100% Laagste Prijsgarantie Gratis Transport Boven 2.000 Binnen 5 Werkdagen Geleverd
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens de Bouwvak zijn wij gewoon geopend!

Murfor+ Z (verzinkt)

Murfor+ Z is bewerkt met een laagje zink en heeft een lengte van 305cm en een breedte van 5cm. Ze zijn geschikt voor betonnen binnenmuren en buitenmuren en kunnen ook gebruikt worden bij de verwerking van lijmblokken.

Waarom materialen bij Brok bestellen?
  • Standaard levering binnen 5 werkdagen
  • Gratis levering boven 2000,-
  • Afhalen is ook mogelijk
  • Ruim 2.800 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,9
  • Altijd de laagste prijsgarantie

Uitgebreide specificaties

Besteleenheid per stuk
Lengte in cm 305
Dikte in mm 50
Kwaliteit 1e keus
Naam Mufor Z (verzinkt) 50x3050mm
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Murfor+ Z (verzinkt) is geprefabriceerde wapening dat gebruikt wordt voor het wapenen van metselwerk. Het zorgt voor een verhoging van de (wind)drukweerstand en murfor voorkomt het ontstaan van scheuren boven ramen en deuren. Je kunt Murfor+ Z gebruiken in betonnen binnenmuren en buitenmuren. Ook bij de verwerking van lijmblokken kun je gebruik maken van Murfor. Murfor+ Z kan ervoor zorgen dat de dilatatie afstand wordt verlengd, de hoekconstructies worden verstevigd of belastingen gelijkmatig worden verdeeld. Om er zeker van te zijn dat je genoeg murfor hebt voor jouw klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Wat betekent verzinkt

Verzinkt wil zeggen dat de murfor zijn voorzien van een laagje zink. Dit laagje zorgt ervoor dat de murfor wordt beschermd tegen corrosie. Het proces van verzinken valt onder galvaniseren. Naast bescherming tegen corrosie heeft verzinken als voordeel dat het weerstand biedt tegen slijtage en roestvorming en het materiaal meestal geen nabehandeling nodig heeft.

Verwerking van Murfor+ Z

Bij de verwerking van metselmortelvoegen moet u de Murfor®+ toepassen, zodat de kwaliteit wordt verbeterd. Een betere kwaliteit kan bereikt worden door de voorgevormde afstandhouders in de diagonaaldraad. Deze zorgen ervoor dat een correcte positionering van de wapening gegarandeerd kan worden en er bij het aanbrengen van de mortel deze mortel rond de wapening kan vloeien. Hierdoor kan Murfor+ Z koud op de stenen gelegd worden waarna één laag mortel hierboven op gelegd wordt.

Voorwaarden voor verwerking van Murfor+ Z

De geprefabriceerde metselwerkwapening dient te worden verwerkt in een metsel- of lijmmortel die voldoet aan NEN EN 998-2. Daarbij moet de minimale hechtsterkte 0,2 N/mm2 zijn of gelijk zijn aan de eisen van de mortel leverancier. Wil je gaan overlappingslassen? Dan schuift je twee elementen van de murfor in elkaar. Hierbij moet een overlapping van minimaal 250 mm van de langsdraden worden gerealiseerd. Het is noodzakelijk dat het vrije einde van de diagonaaldraad ingekort wordt tot voor de las met de langsdraad.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw Murfor+ Z (verzinkt) gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 5 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van murfor.

Lees meer minder

Recent bekeken