100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Onze nieuwe website is live! U kunt gewoon bestellen, maar werkt er iets niet? Laat het ons dan weten!

Prijs metselstenen

Hoe wordt de prijs van metselstenen eigenlijk bepaald?

Net zoals bij bijna elk product is de metselsteen in goedkopere en duurdere varianten te krijgen. Een goedkope metselsteen is doorgaans al te vinden voor een prijs van €0,13 en een dure metselsteen kan wel het vijfvoudige kosten. Maar waar zit het verschil precies is in, waarom is de ene steen juist zo goedkoop en de andere steen juist zo duur? En is prijs eigenlijk wel het belangrijkste aspect bij een metselsteen?

Goedkope metselstenen vindt u al vanaf €0,13

Is de kleur van een metselsteen minder belangrijk, dan kunt u al metselstenen vinden vanaf ongeveer €0,13. Bij zulke lage prijzen gaat het bijna altijd om vuilwerkstenen, tweede keuze stenen of restantpartijen. Vuilwerk stenen kunnen bijvoorbeeld zo goedkoop worden aangeboden, omdat het een bonte partij stenen betreft. De kleuren van deze stenen lopen dus uiteen van rood tot geel en alles wat hier tussenin zit. Een dergelijke partij is heel interessant als de kleur van de steen niks uitmaakt.

Daarnaast kunt u geluk hebben en tegen een restantpartij metselstenen aanlopen voor een heel scherpe prijs. Tegenwoordig kunt u online soms al een restantpartij vinden voor een prijs van onder de €0,20. Echter, het probleem bij deze partijen is dat er maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar is. Heeft u dus een grote hoeveelheid nodig, dan is een dergelijke partij niet geschikt voor u. Of u komt er later achter dat u toch nog meer nodig heeft, als u pech heeft is de tijdelijke partij uitverkocht en niet meer te krijgen.

De kleur is een belangrijk aspect van de metselsteen

Vaak is de prijs niet het belangrijkste aspect van een metselsteen, maar de kleur. Men is bijvoorbeeld bezig met een uitbouw en zoekt bijpassende metselstenen, de prijs van de metselsteen is dan minder belangrijk, maar de kleur juist des te belangrijker. De kleur van de metselsteen wordt bepaald door het soort klei dat wordt gebruikt. Een roodbruine, ijzerhoudende klei zorgt bijvoorbeeld voor roodkleurige stenen en er wordt kalkhoudende klei gebruikt voor gele metselstenen.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de metselsteen bepaalt de uiteindelijke prijs van de metselsteen. Bij sommige stenen wordt er bijvoorbeeld mangaan toegevoegd, wat ook mede de kleur bepaald, deze stenen zijn duurder, vaak vanaf €0,30 per stuk. Als we soorten klei en bewerkingen zoals mangaan in ogenschouw nemen, dan kunnen we uiteindelijk ongeveer 140 verschillende kleuren metselstenen onderscheiden. De prijzen van deze metselstenen lopen dus zeer uiteen.

   monstersteen aanvragen   
> Het is vaak lastig om de juiste kleur uit te zoeken vooral wanneer u zich online oriënteert en u de stenen niet in het echt ziet. Daarom kunt u ook een monstersteen aanvragen via onze website. Dit kunt u doen voor 15 euro en u kunt maar liefst vierverschillende monsterstenen aanvragen. U kunt thuis, op uw gemak, de kleuren aanschouwen en een beslissing nemen. De aanvraag kunt u doen door te mailen naar [email protected] of hier de monsterstenen te bestellen.

Bekijk alle aanbiedingen van metselstenen >>