100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

  • Inmiddels hebben wij al tienduizenden klanten producten geleverd
  • Al meer dan 2.500 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 9.1
  • Al meer duizend mensen geholpen met het bouwen van hun project

Laatste update: 14 maart 2024

Wanneer je overweegt om een schuur of garage in eigen beheer te laten bouwen samen met een aannemer, biedt dit niet alleen een kosteneffectieve optie waarmee je zeker zo’n 40% van de kosten kunt besparen, maar geeft het je ook de vrijheid om betrokken te zijn bij elke fase van het project. Bij Brok Bouwmaterialen begrijpen we dat je mogelijk bepaalde (relatief eenvoudige) werkzaamheden zelf wilt uitvoeren en natuurlijk zelf de materialen wilt bestellen bij verschillende aanbieders. Daarom hebben we een handig stappenplan samengesteld om je op weg te helpen naar een succesvolle bouwervaring.

Stap 1

Vind de juiste aannemer

Het vinden van een betrouwbare aannemer is de eerste cruciale stap in je bouwproject. Werkspot is een uitstekende plek om aannemers te zoeken en te vergelijken. Bekijk grondig de beoordelingen en ervaringen van anderen om de juiste vakman voor jouw project te selecteren. Het is ook verstandig om de website van de aannemer te bekijken voor het zien van voorbeeldprojecten. Daarnaast is het van belang om de tijdsplanning van de aannemer na te vragen. Dit bespaart je veel tijd en stress in de toekomst. Daarnaast is het verstandig om vooraf te bespreken dat je graag de materialen zelf bestelt. Vaak doen aannemers dit namelijk zelf en zetten ze hier dus nog een bepaalde marge tussen, waardoor je dus eigenlijk als consument te veel betaalt. Het vooraf bespreken zorgt ervoor dat je aannemer niet ineens verrast wordt hierdoor en het dus duidelijk is dat je zelf de materialen bestelt.

Stap 2

Advies en tekeningen

Voordat je aan de slag gaat heb je nog een constructieberekening en constructietekening nodig bij klussen waar je een omgevingsvergunning voor nodig hebt. Om dit te checken kun je even kijken naar onze pagina betreffende de omgevingsvergunning. Beiden moeten door experts worden uitgevoerd en dit zal je dan ook zeker geld gaan besparen als dit helemaal goed wordt uitgevoerd. Dit kost je al snel rond de 400 à 500 euro. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Constructieshop.nl. Zij zijn experts op het gebied van constructietekeningen en berekeningen en geven je daarnaast graag advies over jouw bouwproject. Met deze sterke basis kun je met vertrouwen verdergaan.

Stap 3

Grond afgraven en afvoeren

Als je ervoor kiest om zelf grondwerk te doen, kun je het beste een graafmachine huren bij bijvoorbeeld Boels. Voor minder dan €200,- voor één dag kun je in de meeste gevallen al het graafwerk voltooien. Voor de afgegraven grond is het handig om een container te huren via diensten zoals bouwbakkie.nl. Zij zorgen voor het bezorgen, ophalen, en het afvoeren van de grond, waardoor je dit aspect van het project gemakkelijk kunt regelen. Grondwerkzaamheden zijn over het algemeen niet zo ingewikkeld en kun je dus prima zelf uitvoeren. Ga wel van tevoren na waar leidingwerk en elektra in de grond zitten, zodat je niet ineens voor onaangename verrassingen komt te staan.

Stap 4

Stort de fundering

Het gieten van een solide betonnen fundering is essentieel voor de stabiliteit van je schuur of garage. Je kunt dit laten doen met behulp van een betonpomp, waarbij je er rekening mee moet houden dat het beton onmiddellijk geëgaliseerd moet worden. Dit is de gemakkelijkste optie en ook veruit de snelste. Hierbij ben je ongeveer in een uurtje klaar. Echter is het wel goedkoper om big-bags beton bij Brok Bouwmaterialen te bestellen in combinatie met Portland cement zakken. Houd er wel rekening mee dat dit een arbeidsintensieve taak is, aangezien je het beton handmatig moet mixen met behulp van een betonmolen. Dit kost je al snel zo’n 2 dagen aan werk. Het voordeel is dat je niet de hele fundering in één keer hoeft te storten, want tussendoor mag het beton gewoon opdrogen. Enkel de bovenste laag moet volledig glad zijn. Laten we uitgaan van de situatie dat je 2 kuub beton nodig hebt. Voor het bestellen van de 2 Big-bags beton en de daarbij horende 24 zakken Portlandcement ben je zo’n 400 euro kwijt. Let op dat je zeker zo’n 18 tot 20 centimeter dikte aanhoudt voor de betonvloer. De optie om het beton te laten brengen door middel van een betonpomp bijvoorbeeld kost je al snel ongeveer het dubbele, maar dan is het wel snel geregeld.

Stap 5

Bestel ruwe bouwmaterialen bij Brok

Voor de muren van je garage of schuur kun je de ruwe bouwmaterialen zoals kalkzandsteenblokken, betonblokken en metselstenen het beste bij Brok Bouwmaterialen bestellen. Wij bieden hoogwaardige materialen aan die van essentieel belang zijn voor de constructie van je project.

Meest gekozen optie: Kalkzandsteen en metselstenen

Een veelgebruikte combinatie van materialen zijn kalkzandsteen lijmblokken in het formaat 43,7x10x19,8cm. Deze blokken zijn vrij groot en worden daarnaast ook nog verlijmd, waardoor de muur extra snel gebouwd kan worden. Deze kalkzandsteenblokken worden gebruikt voor de binnenmuren. Ze zijn dus ook goed geschikt voor draagwerk, zeker omdat ze ook nog eens de druksterkte CS20 hebben, waar veel andere aanbieders slechts een druksterkte van CS12 aanbieden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de stevigheid.

Voor de buitenmuur wordt er vrijwel altijd gekozen voor metselstenen. Het liefst wil je natuurlijk dat de bakstenen qua uiterlijk zo veel mogelijk op jouw woning lijken. Hiervoor bieden wij meerdere mogelijkheden.

1. Monsterstenen aanvragen

De eerste optie is het bestellen van monsterstenen. Je kunt op de productpagina van de gewenste metselsteen in de beschrijving een link vinden naar het aanvragen van monsterstenen. Je ontvangt dan een doos thuis, met 4 stenen erin. Je kunt ervoor kiezen om alle 4 de stenen van dezelfde soort te bestellen of om de stenen van 2 partijen thuisbezorgd te krijgen. Zo kun je eenvoudig thuis de steen in de hand nemen en kijken of deze aansluit bij jouw woning. Wanneer je de stenen vervolgens wilt bestellen dan krijg je de kosten voor de monsterstenen natuurlijk weer van ons terug!

2. Stuur wat foto’s van de bakstenen van jouw woning naar ons op

Als je wat foto’s maakt van de metselstenen die gebruikt zijn voor jouw woning, dan zullen wij deze foto’s goed bekijken en vervolgens aangeven of wij een vergelijkbare steen aanbieden op dat moment. Dat is super handig, want de collega die de inkoop doet, weet als geen ander welke steen hier het beste bij aansluit. Maak hier dus zeker gebruik van! Je kunt de foto’s naar ons mailen, maar het is ook mogelijk om dit eenvoudig via Whatsapp naar ons te sturen. Dit kan gewoon naar ons gebruikelijke nummer: 085 - 401 23 60. Zo kunnen we jou helpen om de beste keuze te maken.

Voor de binnenmuur heb je dan kalkzandsteen lijmblokken en voor de buitenmuur kies je een mooie partij metselstenen, maar het komt vaak voor om hiertussen nog isolatie aan te brengen. Dit zorgt er namelijk voor dat ook jouw schuur of garage erg goed geïsoleerd is, waardoor je minder geld kwijt bent aan energiekosten en hierdoor maandelijks een hoop geld kunt besparen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld glaswol of isolatieplaten gebruiken, kijk dus even op onze website naar de gewenste optie. Ook zonder de isolatie in de spouwmuur (het stuk tussen de binnenmuur en buitenmuur) is de schuur of garage nog prima geïsoleerd. Het hangt er dus een beetje vanaf wat je van plan bent met de schuur of garage te doen en hoeveel tijd je verwacht hier door te brengen. Isoleren is natuurlijk aantrekkelijker als je veel tijd doorbrengt in de schuur of garage en het dus ook als “leefruimte” gebruikt. Tip: We bieden vaak ook B-keus isolatieplaten aan, waardoor je extra voordelig toch kunt isoleren en dus besparen.

Andere veel gekozen optie: Betonblokken en metselstenen

In plaats van het gebruiken van kalkzandsteen lijmblokken voor de binnenmuur, kun je er ook voor kiezen om betonblokken te gebruiken. Deze zijn vaak nog wat goedkoper dan kalkzandsteenblokken. Een veel verkocht formaat hiervoor, zijn bijvoorbeeld de betonblokken 30x10x20cm of de 29x10x19cm. Deze zijn beiden ook geschikt voor draagwerk en bieden dus voldoende stevigheid. De overige informatie hierover is eigenlijk gelijk aan de optie met kalkzandsteen, dus lees daarvoor het stuk over de metselstenen dat hierboven staat.

Bijbehorende producten

veel verkocht
Brok Kalkzandsteen lijmblok 43,7x10x19,8cm CS20

Kalkzandsteen lijmblok 43,7x10x19,8cm CS20

{"id":111990610,"vid":225714117,"image":333646648,"brand":{"id":4052107,"image":0,"url":"brands\/brok","title":"Brok","count":482,"feat":true},"code":"10007329","ean":"","sku":"10007329","score":0.95,"price":{"price":62.7,"price_incl":62.7,"price_excl":51.8182,"price_old":0,"price_old_incl":0,"price_old_excl":0},"available":true,"unit":{"price":1.91,"unit":"Stuk"},"url":"kalkzandsteen-lijmblok-43-7x10x19-8cm.html","title":"Kalkzandsteen lijmblok 43,7x10x19,8cm CS20","fulltitle":"Brok Kalkzandsteen lijmblok 43,7x10x19,8cm CS20","variant":"per 30 stuks","description":"Kalkzandsteen lijmblokken 437x100x198mm zijn geschikt voor dragende en niet-dragende binnenspouwbladen en wanden die daarna worden afgewerkt met een afwerklaag. Ze zijn gemakkelijk in de juiste maat te knippen en te verwerken. 100\/198 cm (L100). [staffel]","data_01":"30~veel verkocht~#0984e3\/\/21,77\/\/32,33"}
Op voorraad
Vanaf 1,91

per stuk Incl. btw

Brok Kalkzandsteen lijmblok 29,7x15x19,8cm CS20

Kalkzandsteen lijmblok 29,7x15x19,8cm CS20

{"id":111990606,"vid":225714113,"image":333646642,"brand":{"id":4052107,"image":0,"url":"brands\/brok","title":"Brok","count":482,"feat":true},"code":"10007347","ean":"","sku":"10007347","score":0.9,"price":{"price":100.44,"price_incl":100.44,"price_excl":83.0083,"price_old":0,"price_old_incl":0,"price_old_excl":0},"available":true,"unit":{"price":2.79,"unit":"Stuk"},"url":"kalkzandsteen-lijmblok-29-7x15x19-8cm.html","title":"Kalkzandsteen lijmblok 29,7x15x19,8cm CS20","fulltitle":"Brok Kalkzandsteen lijmblok 29,7x15x19,8cm CS20","variant":"per 36 stuks","description":"Kalkzandsteen lijmblokken 297x150x198mm CS20 zijn geschikt voor dragende en niet-dragende binnenspouwbladen en wanden die daarna worden afgewerkt met een afwerklaag. Ze zijn gemakkelijk in de juiste maat te knippen en te verwerken. [staffel]","data_01":"36\/\/38,24\/\/52,43"}
Op voorraad
Vanaf 2,79

per stuk Incl. btw

Brok Waalformaat wasserstrich Sarek metselstenen

Waalformaat wasserstrich Sarek metselstenen

{"id":149652283,"vid":295847200,"image":450464281,"brand":{"id":4052107,"image":0,"url":"brands\/brok","title":"Brok","count":482,"feat":true},"code":"2135","ean":"","sku":"2135","score":0,"price":{"price":158.4,"price_incl":158.4,"price_excl":130.9091,"price_old":0,"price_old_incl":0,"price_old_excl":0},"available":true,"unit":{"price":0.4,"unit":"Stuk"},"url":"waalformaat-wasserstrich-sarek-metselstenen.html","title":"Waalformaat wasserstrich Sarek metselstenen","fulltitle":"Brok Waalformaat wasserstrich Sarek metselstenen","variant":"per 396 stuks","description":"Deze Sarek gevelstenen zijn beschikbaar in waalformaat (21x10x5cm). De bakstenen kun je gebruiken voor binnenmuren, buitenmuren of funderingen. Ze zijn per 396 stuks te bestellen. \r\n\r\nLet op: dit is een overgangspartij.","data_01":"396\/\/30,00\/\/86,33"}
Op voorraad
0,40

per stuk Incl. btw

Brok Waalformaat wasserstrich Nemi metselstenen

Waalformaat wasserstrich Nemi metselstenen

{"id":149652910,"vid":295848339,"image":450465402,"brand":{"id":4052107,"image":0,"url":"brands\/brok","title":"Brok","count":482,"feat":true},"code":"2136","ean":"","sku":"2136","score":0,"price":{"price":158.4,"price_incl":158.4,"price_excl":130.9091,"price_old":0,"price_old_incl":0,"price_old_excl":0},"available":true,"unit":{"price":0.4,"unit":"Stuk"},"url":"waalformaat-wasserstrich-nemi-metselstenen.html","title":"Waalformaat wasserstrich Nemi metselstenen","fulltitle":"Brok Waalformaat wasserstrich Nemi metselstenen","variant":"per 396 stuks","description":"Deze Nemi gevelstenen zijn beschikbaar in waalformaat (21x10x5cm). De bakstenen kun je gebruiken voor binnenmuren, buitenmuren of funderingen. Ze zijn per 396 stuks te bestellen. \r\n\r\nLet op: dit is een overgangspartij.","data_01":"396\/\/30,00\/\/86,33"}
Op voorraad
0,40

per stuk Incl. btw

Brok Waalformaat handvorm Lahn  metselstenen

Waalformaat handvorm Lahn metselstenen

{"id":149779077,"vid":296183049,"image":450889476,"brand":{"id":4052107,"image":0,"url":"brands\/brok","title":"Brok","count":482,"feat":true},"code":"2141","ean":"","sku":"2141","score":0,"price":{"price":142.56,"price_incl":142.56,"price_excl":117.8182,"price_old":0,"price_old_incl":0,"price_old_excl":0},"available":true,"unit":{"price":0.36,"unit":"Stuk"},"url":"waalformaat-handvorm-lahn-metselstenen.html","title":"Waalformaat handvorm Lahn metselstenen","fulltitle":"Brok Waalformaat handvorm Lahn metselstenen","variant":"per 396 stuks","description":"Deze Lahn gevelstenen zijn beschikbaar in waalformaat (21x10x5cm). De bakstenen kun je gebruiken voor binnenmuren, buitenmuren of funderingen. Ze zijn per 396 stuks te bestellen. \r\n\r\nLet op: dit is een overgangspartij.","data_01":"396\/\/27\/\/72,47"}
Op voorraad
0,36

per stuk Incl. btw

Brok Waalformaat handvorm Isar metselstenen

Waalformaat handvorm Isar metselstenen

{"id":149779867,"vid":296185140,"image":450895123,"brand":{"id":4052107,"image":0,"url":"brands\/brok","title":"Brok","count":482,"feat":true},"code":"2142","ean":"","sku":"2142","score":0,"price":{"price":146.52,"price_incl":146.52,"price_excl":121.0909,"price_old":0,"price_old_incl":0,"price_old_excl":0},"available":true,"unit":{"price":0.37,"unit":"Stuk"},"url":"waalformaat-handvorm-isar-metselstenen.html","title":"Waalformaat handvorm Isar metselstenen","fulltitle":"Brok Waalformaat handvorm Isar metselstenen","variant":"per 396 stuks","description":"Deze Isar gevelstenen zijn beschikbaar in waalformaat (21x10x5cm). De bakstenen kun je gebruiken voor binnenmuren, buitenmuren of funderingen. Ze zijn per 396 stuks te bestellen. \r\n\r\nLet op: dit is een overgangspartij.","data_01":"396\/\/27,75\/\/62,57"}
Op voorraad
0,37

per stuk Incl. btw

Stap 6

Bestel kozijnen en deuren bij toelevering online

Je wilt graag wat natuurlijk licht in de garage of schuur. Hiervoor heb je bijvoorbeeld ramen nodig. Echter kan het bij elke schuur of garage net verschillen welke afmetingen je graag wilt voor de ramen. Bij Toelevering online heb je de mogelijkheid om kozijnen precies op maat te laten maken. Hierdoor hoef je niet moeilijk te doen om een standaard maat te nemen, terwijl een ander formaat eigenlijk beter zou passen. Ook kun je hier direct jouw deurkozijnen bestellen, welke ook op maat gemaakt kunnen worden. Dit is dus ideaal. Daarnaast worden deze producten ook nog eens snel geleverd! Vaak al binnen zo’n twee weken. Op deze manier kun je snel verdergaan met de volgende stappen van je project.

Stap 7

Bestel afbouwmaterialen

Nu de ruwbouw helemaal is afgerond, is het nog noodzaak om de binnenkant mooi af te werken. Dit noemen we afbouw. Voor alle benodigde afbouwmaterialen, zoals gipsplaten en elektrische benodigdheden, kun je terecht bij bouwmarkten zoals Raab Karcher en Pontmeyer. Deze leveranciers bieden een breed scala aan materialen die je nodig hebt om je schuur of garage volledig af te werken.

Contact

Neem nu contact op

Met dit uitgebreide stappenplan kun je met vertrouwen beginnen aan je bouwproject voor een schuur of garage. We hopen dat dit stappenplan een beter beeld geeft van welke taken er allemaal gedaan dienen te worden. Daarnaast hebben we dus wat advies gegeven wat betreft leveranciers en andere aanbieders waar je materialen kunt bestellen. We hopen je hiermee voldoende op weg te helpen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je ons altijd telefonisch, via de mail, via de online chat en zelfs via Whatsapp contact met ons opnemen voor extra vragen.