Vuilwerkstenen zijn het goedkope alternatief op het gebied van metselstenen

Als de kleur en de structuur van de metselsteen niet uitmaakt, bijvoorbeeld wanneer u de stenen gaat gebruiken voor een fundering of binnenmuur, dan kunt u het beste kiezen voor vuilwerk metselstenen. Vuilwerk heeft u namelijk al vanaf €0,10 per baksteen. Goedkopere stenen gaat u dan ook niet vinden

Vuilwerk stenen zijn geschikt voor klussen zoals een binnenmuur, buitenmuur of fundering. Naast dat de stenen goedkoop zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk te verwerken en zijn ze ook eenvoudig af te smeren.

Vuilwerk wil eigenlijk zeggen dat de kleur en structuur per steen kunnen verschillen. Het betreft dus een verzameling egaal en bont gekleurde stenen, die daarnaast ook in structuur kunnen verschillen. De kleur van de stenen die op de afbeelding staat is dan ook ter indicatie.

In de onderstaande video ziet u een voorbeeld van een vuilwerk metselsteen

Alle vuilwerk metselstenen zijn goedkoop, maar er is wel enig verschil.

  • Zo zijn er Hilversumsformaat vuilwerkstenen, deze zijn net wat 'platter' dan Waalformaat, waardoor er iets meer in een vierkante meter gaan.
  • Dikformaat vuilwerk is juist net weer wat 'dikker' dan waalformaat worden er hier juist minder in een vierkante meter gaan.
  • Daarnaast is er massief en strengpers vuilwerk. Strengpers wil zeggen dat er uithollingen in de steen zitten. Dit heeft overigens geen invloed op de verwerking. Nog steeds kunt u deze steen net als elke andere steen verwerken.
Bekijk hier alle vuilwerkstenen!