Welke verschillende soorten betonblokken zijn er?

Een betonblok is te gebruiken voor dragende en niet-dragende muren. U kunt er diverse muren mee metselen, zoals een geluidswal of een scheidingswand. Daarnaast zijn betonblokken zowel binnen als buiten te gebruiken, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor complete uitbouwen, garages, borders, vijvers en zwembaden. De blokken zijn te bestellen per hap. De hoeveelheid betonblokken per hap hangt af van de afmeting van de betonblokken. Er zijn namelijk veel verschillende afmetingen. Bekijk ons gehele aanbod betonblokken voor de verschillende afmetingen.

Volle, holle en open betonblokken - Naast het soort blok kan een betonblok ook onderverdeeld worden in volle, holle en open varianten. Wilt u meer informatie over de toepassing van deze varianten? Kijk dan eens op de pagina’s over volle betonblokken, holle betonblokken of open betonblokken.

                                                        Betonblokken

De soorten betonblokken

Er zijn tal van betonblokken beschikbaar bij ons. Zo zijn er bijvoorbeeld ECO betonblokken, die energiezuiniger zijn, maar ook lijmbetonblokken (geschikt voor dragende binnenmuren en scheidingswanden). Echter is een ECO betonblok of lijmbetonblok bijvoorbeeld duurder dan een normaal betonblok door de ingewikkelde productie die komt kijken bij deze blokken. Hieronder vindt u een opsomming van de betonblokken die BouwmaterialenKopen.com aanbiedt. Ieder soort betonblok zal onder de opsomming besproken worden.

  • Betonblokken (zowel eerste als tweede keus)
  • BIA ECO betonblokken
  • BIA lijmbetonblokken
  • BIA betonmetselstenen

Betonblokken (zowel eerste als tweede keus)

Deze betonblokken zijn in ons assortiment de standaard betonblokken en worden geproduceerd door Geraedts en BIA. Het zijn geluiddempende betonblokken en sterk belastbare volle en holle betonstenen. Ze zijn bijzonder geschikt als massieve scheidingswanden in de woningbouw met de best mogelijke geluidsdemping. Daarnaast zijn ze ecologisch en bouw biologisch verantwoord door het gebruik van natuurlijke grondstoffen en een uiterst energiebesparend productieproces.

Deze blokken hebben uitstekende brandwerende eigenschappen, doordat uitsluitend minerale bestanddelen met een hoge weerstand worden gebruikt. Door de goede isolatiewaarde van de blokken wordt ook tijdens hoogzomer omstandigheden een aangenaam woonklimaat gegarandeerd. De blokken zijn voor alle grond-, buiten- en binnen toepassingen geschikt, van de hoogste kwaliteit en kunnen direct worden verwerkt.

Tweede keus betonblokken - Sommige standaard betonblokken kunnen ook als tweede keus worden gekocht. Tweede keus wil zeggen dat er mogelijk een (klein) verschil tussen kleur, structuur en eventueel maat zou kunnen optreden.

BIA ECO betonblokken

BIA ECO betonblokken

Het BIA ECO blok is een licht en handzaam betonblok. U kunt het blok stootvoeg loos metselen en door de profilering en de maatvastheid is het bovendien geluid-isolerend.

Aan de bovenkant van het blok zijn twee uitsparingen voor duimen aangebracht. Hierdoor kunt u de blokken zonder moeite plaatsen. Door de lichte toeslagstof is dit blok 30% lichter dan conventionele blokken. Ook zijn de blokken goed te spijkeren, boren, knippen en te frezen zonder sterkte te verliezen.

Lijmbetonblokken

BIA lijmbetonblokken

Het BIA lijmbetonblok is lichtbeton en geschikt voor dragende binnenmuren en scheidingswanden. Het lijmblok is voorzien van zowel een mes als groef, waardoor ze eenvoudig te stapelen zijn. Lichtbeton bestaat uit zand, cement en lichte toeslagmaterialen zoals lava, argex en bims. Met behulp van de lijmmortel en de lijmbeugel is het snel, prettig en schoon werken. Bovendien zijn de lichtbeton lijmblokken van een goede prijs en kwaliteit. Een lijmblok heeft daarnaast zeer goede isolerende eigenschappen. Kortom, een topproduct.

BIA betonmetselstenen

De betonmetselstenen van BIA dragen bij aan de thermische en akoestische isolatie. Ze zijn verkrijgbaar in de maten waalformaat, maasformaat en amstelformaat. Het biedt de voordelen van beton in het formaat van een gevelsteen. Ze zijn bijzonder geschikt als massieve scheidingswanden in de woningbouw met de best mogelijke geluidsdemping. Daarnaast zijn ze ecologisch en bouw biologisch verantwoord door het gebruik van natuurlijke grondstoffen en een uiterst energiebesparend productieproces.

      Betonblokken metselen

Welk betonblok u moet kiezen, is afhankelijk van uw situatie. In overleg met ons kunnen wij u altijd advies geven om voor een bepaald betonblok te kiezen. Zo kunnen wij u adviseren om te lijmen of te metselen. Heeft u een vraag over een aannemer of architect? Dan kunnen wij u ook altijd helpen om met een goede aannemer/architect in contact te komen.

Benodigdheden bij het metselen of lijmen van betonblokken