Kalkzandsteen Eigenschappen

Kalkzandsteen ontstaat door onder druk zand, kalk en water in de goede vorm te persen. Zo ontstaan kalkzandsteen lijmblokken, vellingblokken, metselstenen en metselblokken. De kalkzandstenen kunnen vervolgens gemetseld of gelijmd worden. Maar waarom zou u juist voor kalkzandstenen kiezen? We zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje.

De belangrijkste eigenschappen van kalkzandsteen

kalkzandsteen is makkelijk te verwerkenKalkzandsteen is duurzaam
In kalkzandsteen worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt, het materiaal is hierdoor zeer milieuvriendelijk. Dit is echter niet de enige reden waarom kalkzandsteen duurzaam is. Kalkzandsteen heeft namelijk ook een goede isolerende functie. Als het warmer wordt in een ruimte dan neemt de kalkzandsteen de warmte op, daalt de luchttemperatuur dan wordt er weer warmte aan de omgeving afgegeven. De kalkzandsteen heeft qua warmte dus een natuurlijk reguleringsvermogen. In de zomer blijft het langer koel en in de winter langer warm. Zodoende hoeft de verwarming minder vaak te reageren, wat de duurzaamheid en uw portemonnee ten goede komt.

Kalkzandsteen is gemakkelijk te verwerken
Het verwerken van kalkzandsteen is redelijk eenvoudig en kan daardoor vrij snel gebeuren. Kalkzandsteen is flexibel en breed toepasbaar. Kalkzandsteen is in diverse maten en soorten verkrijgbaar, voor elk type bouwwerk. Deze flexibiliteit zorgt er ook voor dat u makkelijk kunt afwijken van een standaard wandindeling. U zoekt simpelweg het soort en de maat kalkzandsteen uit die voor uw klus geschikt is, vervolgens hoeft u de kalkzandstenen alleen te metselen en de kalkzandsteen blokken alleen te lijmen. Daarnaast, als u gaat verbouwen, uitbreiden of renoveren, dan zijn oude constructies snel te verwijderen en te vervangen voor nieuwe.

Kalkzandsteen is kostenbesparend
Een laatste, niet te versmaden, voordeel van kalkzandsteen is kostenbesparing. De aanschafprijs van kalkzandsteen ligt sowieso al relatief laag. Via NuBouwen.nl kunt u al vanaf € 0,95 per stuk kalkzandsteen lijmblokken aanschaffen. Daarnaast zijn er tal van andere bijkomende kostenbesparende voordelen. Zoals al gezegd hoeft de verwarming minder aan, wat een besparing op de energierekening oplevert. Een ander bijkomend voordeel van kalkzandsteen is dat door de fijne afwerking geen verdere behandeling nodig is, zoals stukadoren. Dit kan enorm schelen in de bouwkosten en in de kosten voor verder onderhoud.