Toepassing van holle betonblokken

Op het internet zijn er veel verschillende betonblokken te vinden. In ons assortiment bieden wij volle en holle betonblokken aan. De open betonblokken hebben wij helaas niet voor u in de aanbieding. Deze zijn namelijk meer geschikt als tuinelement.

Een betonblok kunt u gebruiken voor zowel een dragende als een niet-dragende muur. Ze zijn relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Daarnaast hebben zowel volle als holle betonblokken een hoge draagkracht. Dit is heel erg belangrijk bij de bouw van vooral een dragende muur. U kunt gebruik maken van volle en holle betonblokken bij de bouw van bijvoorbeeld funderingen, binnenmuren, zwembaden en kelders.

Betonblokken

Om u een goed beeld te geven van wat wij verstaan onder holle betonblokken, geven wij hieronder een voorbeeld met uitleg.

Voorbeelden holle betonblokken

Holle betonblokken zijn ten opzichte van volle betonblokken lichter, waardoor ze makkelijker in de omgang zijn. De gaten in de holle betonblokken zijn er om de grip te vergroten. Over het algemeen isoleren ze vrij goed. Een voorbeeld van holle betonblokken in ons assortiment zijn de betonblokken 49,5x11,2x25cm.