In welke afmetingen zijn metselstenen te krijgen?

Metselstenen zijn in werkelijk allerlei soorten afmetingen te krijgen in tal van bijzondere namen. De meeste namen van de formaten komen voort uit het oorspronkelijke gebied waar de steen wordt gemaakt. We kunnen bijvoorbeeld onderscheid maken tussen vechtformaat, waalformaat, ijsselformaat, etc. In totaal kunnen er misschien wel 30 tot 40 verschillende soorten zijn in Nederland. Echter, waalformaat is verreweg het meest gebruikte soort.

 metselstenen afmeting

Waalformaat metselstenen zijn het populairst

De metselsteen in de afmeting waalformaat wordt het meest gebruikt in Nederland. De naam komt, zoals gezegd, voort uit het gebied waar de klei wordt gewonnen en dat is bij waalformaat, logisch natuurlijk, het gebied rondom de waal. De afmetingen van de waalformaat-steen zijn: 210 millimeter lang bij 100 millimeter breed en 50 millimeter hoog. Een metselsteen met deze afmeting wordt veelal toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Als u dus op zoek bent naar een metselsteen dan is de kans groot dat u bij een waalformaat metselsteen uitkomt met de eerdergenoemde afmeting.

Natuurlijk is waalformaat niet het enige formaat waarin metselstenen worden aangeboden. Er zijn ook nog een aantal andere afmetingen die worden gebruikt in Nederland. In ons assortiment zult u echter voornamelijk waalformaat metselstenen vinden, maar hieronder hebben we alle belangrijke afmetingen op een rij gezet: 

Zoekt u een specifieke (kleur) metselsteen?

Zoals gezegd zijn metselstenen in tal van afmetingen verkrijgbaar. Maar alleen met de juiste afmeting bent u er nog niet, u moet nu namelijk ook nog de juiste kleur uitkiezen. Daarom kunt u bij ons gratis een monstersteen aanvragen. U kunt monsterstenen van verschillende stenen aanvragen, op deze manier kunt u zelf, thuis op uw gemak, de kleuren vergelijken. U kunt de monsterstenen aanvragen via info@bouwmaterialenkopen.com. Ook als u nog andere vragen heeft over metselstenen dan horen wij dit natuurlijk graag.

Bekijk alle Metselstenen >>