Metselstenen

In ons assortiment zijn handvorm en vormbak metselstenen te koop. Handvorm metselstenen zijn grilliger in vorm en oppervlak en zorgen voor een ambachtelijke en exclusieve uitstraling. Vormbak metselstenen zorgen, in vergelijking met handvorm, voor een strakke en gladde uitstraling.

Bestel uw monsterstenen nu online!

52 artikel(en)

52 artikel(en)

52 artikel(en)

52 artikel(en)

Nieuwe metselstenen in diverse soorten en maten

Of u nu op zoek bent naar aanbiedingen of misschien toch exclusieve metselstenen, u vindt het allemaal hier. Wij hebben diverse soorten op voorraad. Zowel handvorm als vormbak kunt u direct en veilig online bestellen.

Welke soorten metselstenen zijn er in onze webshop te vinden?

Metselstenen uitzoeken kan nogal verwarrend zijn met de verschillende afkortingen, maten en prijzen. Niet iedereen is natuurlijk thuis in de wereld van de metselstenen online kopen. Daarom hebben we hieronder een korte 'gids' opgesteld waarin u alle informatie vindt over de metselstenen in onze webshop.

Er zijn overigens nog veel meer maten metselstenen te vinden, zoals vecht- of ijsselformaat. In het onderstaande zullen wij ons echter beperken tot de belangrijkste maten en soorten. Dat zijn respectievelijk waalformaat en dikformaat en handvorm en vormbak.

Waalformaat
Afkorting: WF
Afmetingen: 210 x 100 x 50 mm
Circa aantal/m²: 75

Eén van de meest populaire stenen in Nederland en daarom ook in onze webshop. Waalformaat wordt voornamelijk gebruikt voor woning- en utiliteitsbouw. Vanwege de populariteit van de waalformaat steen is deze steen tegenwoordig in vele kleuren verkrijgbaar. Als u dus op zoek bent naar een metselsteen voor uw huis dan is de kans groot dat het om een waalformaat metselsteen gaat. De prijs van deze steen is ook zeer scherp.

Dikformaat
Afkorting: DF
Afmetingen: 210 x 100 x 65 mm
Circa aantal/m²: 61

Dikformaat is forser dan waalformaat en daarnaast wordt het ook minder gebruikt dan waalformaat. In onze webshop hebben wij dan ook maar een beperkte hoeveelheid dikformaat stenen. In onze webshop zijn de dikformaat stenen niet zo goedkoop als de waalformaat stenen.

Wat zijn de verschillen tussen handvorm en vormbak metselstenen?

Als u onze metselstenen al heeft bekeken, dan zult u vast al de afkortingen 'HV' en 'VB' zijn tegengekomen. Het verschil tussen deze twee is niet altijd meteen duidelijk. 'HV' staat voor handvorm. Deze metselstenen hebben een grillige structuur. De oppervlakte van de metselsteen wordt direct na het bakken bestrooid met zaagsel om zo een onregelmatige, oude structuur te creëren.

'VB' staat voor vormbak. In tegenstelling tot de handvorm metselsteen heeft de vormbaksteen een strakke vorm met een regelmatig oppervlak. Deze steen is dus eigenlijk meer de 'moderne' steen en wordt vaker gebruikt bij eigentijdse en exclusieve projecten. De prijzen voor een vormbak of handvormsteen liggen nagenoeg gelijk. De keuze voor vormbak of handvorm beïnvloed de prijs dan ook niet.

Hulp bij het zoeken naar de geschikte steen

Wij kunnen u helpen bij uw zoektocht naar de geschikte steen. U kunt bijvoorbeeld een foto sturen via WhatsApp van de steen die u zoekt en wij kunnen dan aangeven wat de naam is van de steen. Daardoor kunt u de steen zelf eenvoudig en goedkoop online kopen. Of u kunt natuurlijk een monstersteen aanvragen. Wij sturen u maximaal vier metselstenen op en u kunt dan zelf een keuze maken uit de door u aangevraagde kleuren. Een monstersteen aanvragen kan hier.

WF HV Paars Rustiek metselstenen  WF HV Roodpaars metselstenen

Houd bij de aanschaf van metselstenen rekening met de volgende zaken:


Checkmark  Overgangspartijen 
U vindt bij ons eerste keus metselstenen en overgangspartijen. Overgangspartijen zijn een stuk goedkoper dan eerste keus. Als u dus echt het goedkoopste wilt, kies dan voor een overgangspartij.

Een overgangspartij heeft kleine verschillen in kleur en kan gebroken hoeken en structuurverschil bevatten. Een overgangspartij is stukken goedkoper dan A-keus. Daardoor kunt u geen 100% garantie van de kleur en kwaliteit krijgen. Als u kiest voor een overgangspartij, dan neemt u zelf de verantwoordelijkheid over de kleur en kwaliteit. Mocht u een overgangspartij willen bestellen dan raden wij u in ieder geval aan om 10% extra te bestellen. Op deze manier houdt u rekening met eventueel uitval. Geleverde overgangspartijen worden door ons niet omgeruild of kosteloos retour gehaald. U heeft echter wel een 'afkoelingsperiode' van 14 dagen waarbinnen de partij teruggestuurd kan worden. Aan retour sturen zitten kosten verbonden.

Checkmark  100% laagste prijs garantie 
Wij hanteren een 100% laagste prijsgarantie. Onderaan de streep bent u bij BouwmaterialenKopen.com altijd het goedkoopste uit. Zelfs inclusief de verzendkosten bent u bij ons het voordeligst uit. Elders toch goedkoper? Wij betalen het verschil terug.

CheckmarkKies voor het juiste formaat
U kunt op afspraak langskomen in onze showroom om de metselstenen te bekijken. Zo kunt u de formaten bekijken en een goede keuze maken. Let op: Wilt u zeker weten of uw keuze te bezichtigen is? Neem dan van tevoren contact met ons op.

 VRAGEN? 
 Chat, WhatsApp, mail of bel ons.
 Wij staan iedere werkdag voor u klaar.