100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Hoe zit het met de prijsstijgingen van bouwmaterialen in 2023?

Hoe zit het met de prijsstijgingen van bouwmaterialen in 2023?

  • Inmiddels hebben wij al tienduizenden klanten geholpen bij hun eigen project
  • Al ruim 1.000.000 betonblokken verkocht
  • We worden beoordeeld met 8.7 door onze klanten. Gebaseerd op ruim 2.500 beoordelingen.

Laatste update: 9 maart 2023

Hoe zit het met de prijsstijgingen van bouwmaterialen in 2023?

De afgelopen 2 jaar hebben we te maken gehad met flinke prijsstijgingen van onze bouwmaterialen. In deze blog leggen wij jou uit hoe het ervoor staat met de prijsstijgingen in 2023.

 

Hoe zit het in 2023?

In 2023 zullen we helaas weer te maken krijgen met flinke prijsstijgingen van bouwmaterialen. Dit is het gevolg van een opeenstapeling van factoren. De coronaperiode heeft geleid tot een grote vraag naar producten, wat heeft geleid tot achterstanden in de productie en distributie. Dit heeft op zijn beurt geleid tot prijsstijgingen. Daarnaast zorgt de oorlog in Oekraïne voor verstoringen in de aanvoer van grondstoffen die nodig zijn voor bouwmaterialen, waardoor de prijzen nog verder stijgen.

Ook de stijgende energieprijzen spelen een belangrijke rol bij de prijsstijgingen van bouwmaterialen. De productie van bouwmaterialen is namelijk energie-intensief en de stijgende energieprijzen leiden tot hogere productiekosten.

Helaas zijn er momenteel tekorten aan energie-intensieve bouwmaterialen, zoals metselstenen en cement. Het ziet er naar uit dat deze prijzen alleen maar zullen toenemen in de toekomst en dat ze nooit meer terug zullen dalen naar de niveaus van 2019-2020.

 

Bestel je bouwmaterialen zo snel mogelijk

Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk bouwmaterialen te bestellen om nog te kunnen profiteren van de huidige prijzen. Het is aan te raden om goed te plannen en vooruit te kijken om zo kosten te besparen en vertragingen te voorkomen. 

Als je plannen hebt om te bouwen of verbouwen, bestel dan hier voor de beste en goedkoopste optie.