100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Let op: Voor verschillende bouwmaterialen is er sprake van schaarste. Wij raden u aan om zo snel mogelijk te bestellen!

Pragma latei

Pragma latei

Pragma lateien zijn gemaakt van staal en te gebruiken voor dragende constructies in combinatie met metselwerk boven muuropeningen. Daarnaast zijn deze lateien thermisch verzinkt. Het is mogelijk om pragma lateien te bestellen in verschillende formaten.

Waarom online bestellen?
  • Alle informatie op één plaats
  • U zit niet vast aan openingstijden
  • Een order weegt gem. 10.000 kg
  • Altijd de laagste prijsgarantie
  • Vaste transportkosten van € 149,95
Meer foto’s
Beschrijving Uitgebreide specificaties Gerelateerde producten Recent bekeken

Belangrijke Specificaties

Besteleenheid per stuk
Kwaliteit 1e keus
Uitgebreide specificaties

Uitgebreide specificaties

Besteleenheid per stuk
Kwaliteit 1e keus
hulp nodig
Hulp nodig?
085 - 401 23 60
Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00 uur voor u klaar.

Advies nodig?

Mail ons via: [email protected].
Snel iets vragen?
WhatsApp je vraag naar 085 - 401 23 60
(enkel WhatsApp berichten)

Beschrijving

Deze Pragma lateien zijn van het merk Scaldex en worden ook wel stalen lateien genoemd. De latei is in feite een draagbalk en kan in combinatie met metselwerk gebruikt worden voor het opvangen van het gewicht van een bovenliggende vloer of muur. Ook kunnen de lateien gebruikt worden boven muuropeningen. De latei is daarnaast verkrijgbaar in verschillende lengtes (105cm, 123,5cm, 135cm, 165cm, 180cm, 225cm, 240cm, 270cm, 300cm). Om er zeker van te zijn dat u genoeg pragma lateien heeft voor uw klus, adviseren wij u om 5% extra te bestellen.

Pragma lateien zijn thermisch verzinkt

Thermisch verzinkt wil zeggen dat de lateien zijn voorzien van een laagje zink. Dit laagje zorgt ervoor dat de latei wordt beschermd tegen corrosie. Het proces van verzinken valt onder galvaniseren. Naast bescherming tegen corrosie heeft thermisch verzinken als voordeel dat het weerstand biedt tegen slijtage en roestvorming en het materiaal meestal geen nabehandeling nodig heeft. Deze Pragma lateien van Scaldex zijn geproduceerd volgens Europese normen en volgens NEN EN ISO 1461.

Een Pragma latei heeft een hoge toelaatbare belasting

Pragma lateien zijn niet te vergelijken met baksteen- en betonlateien als het gaat om de belasting. Een pragma latei heeft namelijk het voordeel dat het een hogere toelaatbare belasting aankan dan de andere lateien. Toelaatbare belasting wordt ook wel uitgedrukt in kN/m1.

beton- en baksteenlateien zijn een alternatief

In ons assortiment treft u verschillende soorten lateien aan. Zo kunt u ook kiezen voor betonlateien of baksteenlateien. Beide soorten lateien kunnen gebruikt worden voor dezelfde doeleinden als een Pragma latei. Een beton latei heeft echter als voordeel dat deze is uitgerust met een waterhol, waardoor water beter wordt afgevoerd.

Online besteld en thuisbezorgd

Koop uw pragma lateien gemakkelijk online bij Brok Bouwmaterialen. Wij leveren uw bestelling gewoonlijk binnen 1 tot 7 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat de bestelling op de afgesproken locatie wordt bezorgd en laten vooraf weten wanneer we langskomen. Zo geniet u van alle voordelen van het online bestellen van lateien.

Lees meer minder

Recent bekeken