De prijs van betonblokken: waar moet u op letten?

Betonblokken kunnen worden onderverdeeld in diverse soorten van lichtbetonblokken tot holle betonblokken. Daarnaast kan er nog onderscheid worden gemaakt tussen eerste en tweede keuze en kan er natuurlijk onderscheid worden gemaakt qua maatvoering. Voor verschillende klussen zijn er verschillende blokken beschikbaar. De prijs van een betonblok wordt door al deze eigenschappen bepaald. De kleinste betonblokken, de betonmetselstenen, zijn een goedkope optie, terwijl andere betonblokken voor een hogere prijs over de spreekwoordelijke toonbank gaan. Dit ligt allemaal aan het formaat van het betonblok.

 de prijs van betonblokken

Welke verschillende soorten betonblokken zijn er?

Grofweg genomen zijn betonblokken onder te verdelen in grind- en lichtbetonblokken, grind- en lichtbetonstenen en holle betonstapelblokken. Met deze betonblokken zou u geluidswallen en scheidingswanden, om maar wat te noemen, kunnen maken. De meeste populaire betonblokken zijn de 'standaard' maten, deze blokken zijn rond de 30x15x20, dus 30 centimeter lang, 15 centimeter breed en 20 centimeter hoog. Gemiddeld genomen geldt de regel, hoe groter het betonblok, hoe hoger de prijs.

Daarnaast zijn er nog tal van andere betonblokken beschikbaar. Bijvoorbeeld ecobetonblokken, die energiezuiniger zijn, maar ook BIA (lijm)betonblokken. Deze zijn geschikt voor dragende binnenmuren en scheidingswanden. Het BIA lijmblok is voorzien van een mes en groef, en daardoor eenvoudig te stapelen. Echter, hoe 'specialer' het betonblok wordt, hoe duurder het betonblok ook wordt. De prijs van een klein ecobetonblok ligt bijvoorbeeld net iets boven de 1 euro

De goedkoopste betonblokken zijn tweede keuze betonblokken

Als u de betonblokken niet nodig heeft voor schoonwerk, dus als de betonblokken later nog worden verwerkt, dan kunt u ook prima kiezen voor tweede keuze betonblokken. Tweede keuze wil zeggen dat er mogelijk een (klein) verschil zit tussen kleur, structuur en eventueel maat. Als de betonblokken dus nog verwerkt moeten worden dan maken kleur en structuur verschillen natuurlijk minder uit. Eventuele verschillen in maat kunnen worden gecompenseerd door bijvoorbeeld 5% meer te bestellen.

De prijs van tweede keuze betonblokken is zeer scherp. Bijvoorbeeld het betonblok 29x14x19cm kost normaal gesproken €1,06, maar de tweede keuze van dit blok heeft een prijs van €0,82. Vooral als u een grote hoeveelheid betonblokken nodig heeft, kan het zeer voordelig zijn om voor tweede keuze betonblokken te kiezen. Let er echter wel op dat tweede keuze betonblokken in beperkte hoeveelheid aanwezig zijn.

Wanneer u veel betonblokken nodig heeft dan gaat de prijs omlaag

Wij werken altijd met een staffelkorting. Dit betekent dat wanneer u een grote hoeveelheid betonblokken nodig heeft, dat de prijs per betonblok omlaag gaat. De korting kan oplopen tot maar liefst 23%. Op deze manier is het ook rendabel om een grote hoeveelheid betonblokken online te kopen.

Bekijk alle Betonblokken >>