Cellenbeton is heel interessant om mee te bouwen. Het heeft vele voordelen en kan voor tal van constructies gebruikt worden. Desondanks is nog niet iedereen op de hoogte van de vele voordelen. In dit artikel zullen we stilstaan bij hoe u eenvoudig en goed kunt bouwen met cellenbeton en hoe u in de tussentijd geld kunt besparen en milieuvriendelijk bezig kunt zijn. Daarnaast zullen er een aantal voorbeelden worden gegeven met wat u zoal met cellenbeton kunt doen.


In de basis is cellenbeton een industrieel geproduceerd materiaal dat steenachtige eigenschappen heeft. Een belangrijk aspect is dat de blokken ontelbare microscopisch kleine, met lucht gevulde gesloten cellen bevatten die ervoor zorgen dat de blokken licht van gewicht zijn.


Cellenbeton is in 1925 ter wereld gekomen als uitvinding van de Zweedse architect J.A. Eriksson. In het jaar 1929 ging het al in productie in Zweden en de daaropvolgende jaren werd het product zeer populair. Sinds 1980 wordt het ook wereldwijd op steeds grotere schaal geproduceerd en gebruikt.


Milieuvriendelijk en duurzaam bouwen met cellenbeton

Wie met cellenbeton bouwt, houdt rekening met de toekomst. Ten eerste wordt bij cellenbeton, in vergelijking met andere bouwmaterialen voor wanden, duidelijk productie energie gespaard. Onder andere door de gesloten productiekringloop.

Cellenbeton kunt u overal voor gebruiken.


Daarnaast worden de door ons geleverde cellenbetonblokken van Lemga ook nog milieuvriendelijk geproduceerd. Lemga cellenbeton wordt geproduceerd met energie uit drie windturbines en zonnepanelen die het gehele energiegebruik leveren. Ook bij het verder verwerken en de recycling van cellenbeton worden uitsluitend ecologische en spaarzame zinvolle wegen bewandeld.


Cellenbeton is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook duurzaam. De economische levensduur van woongebouwen wordt vastgelegd op 80 jaar. De functionele levensduur van bedrijfs- en industriegebouwen bedraagt 40 tot 50 jaar.


Cellenbeton houdt warmte binnen en geluid buiten

Cellenbeton regelt op een natuurlijke manier het klimaat in uw woonkamer. Onverwachte schommelingen van temperatuur en vochtigheid worden perfect gecorrigeerd. Cellenbeton heeft namelijk het vermogen om warmte en vocht tijdelijk op te slaan. Door de warmte juist binnen of buiten te houden, draagt dit bij aan comfort en energiebesparing. U bespaart ook in uw portemonnee, de verwarming kunt u namelijk eerder uit laten.


Naast het reguleren van warmte, houdt cellenbeton ook geluid buiten. Cellenbeton voldoet volledig aan de eisen van de geluidsbescherming. Het beschermt perfect tegen verkeers- of bouwlawaai en luidruchtige buren.


cellenbeton-kelder
Een woning van cellenbeton met een kelder. Een 20 cm dikke wand waarbij de kelder gelijk mee geïsoleerd is.


Snelle en schone bewerking en verwerking

Zoals eerder gezegd is cellenbeton erg licht. Dit betekent dat het eenvoudig en snel te verwerken is. U bespaart zo bouwtijd en dus ook geld. Daarnaast is het met standaard handgereedschappen eenvoudig te bewerken en verwerken. Hierbij komen geen, voor de gezondheid, gevaarlijke stoffen of vezels vrij. De grove stof die bij het zagen vrijkomt, vormt geen risico. Dit omdat het niet in de longen kan komen.


Cellenbeton staat als een huis

Ondanks het geringe gewicht is cellenbeton uiterst draagkrachtig. Het is geschikt voor pilaren en delen van de muur die aan een hoge belasting worden blootgesteld. Cellenbeton voldoet met gemak aan de standaard voor eengezinshuizen.Appartementen geconstrueerd met behulp van cellenbetonblokken.


Cellenbeton staat ook stevig als het gaat om weerstand van vuur. Een 7,5 cm dunne wand, van cellenbeton, houdt bij een brand zeker 90 minuten stand. Deze goede brandwerende eigenschappen zijn zeer zeker ook van invloed op de verzekeringskosten. De kosten van een brandverzekering voor een houten woning liggen namelijk tot 170% hoger.


Cellenbeton is efficiënt en kostenbesparend

Cellenbeton is licht, krachtig, eenvoudig te verwerken, veilig en bovendien bespaart u door cellenbeton te gebruiken ook nog eens geld uit. Je kunt in feite (bijna) alles maken met cellenbeton. Afhankelijk van uw eisen kiest u het juiste type en de diktes en u kunt aan de slag.

 
8 appartementen in Dessau ook geconstrueerd met cellenbeton. 


Heeft u nog meer vragen over cellenbeton of heeft u zelf al ervaringen met cellenbeton die u wilt delen? Dan kunt u hieronder een reactie achterlaten.