Waalformaat Metselstenen

gratis een monstersteen aanvragen

54 artikel(en)

54 artikel(en)

54 artikel(en)

54 artikel(en)


gratis een monstersteen aanvragen

Waalformaat metselstenen in diverse soorten en maten. Vanaf €0,10 per stuk.

Waalformaat elders goedkoper?

Wij betalen het verschil terug! Wij hebben een 100% laagste prijsgarantie op onze bouwmaterialen. Dit betekent dat wij altijd het voordeligst zijn!

Wat is Waalformaat?

Waalformaat is het belangrijkste formaat qua metselstenen in Nederland. Het is de gestandaardiseerde maat, 210x100x50, in Nederland. De naam is te danken aan de rivier de waal waar de desbetreffende steenfabrieken waren gevestigd. Naast waalformaat zijn er nog tal van andere formaten, zoals ijsselformaat of hilversumsformaat, maar waalformaat is zeker in Nederland een van de populairste soorten.

Waalformaat is inmiddels zo'n standaard geworden in Nederland dat ook kalkzandstenen bijvoorbeeld in waalformaat te krijgen zijn. Als u dus een specifieke steen zoekt dan is de kans groot dat dit een waalformaat steen is.

Hoeveel waalformaat stenen gaan in een m2?

Als u wilt berekenen hoeveel stenen u nodig heeft is het belangrijk om te weten hoeveel stenen er in een vierkante meter gaan. U kunt daarom aanhouden dat er 75 waalformaat stenen in een vierkante meter gaan. Hierbij heeft u ongeveer 13 kg cement en 40 kg zand nodig (voor specie) om de stenen te verwerken.