100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Bekistingsblok Hoeksteen 50x30x20cm

Bekistingsblokken die ook bekend staan als stapelblokken, Stepoc blokken en droogstapelblokken, zijn uitermate geschikt voor verschillende soorten betonconstructies, waaronder keerwanden, zwembaden, kelders, funderingen, mestkelders, watertanks en meer.

Waarom materialen bij Brok bestellen?
 • Standaard levering binnen 5 werkdagen
 • Gratis levering boven 2000,-
 • Afhalen is ook mogelijk
 • Ruim 2.800 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,9
 • Altijd de laagste prijsgarantie

Uitgebreide specificaties

LxBxH in cm 50x30x20cm
Prijs per stuk incl. btw 7,51
Aantal stuks per m2 10
Levering Per stuk, zonder pallets
Kwaliteit 1e keus
Gewicht per blok 29kg
Besteleenheid 1
Afhaalmogelijkheid Nee
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Bekistingsblokken van beton zijn een populaire keuze voor het maken van diverse betonconstructies, zoals kelders, zwembaden, funderingen en vijvers en meer. Deze blokken van Brok Bouwmaterialen kunnen voor al deze toepassingen worden gebruikt. Deze droogstapelblokken zijn zeer gemakkelijk te verwerken en zijn voordelig in vergelijking met andere bouwmaterialen. Wij bieden deze blokken in drie verschillende diktes aan!

Voordelen van bekistingsblokken ten opzichte van traditionele betonblokken

 • Stapelen in plaats van metselen of lijmen
  Bekistingsblokken kun je eenvoudig op elkaar stapelen, zonder dat je deze aan elkaar hoeft te maken door middel van cement of lijm. Dit is dus ideaal als je niet zo veel ervaring hebt met metselen of lijmen! Je hoeft alleen de eerste laag in het cement te leggen.
 • Snel mee te bouwen
  Omdat je bekistingsblokken niet hoeft te vermetselen of te verlijmen, kun je hier erg snel mee bouwen. Daarnaast zijn ze best groot, waardoor je juist snel klaar bent. Je stapelt ze gewoon op de juiste manier op elkaar en als je dat gedaan hebt, kun je de blokken vullen met vulbeton.
 • Licht van gewicht
  De blokken zijn best groot van formaat, maar ondanks dat valt het gewicht mee. Dit omdat de blokken natuurlijk niet massief zijn, maar hol zijn van binnen. Hierdoor zijn de blokken een stuk lichter dan traditionele betonblokken van vergelijkbare afmetingen.

 

Extra uitleg over Normaalstenen, Hoekstenen en Eindstenen

Als je muren gaat maken met bekistingsblokken dan heb je 3 soorten blokken nodig. Hier zullen we kort toelichten wat de verschillen tussen deze 3 type blokken zijn en wanneer je welk blok nodig hebt. Bekijk ook even de tweede afbeelding van dit product, dan krijg je een beter beeld van wat hieronder uitgelegd wordt.

Normaalstenen

Dit is het type blok waarvan je er het meeste nodig hebt. Dit type blok plaats je nooit aan het einde van een muur, maar altijd tussen de andere blokken in. Het blok is namelijk aan beide zijkanten open, waardoor het vulbeton netjes naar alle blokken in de muur kan stromen.

Hoekstenen

Dit is het type blok dat je nodig hebt bij elke hoek van de muur. Daarnaast heb je dit blok ook nodig wanneer een muur eindigt, maar dan slechts bij de helft van het aantal lagen dat de muur hoog is. Je zorgt er namelijk voor dat de blokken niet recht op elkaar gestapeld worden, maar per laag steeds “verspringen”. Dit betekent dat de verticale voeg dus per laag afwisseld. Aan het einde van de muur heb je dan bij de helft van de lagen een hoeksteen nodig, en bij de andere helft van de lagen een eindsteen. Een hoeksteen is dus aan één zijkant open en aan de andere zijkant gesloten.

Eindstenen

Dit is het type blok dat je doorgaans het minste nodig hebt. Dit blok heb je namelijk alleen bij de helft van het aantal lagen dat de muur hoog is, nodig. De tekst bij Hoekstenen legt dit verder uit. De eindstenen zijn aan één zijkant open en aan de andere zijkant gesloten. De lengte van deze blokken is korter, zodat dit precies goed uitkomt aan het einde van een muur.

Nu gaan we door met de eigenschappen en voordelen van bekistingsblokken.

 

Makkelijk hanteerbaar

Door de goede grip zijn deze blokken makkelijk hanteerbaar en ideaal om mee te werken. De bekistingsblokken worden koud op elkaar gestapeld en vervolgens gevuld met vulbeton, waardoor er een massieve betonwand ontstaat. Het is ook mogelijk om wapening aan te brengen om een massieve gewapende betonwand te realiseren. Brok Bouwmaterialen biedt normale, hoek en eindblokken aan in verschillende wanddiktes, namelijk 17,5cm, 24cm en 30cm.

Hoge draagkracht

Door de hoge draagkracht is een bekistingblok geschikt voor zowel dragende als niet-dragende muren. Hierdoor zijn ze onder andere een goede optie voor massieve scheidingswanden in de woningbouw.

Geluiddempend

De blokken bieden uiterst geluiddempende waarden. Ze zijn daarom bijzonder geschikt als massieve scheidingswanden met de best mogelijke geluidsdemping. Ook voor een schuur of garage kan deze geluiddempende waarde een voordeel zijn.

Uitstekende isolatie

blokken bieden uitstekende isolatiewaarden. Door te kiezen voor deze blokken zorg je voor een aangenaam woonklimaat.

Brandveilig

Deze blokken hebben uitstekende brandwerende eigenschappen, doordat uitsluitend minerale bestanddelen met een hoge weerstand worden gebruikt.

Ecologisch en bouwbiologisch verantwoord

Deze blokken zijn ecologisch geproduceerd en voldoen aan de meest recente bouwconstructie-eisen. Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen en een energiebesparend productieproces, zijn de blokken ecologisch en bouwbiologisch verantwoord.

Voordelen

Het grote voordeel van het werken met bekistingsblokken is dat er geen zwaar materieel nodig is tijdens het bouwen en dat het mogelijk is om zelf een muur of constructie te maken zonder te metselen of lijmen. De droogstapelblokken zijn ook zeer sterk en de wapening kan zelfs aangepast worden voor nog meer stevigheid.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop de blokken gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van blokken.

Brok Bouwmaterialen biedt een ruim assortiment aan droogstapelblokken aan, waaronder de bekistingsblokken van beton. Deze blokken zijn gemakkelijk te bestellen via de webshop en worden binnen 1-5 werkdagen met de grootste zorg bij je thuis afgeleverd. Of je nu een tuinmuur wilt bouwen of een kelder wilt creëren, bekistingsblokken zijn een uitstekende keuze. Kies voor Brok Bouwmaterialen voor de beste kwaliteit en service.

Lees meer minder

Klantfoto's betonblokken

In verschillende vormen en maten!

Schuur van betonblokken Yvonne, Bergen op Zoom

Zwembad van betonblokken Gijs, Leeuwarden

Binnenmuur van betonblokken Harm, Oploo

Garage van betonblokken Teun, Almere

Recent bekeken