Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Ondanks duurder wordende bouwmaterialen blijven wij een laagste prijsgarantie aanbieden in 2023. Zo weet je zeker dat je de scherpst mogelijke prijs krijgt!

Voegzand 25kg

Zakken voegzand zijn geschikt voor het aanmaken van voegmortels. Je kunt met voegmortels strakke voegen realiseren of jouw voegen van jouw metselwerk repareren. Voor vier zakken voegzand van 25 kg heb je één zak Portland cement nodig om het te verwerken.

Waarom bouwmaterialen online bestellen?
  • Standaard geleverd binnen 7 werkdagen
  • Een order weegt gem. 10.000 kg
  • Afhalen is mogelijk
  • Altijd de laagste prijsgarantie
  • Gespreid betalen in 36 maanden

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw (NL) € 4,28
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Materiaal Zand
Naam Voegzand
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor jou klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Voegzand wordt gebruikt voor het aanmaken van voegmortels. Met een voegmortel worden de voegen van metselwerk (betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen) gerepareerd. Daarnaast kan je het ook gebruiken om strakke voegen te realiseren. De zakken met voegzand wegen 25 kg en de korrels bestaan uit kwartszand van zeer zuivere kwaliteit. Het zijn hele fijne korrels ten opzichte van metselzand. Om er zeker van te zijn dat je genoeg voegzand hebt voor jouw klus, adviseren wij je om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van voegmortel

Voor het aanmaken van voegmortel of voegspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat je 1 deel portlandcement en 4 delen zand dient te gebruiken. Bij zowel Spenner Portland cement of ENCI Portland cement gaat het om één zak portlandcement en 4 zakken voegzand van 25 kg. Ook moet er water worden toegevoegd aan het mengsel. Hierdoor ontstaat een prima te verwerken specie en dit zal ook resulteren in voegwerk van uitstekende kwaliteit.

De samenstelling van voegmortels

Voegzand wordt speciaal op maat geproduceerd om een hoogwaardige voegmortel te verkrijgen. De verdeling is een kwartszand 0/1 van zeer zuivere kwaliteit en voldoet aan de NEN-EN 13139 normen. Het is een goede basis voor de aanmaak van voegspecie, in de verhouding 1 deel portlandcement en 4 delen voegzand.

Sneller werken met kant-en-klare voegmortels

Er bestaan ook kant-en-klare voegmortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met jouw klus. Dit betekent dus dat je geen voegzand nodig hebt. Onze kant-en-klare mortels zijn van CEBO en Beamix. Je kunt kiezen voor de grijze CEBO voegmortel of voor de antracieten Beamix voegmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop jouw voegzand 25kg gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren jouw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 7 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet je van alle voordelen van het online bestellen van voegzand.

Lees meer minder

Recent bekeken