100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Onze nieuwe website is live! U kunt gewoon bestellen, maar werkt er iets niet? Laat het ons dan weten!

Afmeting van metselstenen

In welke afmetingen zijn metselstenen te krijgen?

Metselstenen zijn in werkelijk allerlei soorten afmetingen te krijgen in tal van bijzondere namen. De meeste namen van de formaten komen voort uit het oorspronkelijke gebied waar de steen wordt gemaakt. We kunnen bijvoorbeeld onderscheid maken tussen vechtformaat, waalformaat, ijsselformaat, etc. In totaal kunnen er misschien wel 30 tot 40 verschillende soorten zijn in Nederland. Echter, waalformaat is verreweg het meest gebruikte soort

Waalformaat metselstenen zijn het populairst

De metselsteen in de afmeting waalformaat wordt het meest gebruikt in Nederland. De naam komt, zoals gezegd, voort uit het gebied waar de klei wordt gewonnen en dat is bij waalformaat, logisch natuurlijk, het gebied rondom de waal. De afmetingen van de waalformaat-steen zijn: 210 millimeter lang bij 100 millimeter breed en 50 millimeter hoog. Een metselsteen met deze afmeting wordt veelal toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Als u dus op zoek bent naar een metselsteen dan is de kans groot dat u bij een waalformaat metselsteen uitkomt met de eerdergenoemde afmeting.

Natuurlijk is waalformaat niet het enige formaat waarin metselstenen worden aangeboden. Er zijn ook nog een aantal andere afmetingen die worden gebruikt in Nederland. In ons assortiment zult u echter voornamelijk waalformaat metselstenen vinden, maar hieronder hebben we alle belangrijke afmetingen op een rij gezet: 

Zoekt u een specifieke (kleur) metselsteen?

Zoals gezegd zijn metselstenen in tal van afmetingen verkrijgbaar. Maar alleen met de juiste afmeting bent u er nog niet, u moet nu namelijk ook nog de juiste kleur uitkiezen. Daarom kunt u bij ons een monstersteen aanvragen. U kunt monsterstenen van verschillende stenen aanvragen. Op deze manier kunt u op uw gemak thuis de kleuren vergelijken. Als u vragen heeft over metselstenen, dan horen wij dit natuurlijk graag.

Bekijk alle Metselstenen >>