Welke kleur gevelstenen kunt u het best kiezen?

wij staan voor u klaarHet is geen eenvoudige klus om een keuze te maken voor een bepaalde kleur gevelstenen. Zo zijn er niet alleen donkere bakstenen of metselstenen, zoals antraciet en bruin, maar ook lichte metselstenen als geel en grijs. Welke kleur u ook kiest, het zal uiteindelijk, samen met de voeg, de uitstraling van uw woning bepalen. De voeg kan namelijk het huis maken of breken. Naast de kleur en de voeg spelen de textuur en het formaat van de gevelstenen ook een rol, maar die zullen niet op deze pagina beschreven worden.

Wie of wat bepaalt welke kleur metselstenen u kunt kiezen?

Natuurlijk ligt de beslissing voor de kleurkeuze voor uw bakstenen of metselstenen bij uzelf. Ga voor uzelf na wat u de mooiste kleur vindt en gebruik deze dan ook als gevelsteen. Toch kunnen er een aantal factoren meespelen waardoor u zich, bewust of onbewust, laat beïnvloeden. Hieronder volgen een aantal van die factoren.

 1  De kleuren in de buurt

Wellicht is de uitstraling van bijna ieder huis in uw buurt wel hetzelfde. Dan zou u ervoor kunnen kiezen om dezelfde kleur metselstenen te gebruiken voor uw eigen huis, zodat uw huis niet buiten de toon valt. Vindt u de uitstraling van de overige huizen niet mooi of heeft u zelf al een kleur in gedachten? Kies dan voor een andere gevelsteen waardoor u een unieke uitstraling creëert.

        WF HV Paars Rustiek metselstenen  WF HV Antraciet metselstenen

 2  Bij een verbouwing (bijna) dezelfde soort baksteen weer gebruiken

Mocht u gaan verbouwen, dan is het meestal mooi om de huidige bakstenen weer te gebruiken. Helaas hebben wij niet altijd de gevelstenen in ons assortiment die vroeger ook werden gebruikt. Daarom kunt u ons om advies vragen. Stuur een foto van de huidige steen naar onze WhatsApp of bestel een monstersteen om zeker te weten dat de stenen overeenkomen.

 3  Experts op het gebied van gevelstenen

Laat u adviseren door mensen die er verstand van hebben. Denk bijvoorbeeld aan een architect of een aannemer. Zij zijn specialisten op het gebied van gevelstenen. Wij van BouwmaterialenKopen.com kunnen u ook advies geven, maar wij weten uw huidige of toekomstige woonsituatie niet. Een architect of aannemer kunt u thuis uitnodigen om het gesprek aan te gaan.

Hieronder worden een aantal verschillende kleuren metselstenen getoond.

De voeg is een belangrijk onderdeel bij het kiezen van gevelstenen

U kunt vandaag de dag verschillende kleuren kiezen voor uw voeg. Het is aan te raden om een kant-en-klare voegmortel te gebruiken, zodat u geen verschillen krijgt qua kleur. Als u zelf gaat mengen, dan kunt u eenvoudig fouten maken met de hoeveelheden. Een kant-en-klare mortel scheelt ook tijd. In ons assortiment zijn helaas geen voegmortels verkrijgbaar. Wel hebben wij een aantal kant-en-klare metselmortels voor het metselen van de gevelstenen.