Waarom zit er verschil tussen de prijs van bakstenen?

Bakstenen komen in verschillende soorten, maten en kleuren. Al deze eigenschappen beïnvloeden de prijs van een baksteen. De prijs van bakstenen loopt dan ook sterk uiteen, een goedkope vuilwerk baksteen vindt u bijvoorbeeld al voor €0,13, maar eenzelfde formaat baksteen is ook te krijgen voor €0,40 of €0,50. Het is echter niet altijd meteen duidelijk waar precies het verschil zit tussen prijzen van de verschillende bakstenen, soms zijn de stenen immers, voor het oog, gelijk.

de prijs van een baksteen 

Bakstenen zijn al te krijgen vanaf €0,13

kleur baksteen

Over het algemeen ligt de prijs van een (goedkope) nieuwe baksteen zo rond de €0,20. Echter zijn er altijd uitzonderingen, restantpartijen of vuilwerk stenen die scherp onder deze prijs van €0,20 zitten. Het gaat dan vaak om tijdelijke partijen of om tweede keuze bakstenen. Als u een dergelijke partij op de kop kunt tikken heeft u geluk, maar er zitten natuurlijk wel bepaalde consequenties.

Als u namelijk in de toekomst meer stenen nodig heeft, dan kan het zijn dat de betreffende partij niet meer te verkrijgen is. Ook zijn er vaak maar beperkte hoeveelheden beschikbaar. Als u dus een grote hoeveelheid stenen nodig heeft, dan is een dergelijke partij niet geschikt voor u.

Als de kleur en de structuur van de bakstenen niet uitmaakt dan kunt u ook gaan voor vuilwerkstenen, de prijs van deze bakstenen ligt vaak tussen de €0,13 en €0,20. Vuilwerkstenen kunnen goedkoop worden aangeboden, omdat het gaat om allerlei verschillende kleuren en structuren, van rood tot geel en van vormbak tot handvorm.

Vuilwerk kan dus een heel goede optie zijn, maar dan moet u de bakstenen verovolgens wel gaan verwerken, bijvoorbeeld als u de bakstenen nog gaat keimen.

De kleuren maken (de prijs van) de baksteen

De structuur van de baksteen maakt qua prijs weinig verschil. Er zit echter wel veel verschil in prijs op het gebied van kleur. Kleur kan bij het uitzoeken van een baksteen doorslaggevend zijn. Als u bijvoorbeeld bezig bent met een uitbouw en u zoekt een bijpassende baksteen, dan zal de prijs van de baksteen minder belangrijk worden.

Een baksteen is gebakken klei en het soort klei bepaalt dan ook in belangrijke mate de kleur van de baksteen. Een roodbruine klei zorgt, logischerwijs, voor een roodkleurige baksteen. Als er daarentegen kalkhoudende klei wordt gebruikt dan dan zorgt dit voor een gele baksteen. Het materiaal dat gebruikt wordt bij een baksteen bepaalt dus de prijs van de steen. Als er daarnaast nog extra bewerkingen worden toegepast op een baksteen, bijvoorbeeld het toevoegen van mangaan dan beïnvloedt dit ook de prijs van de steen. Deze stenen zijn vaak namelijk duurder.

   monstersteen aanvragen   
> Het is vaak lastig om de juiste kleur uit te zoeken vooral wanneer u zich online oriënteert en u de stenen niet in het echt ziet. Daarom kunt u ook een monstersteen aanvragen via onze website. Hiervoor moet u 15 euro per aanvraag betalen en u kunt maar liefst vier verschillende monsterstenen aanvragen. U kunt thuis, op uw gemak, de kleuren aanschouwen en een beslissing nemen. De aanvraag kunt u doen door te mailen naar info@bouwmaterialenkopen.com of door ze hier te bestellen.

Bekijk alle aanbiedingen van bakstenen