Brandwerende platen kopen

Je kunt gemakkelijk brandwerende platen bestellen via onze website. Voor advies over welke hittebestendige plaat het beste bij jouw behoeften past, staan onze productspecialisten klaar. Ze kunnen al je vragen beantwoorden over diverse afbouwmaterialen. Neem gerust contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen

 

Wat zijn brandwerende platen?

Brandwerende platen zijn speciale bouwmaterialen die ontworpen zijn om de verspreiding van brand te vertragen en de structurele integriteit van gebouwen tijdens brandincidenten te behouden.

Hoe werken brandwerende platen?

Brandwerende platen bevatten chemisch gebonden kristalwater dat verdampt bij verhitting. Dit verdampingsproces onttrekt energie aan het vuur, waardoor de temperatuur van de plaat constant blijft en de constructie behouden blijft.

Waar kan ik brandwerende platen toepassen?

Ze kunnen worden gebruikt in keukens, achter open haarden, als plafondplaten, voor het bekleden van wanden en vloeren, en in staalconstructies van industriële werkplaatsen zoals lasbedrijven en smederijen.

Kunnen brandwerende platen buiten worden gebruikt?

Over het algemeen zijn brandwerende platen bedoeld voor binnengebruik. Ze kunnen eventueel beschut buiten gebruikt worden, bijvoorbeeld onder een overkapping, maar zijn niet geschikt voor volledig buitengebruik.

Hoe worden brandwerende platen geïnstalleerd?

Brandwerende platen worden meestal bevestigd met metal stud profielen. Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen om de effectiviteit te waarborgen.

Hoe lang bieden brandwerende platen bescherming tegen brand?

Afhankelijk van het type plaat en de installatie kunnen brandwerende platen een brandvertraging van 30 tot wel 120 minuten bieden.

Zijn brandwerende platen milieuvriendelijk?

Veel brandwerende platen zijn milieuvriendelijk en voldoen aan de regelgeving voor duurzaam bouwen. Het is echter belangrijk om de specificaties van de fabrikant te controleren.

Kunnen brandwerende platen helpen bij het verduurzamen van mijn huis?

Ja, naast extra veiligheid kunnen brandwerende platen bijdragen aan de waardevermeerdering van je huis en helpen bij het reguleren van de temperatuur in aangrenzende ruimtes.

De Brok Service

Thuiswinkel Waarborg

We bestaan al sinds 1944

Ideal banktransfer Klarna Visa Mastercard Bancontact AfterPay NL B2B Digital Invoice

Achteraf betalen & betalen in termijnen

Levering in Nederland en België

Aan particulieren & bedrijven