100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Welke kleur gevelstenen kunt je het best kiezen?

Welke kleur gevelstenen kunt je het best kiezen?

Het is geen eenvoudige klus om een keuze te maken voor een bepaalde kleur gevelstenen. Zo zijn er niet alleen donkere bakstenen of metselstenen, zoals antraciet en bruin, maar ook lichte metselstenen als geel en grijs. Welke kleur je ook kiest, het zal uiteindelijk, samen met de voeg, de uitstraling van jouw woning bepalen. De voeg kan namelijk het huis maken of breken. Naast de kleur en de voeg spelen de textuur en het formaat van de gevelstenen ook een rol, maar die zullen niet op deze pagina beschreven worden.

  • Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 klanten geholpen bij hun eigen project
  • Al meer dan 2.800 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 9.1
  • Al meer dan 1.000.000 Metselstenen verkocht

Wie of wat bepaalt welke kleur metselstenen je kunt kiezen?

Natuurlijk ligt de beslissing voor de kleurkeuze voor jouw bakstenen/metselstenen bij jezelf. Ga voor jezelf na wat je de mooiste kleur vindt en gebruik deze dan ook als gevelsteen. Toch kunnen er een aantal factoren meespelen waardoor je jezelf, bewust of onbewust, laat beïnvloeden. Hieronder volgen een aantal van die factoren.

De kleuren in de buurt

Wellicht is de uitstraling van bijna ieder huis in je buurt wel hetzelfde. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om dezelfde kleur metselstenen te gebruiken voor jouw eigen huis, zodat je huis niet buiten de toon valt. Vind je de uitstraling van de overige huizen niet mooi of heb je zelf al een kleur in gedachten? Kies dan voor een andere gevelsteen waardoor je een unieke uitstraling creëert.

Tip van Brok: Kies een mooie kleur voeg!

Je kunt vandaag de dag verschillende kleuren kiezen voor jouw voeg. Deze heeft meer invloed op de uitstraling van jouw bakstenen dan je denkt! Kijk dus goed of je een grijze voeg wilt of bijvoorbeeld een wat donkerdere. Dit kan een hele andere uitstraling geven en zal je echt verassen. Het is aan te raden om een kant-en-klare voegmortel te gebruiken, zodat je geen verschillen krijgt qua kleur. Wij bieden een aantal verschillende voegmortels aan.

1

Bij een verbouwing (bijna) dezelfde soort baksteen weer gebruiken

Mocht je gaan verbouwen, dan is het meestal mooi om de huidige bakstenen weer te gebruiken. Helaas hebben wij lang niet altijd de gevelstenen in ons assortiment die vroeger ook werden gebruikt. Daarom kun je ons om advies vragen. Hiervoor hebben we de volgende opties:

  1. Stuur een aantal foto's van de huidige steen (die gebruikt is in jouw woning) naar ons WhatsApp-nummer

  2. Hetzelfde kun je ook doen door ons een mailtje te sturen met een aantal foto's. Doe dit door een mail te sturen naar: [email protected].

  3. Ook kun je nog een aantal foto's sturen via de online chat op de website. Dan kan er live een medewerker met je meedenken en aangeven welke steen het beste bij jouw woning past!

  4. Als laatste is het ook mogelijk om de stenen naast de gebruikte stenen van jouw woning te houden. Hiervoor kun je een paar monsterstenen bestellen om zeker te weten dat de stenen overeenkomen. Deze krijg je dan netjes thuisbezorgd in een doosje en op deze manier kun je de steen toch even vasthouden en vergelijken.

Kun je geen passende kleur gevelsteen vinden? 

Ons assortiment wisselt voortdurend. Zo kan het zijn dat je de ene week bij ons geen passende kleur kunt vinden, maar dat de week erna de perfecte kleur er wel tussen zit. Wij voegen vaak bijna wekelijks nieuwe partijen toe aan ons assortiment, dus het is zeker de moeite waard om onze site goed in de gaten te houden. 

Experts op het gebied van gevelstenen

Laat je adviseren door mensen die er verstand van hebben. Denk bijvoorbeeld aan een architect of een aannemer. Zij zijn specialisten op het gebied van gevelstenen. Wij van Brok kunnen je natuurlijk ook goed advies geven! Daarnaast kunnen wij meteen meekijken met de stenen die wij op dat moment kunnen aanbieden. Neem dus gerust contact met ons op, dan zullen we je zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn!