7 artikel(en)

7 artikel(en)

Metselstenen zijn er in vele soorten en maten en u zult merken dat er op onze website NuBouwen.nl allerlei afkorting naar voren komen met betrekking tot de verschillende soorten en maten. In dit artikel wordt stilgestaan bij de verschillende veelvoorkomende metselformaten, de afkortingen die gebruikt worden en de toepassing van elk type metselsteen.

Lees meer
Geplaatst in Metselen door Onze Experts

Wanneer je een energiezuinige woning wilt, is de eerste stap om deze goed te isoleren. Wanneer je gaat isoleren, is het erg belangrijk om de juiste materiaalkeuze te maken. Naast het materiaal is het ook belangrijk dat het isolatiemateriaal nauwkeurig wordt geplaatst. Je kunt hier een professioneel bouwbedrijf voor inschakelen, maar je kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan met het isoleren van je woning.

Lees meer
Geplaatst in Producten door Danny Klaassen

Mijn vriendin had vroeger een vis. Naar eigen zeggen was het een bijzondere vis, een heel bijzondere vis. Het was een goudvis, maar hij was eigenlijk meer zilver van kleur. Hij zei niet net als alle andere vissen ‘blub, blub, blub’, maar ‘bob, bob, bob’. Vandaar ook zijn naam Bob. Daarnaast sprong hij als een dolfijn. Nogmaals, dit zijn haar woorden en niet de mijne.

Lees meer
Geplaatst in Vijver door Dennis Mulder

Cellenbeton is heel interessant om mee te bouwen. Het heeft vele voordelen en kan voor tal van constructies gebruikt worden. Desondanks is nog niet iedereen op de hoogte van de vele voordelen. In dit artikel zullen we stilstaan bij hoe u eenvoudig en goed kunt bouwen met cellenbeton en hoe u in de tussentijd geld kunt besparen en milieuvriendelijk bezig kunt zijn. Daarnaast zullen er een aantal voorbeelden worden gegeven met wat u zoal met cellenbeton kunt doen.  

Lees meer
Geplaatst in Producten door Onze Experts

Laatst werd mij de vraag gesteld waarom ze in Amerika, een land met vele tornado’s, toch nog steeds het grootste deel van hun huizen uit hout optrekken? Of baksteen niet veel sterker zou zijn? Bij mijn weten is een huis van baksteen niet per definitie sterker dan een houten huis. Daarnaast is het volgens mij zo dat een houten huis minder gevaarlijk instort dan een stenen huis en een houten huis is zeker sneller weer opgebouwd. Amerika is een uitgestrekt land met veel bos, vandaar veel houtbouw. Nederland is een land met vele rivieren en dus met klei, vandaar de baksteen lijkt mij.

Lees meer
Geplaatst in Metselen door Dennis Mulder

Vijver Bouwen - Enkele Tips

10-05-2011 15:41

Gaat u een vijver aanleggen, metselen of bouwen, maar weet u nog niet precies wat u wilt? Onze experts kunnen u mogelijk een handje helpen. In dit artikel hebben zij tips, wetenswaardigheden en andere ideeën voor u verzameld. Ze hebben hun kennis van de producten van BouwmaterialenKopen.com toegepast op het thema vijver. Zo worden kalkzandsteen, betonblokken en natuursteen allemaal betrokken bij de vijver. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Lees meer
Geplaatst in Vijver door Onze Experts

Kalkzandsteen kent al een lange tijd een sterke positie in de woningbouw. In 2005 was al ruim 60% van de dragende wanden van kalkzandsteen. Kalkzandsteen heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Voor de meeste mensen is het echter niet meteen duidelijk wat kalkzandsteen precies is en wat nu daadwerkelijk de voordelen zijn. Onze experts van BouwmaterialenKopen.com bespreken in dit artikel daarom de voordelen van kalkzandsteen voor u en geven enkele tips hoe u kalkzandsteen het beste kunt verwerken.

Lees meer
Geplaatst in Producten door Onze Experts

7 artikel(en)

7 artikel(en)