100% laagste prijsgarantie Meer dan 15000 tevreden Klanten Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
help nodig
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00
Let op: Voor verschillende bouwmaterialen is er sprake van schaarste. Wij raden u aan om zo snel mogelijk te bestellen!

Vurenhout balken en latten

Ontdek hier hoge kwaliteit balken en latten voor de beste prijs!

Lees meer minder
Vurenhout balken en latten

Online Vurenhout kopen

U zoekt goedkope balken, latten of planken van hoge kwaliteit? Dan zijn vurenhout producten helemaal geschikt. Onze houten balken, latten en planken van vurenhout zijn allemaal van klasse C met PEFC-keurmerk. Daarnaast is het populaire vurenhout enorm goed te gebruiken voor bijna elke klus.

Gebruik van Vurenhout

Op de website van Brok Bouwmaterialen zijn alle vurenhout producten van kwaliteitsklasse C. Vurenhout is in Nederland de meest verwerkte naaldhoutsoort. Dat komt doordat vurenhout heel sterk en licht van gewicht is, waardoor men het veel gebruikt als bouwhout.

Vurenhout geschaafd klasse C heeft een sterkteklasse van C18 en is hout wat u kunt gebruiken voor constructieve doeleinden. Zo kan het gebruikt worden voor dragend stijl- en regelwerk, betonhout, bedekte vloeren, spanten en gordingen. Daarnaast is de duurzaamheidsklasse voor deze houtsoort IV (5 tot 10 jaar). 

Wilt u het hout gaan gebruiken buitenshuis? Dan wordt aangeraden om het hout eerst te behandelen. Dit wordt ook wel impregneren genoemd.

Misschien heeft u naast vurenhout ook wel underlayment en OSB of gipsplaten nodig.

Verschillende maten vurenhout

Bij Brok Bouwmaterialen bieden we verschillende kopmaten en verschillende lengtes aan van vurenhout. 

  • Verschillende kopmaten vurenhout

Wel zijn al onze vurenhouten balken, latten of planken geschaafd. Dit houdt in dat u de balken aan vier zijdes zijn geschaafd. Hierdoor moet u goed kijken naar de netto kopmaat. Dit is namelijk de maat die u thuisgestuurd krijgt van ons. De bruto kopmaat kan vaak ongeveer 4 tot 6 mm verschillen. Let hier dus goed op. 

  • Verschillende lengtematen

Ook zijn de vurenhouten latten beschikbaar in verschillende lengtes. De meeste balken zullen ongeveer tussen de 3 en 5 meter lang zijn. Op de productpagina van het gewenste product kunt u zien welke beschikbare lengtes er op voorraad zijn. 

Kortom u heeft veel mogelijke keuzes qua maten en lengtes van vurenhout bij Brok Bouwmaterialen.

Andere producten

Brok Bouwmaterialen biedt ook nog andere producten aan onder de categorie hout en plaat, zoals bijvoorbeeld metal studs en metselprofielen. Hier zou u ook eens naar moeten kijken, als u bezig bent met metselen of het maken van een scheidingswand.

 VRAGEN? 
 Chat, WhatsApp, mail of bel ons. 
 Wij staan iedere werkdag voor u klaar.