100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Onze nieuwe website is live! U kunt gewoon bestellen, maar werkt er iets niet? Laat het ons dan weten!

Kalkzandsteen formaten

In welke formaten is kalkzandsteen verkrijgbaar?

Allereerst moeten we een belangrijk onderscheid maken. Kalkzandsteen is namelijk een verzamelnaam. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen lijmblokken, vellingblokken, metselstenen en metselblokken. Dus voordat we over verschillende formaten kunnen praten, moeten we eerst een onderscheid aanbrengen tussen deze verschillende soorten kalkzandsteen. Alle soorten kalkzandsteen zijn echter geschikt voor zowel dragende als niet-dragende binnenmuren. En de voordelen van kalkzandsteen gelden ook voor elk soort blok of steen.

Kalkzandsteen lijmblokken en vellingblokken

De formaten van kalkzandsteen lijmblokken en vellingblokken komen overeen. Het enige verschil tussen deze twee blokken is dat vellingblokken een vellingkant hebben. Deze blokken zijn rondom voorzien van een schuine vellingkant van 7mm. Hierdoor kunnen deze blokken ook worden gebruikt voor schuinwerk. Deze kalkzandsteen blokken zijn in de onderstaande formaten verkrijgbaar. 

Let op: als er staat 29,7 x 12 x 19,8cm dan betekent dit dat het blok 29,7cm lang is, 12cm breed en 19,8cm hoog. 

Kalkzandsteen metselblokken en metselstenen: meer verschillende formaten

Naast lijmblokken en vellingblokken, kunnen we ook nog kalkzandsteen metselblokken en metselstenen onderscheiden. Deze varianten worden in totaal andere formaten geleverd. Het is dus goed om u eerst af te vragen welk soort kalkzandsteen u wilt gaan gebruiken, vervolgens kunt u een keuze maken voor het perfecte formaat. Dat er zoveel formaten beschikbaar zijn is een belangrijk voordeel van kalkzandsteen. U kunt namelijk altijd het formaat uitkiezen dat past bij uw project. Dit werkt zowel kosten- als tijdsbesparend.

Heeft u vragen over (het formaat van) kalkzandsteen?

Bent u op zoek naar een ander formaat kalkzandsteen of heeft u een andere vraag over kalkzandsteen? Neem dan contact met ons op via 085 401 23 60 of via [email protected]. Wij zullen uw vraag binnen 24 uur proberen te beantwoorden.

Bekijk alle Kalkzandstenen >>