100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Vurenhout Klasse C geschaafd 4-zijdig kopmaat 22x50mm

Vurenhout Klasse C geschaafd 4-zijdig (kopmaat 22x50) is verkrijgbaar in diverse lengtes en onmisbaar voor iedere klus. De FSC Mix is 70%. Let op: deze latten worden geleverd in de nettomaat van 18x39mm.

Waarom materialen bij Brok bestellen?
  • Standaard levering binnen 5 werkdagen
  • Gratis levering boven 2000,-
  • Afhalen is ook mogelijk
  • Ruim 2.800 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,9
  • Altijd de laagste prijsgarantie

Uitgebreide specificaties

Naam Vurenhout kopmaat 22x50mm
Kwaliteit 1e keus
Besteleenheid per stuk
Netto kopmaat 18x39
Afhaalmogelijkheid Nee
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Vurenhout is in Nederland de meest verwerkte naaldhoutsoort. Dat komt doordat vurenhout heel sterk en licht van gewicht is, waardoor men het veel gebruikt als bouwhout. Vurenhout geschaafd klasse C is hout wat je kunt gebruiken voor constructieve doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan dragend stijl- en regelwerk, betonhout, bedekte vloeren, spanten en gordingen. Ook kan je het gebruiken voor zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten. Het hout bestaat uit een FSC Mix van 70% en laat zich zowel machinaal als met de hand vrij eenvoudig bewerken. Daarnaast voldoet het hout aan de kwaliteitseisen, de NEN-normen voor hout en het FSC-keurmerk. Om er zeker van te zijn dat je genoeg vurenhout hebt voor jouw klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Wat betekent FSC Mix 70%

Het keurmerk FSC geeft aan dat het hout voornamelijk komt uit FSC-beheerde bossen in Noord-Europa. In dit deel van Europa worden de bomen geteeld op een duurzame wijze, waarbij gezonde knoesten en een beetje hart zijn toegestaan. Een FSC Mix van 70% wil zeggen dat de mix voor minimaal 70% bestaat uit hout dat afkomstig is uit die FSC-beheerde bossen. De overige 30% bestaat over het algemeen uit FSC-controlled wood met een minimale garantie.

De bruto en netto kopmaat

Ben je van plan om vurenhout te kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat er verschillende soorten kopmaten bestaan, namelijk de bruto en de netto kopmaat. De bruto kopmaat, in dit geval 22x50 mm, geeft aan welke maat het hout heeft als het nog niet geschaafd is. Het vurenhout in ons assortiment is echter al geschaafd aan vier kanten. Voor geschaafd hout wordt de netto kopmaat gehanteerd. Daardoor kan er een verschil zijn van 4 tot 6 millimeter tussen de bruto- en netto kopmaat. Je moet altijd kijken naar de nettomaat, want deze maat krijg je uiteindelijk thuisgestuurd. Deze latten worden geleverd in de nettomaat van 18x39mm.

Klasse C vurenhout

Vurenhout behoort tot de naaldhoutsoorten en deze soorten worden aangeduid met sterkteklasse C. Met de sterkteklasse wordt gekeken hoe sterk het hout is en voor welke klussen het hout geschikt is. Vurenhout van kwaliteitsklasse C heeft een sterkteklasse van C18 en kan gebruikt worden voor dragend stijl- en regelwerk, betonhout, bedekte vloeren, spanten en gordingen. Wil je het hout gaan gebruiken buitenshuis? Dan wordt aangeraden om het hout eerst te behandelen. Dit wordt ook wel impregneren genoemd.

De verschillende lengtematen

Iedere klus vraagt weer om een andere lengtemaat. Daarom zijn de meeste vurenhouten balken verkrijgbaar in meerdere lengtematen. Voor het vurenhout met kopmaat 22x50mm is de kleinste maat 270 cm en de grootste 510 cm. Hiertussen vind je nog een aantal lengtematen, waarbij het verschil over het algemeen oploopt met 30 of 60 centimeter.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw Vurenhout Klasse C geschaafd 4-zijdig kopmaat 22x50mm (koplat) gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van vurenhout.

Lees meer minder

Recent bekeken