100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Kalkzandsteen vellingblok 43,7x6,9x29,8cm CS20

4.5 sterren uit 2896 kiyoh reviews

251,40 per 60 stuks 3,39 per stuk

Begin hier met bestellen

of
stuks

Belangrijk advies
Handig! Bestel het verwerkingsmateriaal direct mee:
251,40 per 60 stuks 3,39 per stuk
Totaal

Specificaties

LxBxH in cm 43,7x6,9x29,8
Prijs per stuk incl. btw Vanaf 3,39
Aantal stuks per m2 7,6
Prijs per m2 Vanaf 26,98
Levering In folie verpakt zonder pallets
Kwaliteit 1e keus
Gewicht per blok 14,5 kg
Besteleenheid per 60 stuks
Aantal kg lijm per m2 1,8
Type lijm Duo lijm
Aantal kg stucmortel per m2 16
Gewicht per besteleenheid 870 kg (per 60 stuks)
Druksterkte in N/mm2 CS20
Afhaalmogelijkheid Nee
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Koop hier online jouw kalkzandsteen vellingblokken van 43,7x6,9x29,8cm, ook wel bekend onder het formaat 437x69x298mm. De kalkzandsteen vellingblokken zijn online te bestellen per 60 stuks. Na ontvangst kunnen ze direct worden verwerkt met behulp van Duo lijm. Om er zeker van te zijn dat je genoeg vellingblokken hebt voor jouw klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen. Ga je de muur isoleren? Bestel dan prikspouwankers mee, want daarmee prik je de isolatie vast aan de kalkzandsteen muur.

Kalkzandsteen vellingblokken kan je gebruiken voor het lijmen van dragende en niet-dragende binnenspouwbladen en wandconstructies. Zo zijn de blokken geschikt voor garages, bergingen en scheidingswanden. Traditionele aannemers in de bouw gebruiken de vellingblokken bij de bouw van woningen, showrooms, sportgebouwen, winkelcentra en bedrijfsgebouwen. Nadat de vellingblokken zijn verlijmd, is het niet nodig om ze daarna te voegen. Dit komt omdat de lijmvoegen slechts 2 mm zijn. Daarbij zorgt de schuine kant rondom het blok ervoor dat verdere afwerking niet nodig is. Je kan daarom na het verwerken van de blokken direct aan de slag met sauzen of spuiten. Je kan de wanden op die manier gemakkelijk naar jouw wens maken.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen is een natuurlijk product dat bestaat uit kalk, zand en water. Het is een veelzijdig product geschikt voor allerlei toepassingen. Het lijmen van kalkzandsteen kan je zowel in de zomer als in de winter doen. Hierdoor is het mogelijk om langer door te werken. Na verloop van tijd kunnen de kalkzandsteen vellingblokken wat uitzetten door bijvoorbeeld temperatuurverschillen. Dit is echter makkelijk te voorkomen door gebruik te maken van dilatatie. Door een dilatatievoeg zorg je ervoor dat de kalkzandsteen goed zijn werk kan doen en de kans op scheuren afneemt.

Hoog draagvermogen

Kalkzandsteen vellingblokken hebben een hoog draagvermogen en zijn daardoor geschikt voor allerlei constructies. De druksterkte is maar liefst CS20.

Makkelijk te verwerken

Kalkzandsteen vellingblokken zijn makkelijk te verwerken. De blokken zijn van zichzelf groot, waardoor er snel en gemakkelijk gebouwd kan worden. Daarnaast zijn de kalkzandsteen vellingblokken makkelijk op maat te maken door de kalkzandsteen te knippen of te zagen. Aan de zijkanten zitten groeven en in het vellingblok zelf zijn gaten gemaakt. Deze gaten zorgen ervoor dat het blok gemakkelijk op te tillen is.

Kostenbesparend

Niet alleen gaat het lijmen van kalzandsteen sneller en eenvoudiger, het is ook nog eens kostenbesparend. Het is goedkoper en sneller dan metselen doordat je niet hoeft te voegen en de wand gelijk kunt betegelen. Daarnaast is het gebruik van mortel minimaal, waardoor je hierop kan besparen.

Isolerende kenmerken

Het warmteaccumulerend vermogen van kalkzandsteen is erg goed. Hierdoor creëer je een aangenaam klimaat. In de zomer blijft het langer koel en ‘s winters zorgt kalkzandsteen ervoor dat de warmte langer binnen blijft. Daarnaast werken kalkzandsteen vellingblokken geluidsisolerend. Dit komt mede door het hoge gewicht van de kalkzandsteen.

Brandwerend

Kalkzandsteen is een onbrandbaar materiaal van de categorie A1 volgens de Nederlandse NEN 6064. Deze onbrandbaarheid heeft te maken met het materiaal en het productieproces. Kalkzandsteen levert dus geen bijdrage aan een brand.

Milieuvriendelijk

Voor de productie van bestanddelen van kalkzandsteen en de kalksteen zelf, is relatief weinig energie nodig. Daarnaast bestaat kalksteen uit natuurlijke bestanddelen en zijn de gebruikte materialen allemaal recyclebaar.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw kalkzandsteen vellingblokken van 43,7x6,9x29,8cm gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van kalkzandsteen vellingblokken.

Lees meer minder

Klantfoto's kalkzandstenen

Voor al je projecten en klussen!

Garage van kalkzandsteen Paul, Sliedrecht

Schuur van kalkzandsteen Patrick, Hillegom

Een haakse buitenmuur van kalkzandsteen Freek, Beverwijk

Binnenmuur van kalkzandsteen Anne, Vught

Recent bekeken