100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Kalkzandsteen kimblokken 49,8x10x7,5cm CS20

4.5 sterren uit 2896 kiyoh reviews

528,64 per 128 stuks 4,13 per stuk

Begin hier met bestellen

of
stuks

Belangrijk advies
528,64 per 128 stuks 4,13 per stuk
Totaal

Specificaties

LxBxH in cm 49,8x10x7,5cm
Prijs per stuk incl. btw Vanaf 4,13
Levering Per pallet
Besteleenheid per 128 stuks
Afhaalmogelijkheid Nee
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Koop hier online jouw kalkzandsteen kimblokken van 49,8x10x7,5cm, ook wel bekend onder het formaat 498x100x75mm. De kalkzandsteen kimblokken zijn online te bestellen per 128 stuks. Na ontvangst kunnen ze direct worden verwerkt met metselcement in combinatie met metselzand of kunnen ze worden verwerkt met metselmortel

Kimblokken worden gebruikt voor twee redenen: draagkracht en thermische isolatie. Een kimblok wordt ook wel een startblok genoemd. Dit omdat de blokken bij de kim, de plek waar de muren met het dak en de vloer op elkaar aansluiten, worden toegepast. Dit wordt ook wel een kimlaag genoemd.

Isolatie

De kimblokken worden gebruikt om koude bruggen te voorkomen bij het gebruik van klassieke bouwmaterialen. De EPB-regelgeving verplicht dit zelfs. De kimblokken zorgen dus voor een goede isolatie op plekken waar dit niet het geval is. Belangrijk aangezien de energierekening maar blijft stijgen.

Draagkracht

Verder vormen kimblokken een stevige en stabiel dragende muurvoet, waardoor deze een hoge belasting aankan.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen is een natuurlijk product dat bestaat uit kalk, zand en water. Het is een veelzijdig product geschikt voor allerlei toepassingen. Na verloop van tijd kunnen de kalkzandsteen kimblokken wat uitzetten door bijvoorbeeld temperatuurverschillen. Dit is echter makkelijk te voorkomen door gebruik te maken van dilatatie. Door een dilatatievoeg zorg je ervoor dat de kalkzandsteen goed zijn werk kan doen en de kans op scheuren afneemt.

Makkelijk te verwerken

Kalkzandsteen kimblokken zijn makkelijk te verwerken. De blokken zijn makkelijk op maat te maken door de kalkzandsteen te knippen of te zagen. Aan de zijkanten zitten groeven en in het metselblok zelf zijn gaten gemaakt. Deze gaten zorgen ervoor dat het blok gemakkelijk op te tillen is. Daarnaast zijn ze door het kleine formaat en het beperkte gewicht goed handmatig te verwerken.

Brandwerend

Kalkzandsteen is een onbrandbaar materiaal van de categorie A1 volgens de Nederlandse NEN 6064. Deze onbrandbaarheid heeft te maken met het materiaal en het productieproces. Kalkzandsteen levert dus geen bijdrage aan een brand.

Milieuvriendelijk

Voor de productie van bestanddelen van kalkzandsteen en de kalksteen zelf is relatief weinig energie nodig. Daarnaast bestaat kalksteen uit natuurlijke bestanddelen en zijn de gebruikte materialen allemaal recyclebaar.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw kalkzandsteen kimblokken van 49,8x10x7,5cm gemakkelijk online op Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van kalkzandsteen kimblokken.

Lees meer minder

Klantfoto's kalkzandstenen

Voor al je projecten en klussen!

Garage van kalkzandsteen Paul, Sliedrecht

Schuur van kalkzandsteen Patrick, Hillegom

Een haakse buitenmuur van kalkzandsteen Freek, Beverwijk

Binnenmuur van kalkzandsteen Anne, Vught

Recent bekeken