100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Gezien de marktsituatie verwachten we dat productprijzen zullen blijven stijgen. Bestel dus snel en profiteer van de huidige prijzen!

Voegzand 25kg

Zakken voegzand zijn geschikt voor het aanmaken van voegmortels. U kunt met voegmortels strakke voegen realiseren of uw voegen van uw metselwerk repareren. Voor vier zakken voegzand van 25 kg heeft u één zak Portland cement nodig om het te verwerken.

Waarom bouwmaterialen online bestellen?
  • Standaard geleverd binnen 7 werkdagen
  • Een order weegt gem. 10.000 kg
  • Afhalen is mogelijk
  • Altijd de laagste prijsgarantie
  • Gespreid betalen in 36 maanden
Beschrijving Specificaties Gerelateerde producten Recent bekeken

Belangrijke Specificaties

Prijs per stuk incl. btw (NL) € 4,28
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Materiaal Zand
Naam Voegzand
Afhaalmogelijkheid Ja
Uitgebreide specificaties

Uitgebreide specificaties

Prijs per stuk incl. btw (NL) € 4,28
Besteleenheid per zak
Gewicht per besteleenheid 25 kg
Materiaal Zand
Naam Voegzand
Afhaalmogelijkheid Ja
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur uur voor u klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Voegzand wordt gebruikt voor het aanmaken van voegmortels. Met een voegmortel worden de voegen van metselwerk (betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen) gerepareerd. Daarnaast kunt u het ook gebruiken om strakke voegen te realiseren. De zakken met voegzand wegen 25 kg en de korrels bestaan uit kwartszand van zeer zuivere kwaliteit. Het zijn hele fijne korrels ten opzichte van metselzand. Om er zeker van te zijn dat u genoeg voegzand heeft voor uw klus, adviseren wij u om 5% extra te bestellen.

Aanmaken van voegmortel

Voor het aanmaken van voegmortel of voegspecie wordt de verhouding 1:4 gebruikt als richtlijn. Dit houdt in dat u 1 deel portlandcement en 4 delen zand dient te gebruiken. Bij zowel Spenner Portland cement of ENCI Portland cement gaat het om één zak portlandcement en 4 zakken voegzand van 25 kg. Ook moet er water worden toegevoegd aan het mengsel. Hierdoor ontstaat een prima te verwerken specie en dit zal ook resulteren in voegwerk van uitstekende kwaliteit.

De samenstelling van voegmortels

Voegzand wordt speciaal op maat geproduceerd om een hoogwaardige voegmortel te verkrijgen. De verdeling is een kwartszand 0/1 van zeer zuivere kwaliteit en voldoet aan de NEN-EN 13139 normen. Het is een goede basis voor de aanmaak van voegspecie, in de verhouding 1 deel portlandcement en 4 delen voegzand.

Sneller werken met kant-en-klare voegmortels

Er bestaan ook kant-en-klare voegmortels. Aan deze kant-en-klare mortels hoeft alleen maar water toegevoegd te worden om te beginnen met uw klus. Dit betekent dus dat u geen voegzand nodig heeft. Onze kant-en-klare mortels zijn van CEBO en Beamix. U kunt kiezen voor de grijze CEBO voegmortel of voor de antracieten Beamix voegmortel.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop uw voegzand 25kg gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren uw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 7 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet u van alle voordelen van het online bestellen van voegzand.

Lees meer minder

Recent bekeken