100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Engels baksteen

Lees meer minder

0 items gevonden

Geen producten gevonden

Engels baksteen 

Bij Brok Bouwmaterialen hebben we een ruim assortiment bakstenen en gevelstenen te koop. Engels is een echt familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. In die tijd is er natuurlijk veel veranderd, bijvoorbeeld dat het bedrijf ondertussen alweer in de handen is van de vierde generatie.

De stenen worden geproduceerd op twee verschillende locaties, namelijk in Panningen en in Oeffelt. Deze fabrieken hebben beide hun eigen specialiteit. Zo is de fabriek in Panningen gespecialiseerd in het maken van handvormstenen. Deze maken zij in zowel waalformaat als in dikformaat. De fabriek in Oeffelt is juist weer gespecialiseerd in het maken van vormbak metselstenen. Deze worden ook daar in zowel dikformaat als in waalformaat gefabriceerd. Qua kleuren is er een breed aanbod in beide fabrieken: van rood tot zwart en van geel tot antraciet, het is er allemaal. Steenfabriek Engels verkoopt haar producten in Nederland, maar ook een heleboel andere landen. Voorbeelden hiervan zijn: België, Engeland, Duitsland, Polen en Litouwen. 

Hoe worden de Engels bakstenen gemaakt?

Voor het maken van bakstenen haalt Engels klei uit de rivieren. Deze klei wordt gezuiverd om eventuele stenen te verwijderen. Daarna wordt er zand en water toegevoegd om de klei op de juiste consistentie te krijgen. Vervolgens wordt de klei in grote mallen of automatische persen geplaatst om de stenen hun exacte vorm te geven. Indien nodig kunnen de stenen worden behandeld op de gewenste manier. Daarna worden ze tussen de 10 en 36 uur gebakken, waardoor ze sterk en onbrandbaar worden. Dit is natuurlijk een verkorte uitleg van het productieproces, maar het geeft wel aan hoe het ongeveer in zijn werk gaat. Ten slotte worden de stenen grondig gecontroleerd op de kwaliteit, voordat ze worden getransporteerd.

Verschillende structuren 

Zoals al eerder aangegeven hebben beide fabrieken hun eigen specialiteit. Hieronder een korte toelichting van de twee verschillende structuren die door Engels gemaakt worden:

Handvorm stenen zijn stenen met groeven erin, waardoor de uitstraling hiervan weer wat verschilt met gladde stenen.

Vormbak stenen zijn juist weer wat gladder en deze stenen hebben dus niet echt groeven, maar zijn wat egaler van structuur.

Moderne woningen hebben vaak strakke lijnen en daarom zijn vormbak bakstenen daarvoor populair. Voor klassieke woningen en aan- en uitbouwen worden vaak vormbak metselstenen gebruikt. Echter is het wel zo, dat tegenwoordig ook moderne huizen soms juist wat meer stenen met groeven gebruiken. Kortom, het is meer een kwestie van wat je zelf het mooist vindt!

De Brok Service

Thuiswinkel Waarborg

We bestaan al sinds 1944

Ideal banktransfer Klarna Visa Mastercard Bancontact AfterPay NL B2B Digital Invoice

Achteraf betalen & betalen in termijnen

Levering in Nederland en België

Aan particulieren & bedrijven