100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Onze nieuwe website is live! U kunt gewoon bestellen, maar werkt er iets niet? Laat het ons dan weten!

Kalkzandsteen prijs

De prijs van kalkzandsteen. Al vanaf €0,29 per stuk.

De oude Egyptenaren waren de eerste die op het idee kwamen om met kalkzandsteen te bouwen, geen verkeerd idee want ze bouwden onder andere de Piramides met kalkzandsteen en deze staan immers na duizenden jaren nog steeds. Kalkzandsteen is dan ook een bouwmateriaal met veel voordelen, zo is kalkzandsteen duurzaam, brandwerend, geluidsisolerend en eenvoudig te verwerken. Kortom, zoals de Egyptenaren al wisten, kalkzandsteen is een perfect bouwmateriaal. Maar wat is nu precies de prijs van kalkzandsteen en hoe verhoudt de prijs van kalkzandsteen zich tot de prijs van andere bouwmaterialen? Kalkzandsteen is namelijk iets duurder dan bijvoorbeeld een gewoon betonblok.

Kalkzandsteen is in diverse soorten en prijzen verkrijgbaar

Globaal genomen is kalkzandsteen verkrijgbaar in lijmblokken, vellingblokken, metselstenen en metselblokken. Deze soorten zijn vervolgens weer onderverdeeld in verschillende formaten. Kalkzandsteen is geschikt voor zowel dragende als niet-dragende binnenmuren. De prijs van kalkzandsteen is, zoals gezegd, iets hoger dan de prijs van gewone blokken. Maar kalkzandsteen heeft dan ook iets meer in zijn mars. Zo is kalkzandsteen duurzaam, in kalkzandsteen worden namelijk alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt en kalkzandsteen heeft een goede isolerende functie. Kalkzandsteen heeft dus een natuurlijk reguleringsvermogen.

Kalkzandsteen is ook nog eens zeer gemakkelijk te verwerken. Kalkzandsteen is flexibel en breed toepasbaar. Er zijn verschillende maten en soorten beschikbaar waardoor u eenvoudig de juiste maat en soort voor uw project uit kunt zoeken. Als u gaat uitbreiden of renoveren dan zijn oude constructies snel te verwijderen en te vervangen voor nieuwe. De prijs van kalkzandsteen is dan wel hoger op de korte termijn, maar op lange termijn bekeken is de prijs van kalkzandsteen eigenlijk helemaal niet hoog. Kalkzandsteen is zelfs kostenbesparend.

Zit er veel verschil in prijs tussen de verschillende soorten kalkzandsteen?

Kalkzandsteen is zoals gezegd verkrijgbaar in diverse soorten. De meest populaire vorm van kalkzandsteen is het lijmblok. De gemiddelde prijs van deze blokken ligt op ongeveer €1,60 per blok. Daarnaast zijn er de vellingblokken, deze blokken zijn iets duurder omdat ze een vellingkant hebben. Hierdoor is het mogelijk om zowel éénzijdig als tweezijdig schoonwerk te realiseren. De laagste prijs hebben de kalkzandsteen metselstenen, de gemiddelde prijs van deze stenen ligt op €0,34.

Bekijk alle Kalkzandstenen >>